NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Natuursteen, rechtstreeks van de groeve naar de klant

Natuursteen, rechtstreeks van de groeve naar de klant

In Laakdal kan u voor tuinconstructiematerialen sinds 2014 terecht bij E.L.S. Garden. De ervaring en geschiedenis van het familiebedrijf gaan echter veel langer terug, én reiken ver over de grenzen van de Kempen heen. Het bedrijf heeft immers een rechtstreekse lijn naar natuursteengroeven in Frankrijk, India en China.

E.L.S. Garden is een gespecialiseerde groot- en kleinhandel in tuinconstructiematerialen, onder leiding van vader en dochter Ivo en Els Meynen. In het aanbod vindt u onder meer grind, klinkers, tegels en tuinschermen, maar het paradepaardje van het bedrijf is het ruime assortiment natuursteen.

De wortels van het bedrijf liggen diep in de praktijk. Vader Ivo werkte jarenlang als tuinaannemer, dochter Els is tuinarchitecte en ook schoonzoon Gert heeft ervaring in tuinaanleg.

 

Eigen zoektocht

In een zoektocht naar kwalitatieve natuursteenproducten, trok Ivo Meynen al in de late jaren 70 naar steengroeven in Frankrijk. Een activiteit waarmee hij nooit ophield. Meer nog, de zaakvoerder ging ook regelmatig verdere oorden opzoeken. Vandaag zijn er dan ook nauwe samenwerkingsverbanden met steengroeven in Frankrijk, India en China. Dat leidt tot een uitgebreid aanbod aan natuursteen, met heel diverse texturen en structuren en een volledige kwaliteitscontrole. E.L.S. Garden brengt de natuursteen immers rechtstreeks van de groeve tot de eindklant, zonder tussenpersonen.

Topkwaliteit uit China

Goed om weten: de negatieve reputatie die vaak aan Chinese producten toegeschreven wordt, gaat niet op voor natuursteen. Uit testresultaten blijkt dat Chinese hardsteen in geen enkel opzicht voor de Belgische variant moet onderdoen, en van alle Chinese natuursteen in het gamma kan E.L.S. Garden de nodige DoP’s voorleggen. Bovendien ziet het bedrijf er in China eigenhandig op toe dat enkel kwaliteitsproducten de oversteek maken.

Partner in maatwerk

Zit iets niet in het standaardassortiment, dan kan dat trouwens altijd gemaakt of besteld worden. Dat gebeurt in de fabrieken in de allerbeste omstandigheden, en bestellingen worden altijd volledig afgewerkt op hun bestemming afgeleverd. E.L.S. Garden blijkt zo een uitgelezen partner in maatwerk, ook voor de meest veeleisende projecten of unieke producten.

Niet alleen natuursteen, maar ook steenschermen en steenkorven kunnen op maat vervaardigd worden.

 

Praktijkervaring

Naast de connecties met de steengroeven, speelt E.L.S. Garden nog een sterke troef uit: Ivo en Els Meynen hebben ruim twintig jaar ervaring in tuinaanleg. Vader Ivo als zelfstandig tuinaannemer, dochter Els als tuinarchitecte.

De noden van de tuinaannemer zijn hen dus niet vreemd, en waar mogelijk probeert het bedrijf hiaten in de sector op te vullen. Maatwerk dat regelmatig wordt aangevraagd, krijgt een plaatsje in het standaardassortiment. Een innovatie uit eigen huis is dan weer de GravelLock, een ecologische grindmat die zowel stabiel als drainerend is en dus – in tegenstelling tot de klassieke doeken – niet dichtslibt.

Enkel zuiver materiaal

E.L.S. Garden kent natuurlijk ook de grootste frustraties van de tuinaannemer. Het bedrijf stelt daarom alles in het werk om schade en afval bij de geleverde materialen uit te sluiten. Klinkers zijn enkel op palletten beschikbaar, en grind kan tot één week op voorhand in big bags op de werf geleverd worden. Cruciaal is dat u in die big bags geen steenpoeder zal vinden, maar enkel zuiver materiaal: vanaf een kaliber van 12 millimeter wordt alles volledig ontgruisd, zodat u zich over verlies of afval op de werf geen zorgen meer moet maken. Het streven naar kwaliteit gaat bij E.L.S. Garden tot in de details.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details