NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Natuurlijke bodemverbeteraars tegen waterverspilling
revivA® grindgazon met extra waterbergend vermogen.

Natuurlijke bodemverbeteraars tegen waterverspilling

Al te makkelijk grijpt men naar kunstmatige beregening. Met een minder dan optimale bodemstructuur is dat dweilen met de kraan open: ofwel blijft het water aan de oppervlakte staan, ofwel dringt het te snel in de ondergrond door. Met de natuurlijke bodemverbeteraar TerraViva® van AcTerra wordt hieraan verholpen.

Aanbrengen van de bodemverbeteraar.

Klei-humuscomplex verbeteren

AcTerra uit Nazareth produceert onder andere de bodemverbeteraar TerraViva®, die het klei-humuscomplex optimaliseert op een natuurlijke manier. TerraViva® Groen is bedoeld om lichte grond te verzwaren en TerraViva® Geel om zware grond te verlichten. TerraViva® verbetert alvast het microbiële evenwicht van de bodemstructuur en bevordert de groei en de resistentie tegen droogte. TerraViva® werkt niet enkel bij gazons, maar ook bij elke aanplant van loofhoutgewassen. De TerraViva® bodemverbeteraars zijn samengesteld uit levende composten, wat wil zeggen dat ze enorm rijk zijn aan schimmels en bacteriën.

Zware grond verlichten

TerraViva® Geel is een substraat speciaal ontwikkeld voor het verlichten van zware gronden. TerraViva® Geel breekt de zware grond open en bevat een gecontroleerde hoeveelheid direct opneembare stikstof, voor een geleidelijke en stevige groei zonder risico op verbranding.

Lichte grond verzwaren

TerraViva® Groen is een substraat speciaal ontwikkeld voor de aanplanting in lichte gronden. Hier zorgt de toevoeging van natuurlijke klei ervoor dat zelfs de meest zandige gronden voldoende vocht zullen vasthouden. Het bevat tevens sporenelementen die de bodemvruchtbaarheid bevorderen en de meststofopname optimaliseren.

Betere waterbuffering, kleinere uitval

TerraViva® bodemverbeteraars door de bodem mengen zorgt voor een optimale waterbufferingscapaciteit en een lange, geleidelijke afgifte van het hemelwater aan de planten. Het vermindert drastisch de nood aan kunstmatige beregening, met minder waterverspilling, een lagere waterfactuur en minder uitval als resultaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details