NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Natuurlijk gekweekte rhododendrons
Rhododendron yakushimanum

Natuurlijk gekweekte rhododendrons

We hebben er resoluut voor gekozen om onze planten te kweken op een natuurlijke manier. We gebruiken hierbij geen onkruidverdelgers of bestrijdingsmiddelen. We gebruiken wel aangepaste traag werkende meststoffen en bio-stimulantia. Zo zorgen we voor een evenwichtige groei en sterke planten, wat ook een effect heeft op de droogteresistentie.

Doordat we op een natuurlijke manier, in een bosrijke omgeving kweken, zijn onze planten niet allemaal identiek van vorm. Dit geeft net het ietsje meer uitstraling aan de aanplanting.

Voor het bouwen van een Rhododendronmassief zijn onze planten uitermate geschikt. Onze klanten kunnen een tekening van de te maken border opsturen, wij tekenen de planten in. Zo ben je zeker van een mooi massief, dat ook prijstechnisch goed zit.

We zijn een tijd geleden ook gestart met het kweken van rhododendron in pot. Hierdoor kunnen we het plantseizoen verlengen, en zelfs een heel jaar door leveren. De planten groeien niet in een gewone container, maar in speciale pot (ARC). Die maakt dat we een enorm mooie wortelstructuur krijgen, in tegenstelling tot containercultuur. Onze potplanten groeien dan ook onmiddellijk door.

In onze zoektocht naar duurzaamheid zijn we nu uitgebreid aan het testen met kokospotten. Op deze manier kunnen we een hoop plastic bannen. De kokos gaat gewoon mee de grond in en verteerd daar. 

Bekijk het aanbod op onze website en vraag een offerte aan: www.rhodoskwekerij.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details