NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Neem voorsprong in opleidingen heftruck, hoogwerker en meer
Naast de online opleidingen voor hoogwerker en heftruck, volgen binnenkort nog modules voor wielladers, graafmachines, verreikers …

Neem voorsprong in opleidingen heftruck, hoogwerker en meer

Theoretische modules nu ook beschikbaar via e-learning

Een noodzakelijke evolutie, maar een die ook positieve wendingen kent. Zo biedt de enorme opkomst van digitale platformen ongeziene flexibiliteit in het opleidingstraject van het PCLT.

Tekst Elise Noyez    |    Beeld PCLT

Naast de bijscholingen voor de fytolicentie, die al sinds mei online worden georganiseerd, maakt het PCLT vanaf september ook een pakket logistieke opleidingen via zijn e-learning platform toegankelijk. In eerste instantie gaat het om de hernieuwingen heftruck en hoogwerker, nadien zullen onder meer de opleidingen graafmachine, wiellader en verreiker aan het online aanbod worden toegevoegd. “De enorme digitale piek van de voorbije maanden heeft ook voor ons een aantal onmiskenbare troeven”, weet Geert Chys, directeur van het PCLT. “Die willen we met dit aanbod uitspelen.”

Flexibel

Dat een opleiding een waardevolle investering is, spreekt voor zich. Maar toch erkent Geert ook de praktische bekommernissen van zowel zelfstandigen als bedrijfsleiders. “Niet iedereen kan zich op het moment van een opleiding zomaar vrijmaken, noch is het interessant om al je werknemers op hetzelfde moment te moeten missen. Bovendien gaan er in de auto soms erg kostbare uren verloren. Een digitale opleiding, daarentegen, kan je volgen wanneer het jou uitkomt en zonder dat je de baan op moet. Die flexibiliteit wordt erg gewaardeerd en willen we gaandeweg in steeds meer opleidingstrajecten integreren.”

Voor bedrijfsleiders wijst Geert nog op een ander voordeel: “Als werkgever kan je de progressie van je personeel opvolgen. Zo weet je perfect wie de opleiding al afgerond heeft, en wie nog wat in te halen heeft.”

Praktijkopleidingen blijven uiteraard onmisbaar.

Overzichtelijk

De opleidingen zelf bestaan uit verschillende modules, waarin aan de hand van een video en presentatie telkens een bepaald deelaspect behandeld wordt. “Aan het einde van elke module krijgt de deelnemer een aantal vragen. Worden die correct beantwoord, dat kan hij naar de volgende module. In totaal neemt een online opleiding zo ongeveer twee uur in beslag.”

Praktijk blijft onmisbaar

Via e-learning wordt quasi het volledige theoretische deel van de reguliere opleiding afgehandeld. “Voor het theoretisch examen en vooral voor het praktisch luik blijven klassieke contactmomenten evenwel noodzakelijk”, benadrukt de directeur. “Zelfstandigen kunnen daarvoor op voorziene data op onze diverse opleidingslocaties terecht, en voor bedrijven komen we graag ter plaatse. Zo garanderen we een kwalitatieve opleiding met zo min mogelijk organisatorische hinder.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details