NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuwe innovatieve producten uit Frankrijk op Groentechniek Holland

Nieuwe innovatieve producten uit Frankrijk op Groentechniek Holland

Van 10 tot en met 12 september jongstleden konden professionals uit de groensector hun hart ophalen in Biddinghuizen. De vakbeurs Groentechniek Holland was drie dagen lang het terrein om de laatste nieuwtjes te ontdekken en gezellig te netwerken. Onder de exposanten trof men onder meer de Franse firma Pellenc aan, één van de wereldleiders op het gebied van gereedschap voor groenvoorzieningen en stedelijke gebieden.

De Franse delegatie liet er geen gras over groeien en trakteerde het publiek op tal van demonstraties van hun nieuwe assortiment, boordevol innovatie. Op het ruim opgezette terrein achter de stand konden de nieuwe producten uitgeprobeerd worden en werden alle vragen beantwoord.

Snoerloos werken met een optimaal comfort

Eén van de highlights van Pellenc is het draagbare accupack ULiB 750, speciaal ontworpen voor draagbaar elektrisch gereedschap. Dit accupack combineert comfort en duurzaamheid. Kenmerkend zijn het superslanke design en een zeer laag gewicht van slechts 4,5 kg. Het accupack beschikt over een speciaal ontworpen draagharnas, dat makkelijk en snel aan en uit te trekken is. De accu zelf is duurzaam, zuinig en milieuvriendelijk en kent een autonomie van 2,5 uur tot anderhalve werkdag.

Nieuwe generatie lichte elektrische grasmaaiers

Met de Rasion 2 Easy en de Rasion 2 Smart introduceert Pellenc een nieuwe generatie lichte, accu aangedreven grasmaaiers. De maaiers functioneren zonder directe CO2-uitstoot, zijn productief en comfortabel, met een autonomie van 5 uur/5400 m2. Dankzij de vele instellingsmogelijkheden kunnen werkzaamheden op elk terrein nauwkeurig uitgevoerd worden. Het lage gewicht van 30 kg maakt deze grasmaaiers goed hanteerbaar, waarbij extra comfort geboden wordt door de aanwezigheid van een elektronisch dashboard en een systeem voor automatische ontstopping.

Accu bosmaaier en heggenschaar voor snoerloze topprestaties

Ook nieuw in het ALPHA assortiment (gereedschap met ingebouwde accu) zijn de Excelion Alpha bosmaaier en de Helion Alpha heggenschaar. Ze zijn snel en flexibel inzetbaar, dankzij twee modellen accu, te weten de 520 en 260, goed voor een grote autonomie. De uitgebalanceerde bosmaaier heeft een snelheid van 6400 rpm en een gemiddelde autonomie van 3 uur. Deze bosmaaier is inzetbaar voor het maaien van hoog en dik gras en afwerkingswerkzaamheden. De uitgebalanceerde heggenschaar op steel is voor professioneel gebruik geschikt en heeft een geoptimaliseerd zwaartepunt. Dankzij de 260 accu kan de heggenschaar tot 4 uur lang gebruikt worden voor snoeiwerk tot een diameter van 33 mm. De 520 en 260 accu’s zijn uitwisselbaar met ander Pellenc gereedschap.

Ondersteuning op lokaal niveau

Dankzij een speciaal team voor Nederland, kan PELLENC voortaan de lokale dealers ondersteunen die hun gereedschappen en accu’s verkopen voor het onderhoud van groenvoorzieningen en stedelijke gebieden. Daarnaast is ook de aanwezigheid van een deskundige die de producten kan demonstreren een prioriteit om nieuwe klanten te kunnen werven en een duurzame merkbekendheid in het land te vestigen.

De groep zorgt daarmee voor service dicht bij de professionele gebruiker, overheden en onderaannemers, met als bijkomend voordeel dat het bedrijf beter in staat zal zijn hun behoeften te signaleren, waardoor het de richting van de innovaties kan bepalen of zelfs de ontwikkeling van een specifiek assortiment kan overwegen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details