Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

Neem voorsprong in opleidingen heftruck, hoogwerker en meer

Dat de wereld de voorbije maanden plots heel anders werd, moeten we u niet vertellen. Evenementen werden afgelast, verplaatsingen tot het absolute minimum beperkt en thuiswerken werd tot nieuwe norm uitgeroepen.

IMG_2114
Naast de online opleidingen voor hoogwerker en heftruck, volgen binnenkort nog modules voor wielladers, graafmachines, verreikers …

24 november 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Theoretische modules nu ook beschikbaar via e-learning

Een noodzakelijke evolutie, maar een die ook positieve wendingen kent. Zo biedt de enorme opkomst van digitale platformen ongeziene flexibiliteit in het opleidingstraject van het PCLT.

Tekst Elise Noyez    |    Beeld PCLT

Naast de bijscholingen voor de fytolicentie, die al sinds mei online worden georganiseerd, maakt het PCLT vanaf september ook een pakket logistieke opleidingen via zijn e-learning platform toegankelijk. In eerste instantie gaat het om de hernieuwingen heftruck en hoogwerker, nadien zullen onder meer de opleidingen graafmachine, wiellader en verreiker aan het online aanbod worden toegevoegd. “De enorme digitale piek van de voorbije maanden heeft ook voor ons een aantal onmiskenbare troeven”, weet Geert Chys, directeur van het PCLT. “Die willen we met dit aanbod uitspelen.”

Flexibel

Dat een opleiding een waardevolle investering is, spreekt voor zich. Maar toch erkent Geert ook de praktische bekommernissen van zowel zelfstandigen als bedrijfsleiders. “Niet iedereen kan zich op het moment van een opleiding zomaar vrijmaken, noch is het interessant om al je werknemers op hetzelfde moment te moeten missen. Bovendien gaan er in de auto soms erg kostbare uren verloren. Een digitale opleiding, daarentegen, kan je volgen wanneer het jou uitkomt en zonder dat je de baan op moet. Die flexibiliteit wordt erg gewaardeerd en willen we gaandeweg in steeds meer opleidingstrajecten integreren.”

Voor bedrijfsleiders wijst Geert nog op een ander voordeel: “Als werkgever kan je de progressie van je personeel opvolgen. Zo weet je perfect wie de opleiding al afgerond heeft, en wie nog wat in te halen heeft.”

Praktijkopleidingen blijven uiteraard onmisbaar.

Overzichtelijk

De opleidingen zelf bestaan uit verschillende modules, waarin aan de hand van een video en presentatie telkens een bepaald deelaspect behandeld wordt. “Aan het einde van elke module krijgt de deelnemer een aantal vragen. Worden die correct beantwoord, dat kan hij naar de volgende module. In totaal neemt een online opleiding zo ongeveer twee uur in beslag.”

Praktijk blijft onmisbaar

Via e-learning wordt quasi het volledige theoretische deel van de reguliere opleiding afgehandeld. “Voor het theoretisch examen en vooral voor het praktisch luik blijven klassieke contactmomenten evenwel noodzakelijk”, benadrukt de directeur. “Zelfstandigen kunnen daarvoor op voorziene data op onze diverse opleidingslocaties terecht, en voor bedrijven komen we graag ter plaatse. Zo garanderen we een kwalitatieve opleiding met zo min mogelijk organisatorische hinder.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%