NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Moeilijk maaiwerk wordt kinderspel
De Kersten Hycut grasmaaier kan hellingen aan tot maar liefst 50°/120%.

Moeilijk maaiwerk wordt kinderspel

De Kersten HyCut radiogestuurde bermmaaier met hybride aandrijving is een volledig nieuw ontworpen, op afstand bediende rotatieve rupsmaaier. Met name het maaien van taluds, hellingen of moeilijk bereikbare terreinen wordt voortaan kinderspel met deze machine.

Volwaardig

Zowel de rij- als mesaandrijving gebeurt door een volwaardig hybride aandrijving. De basis hiervan zijn 2 x 3kW elektromotoren voor de rupsen en een 10kW elektromotor voor het maaidek, gevoed door een 48V 35Ah batterijpakket. De stroom wordt voorzien door een generator die aangedreven wordt door een 23 pk B&S Vanguard benzinemotor, uitgerust om op hellingen tot 50°/120% te functioneren. De machine kan rijden zonder gebruik te maken van haar verbrandingsmotor. Dit is zeer handig als een tekort aan benzine dreigt bij het terugkeren van hellingen of bij het rijden in of uit gebouwen of bestelwagens. Een andere belangrijke troef: er is geen mechanische link tussen de verbrandingsmotor en het maaidek of rupsaandrijving!

De Kersten Hycut grasmaaier combineert een hybride aandrijving, radiogestuurde afstandbediening en performant rupsonderstel.

Speed-Control

De afstandsbediening van de Kersten HyCut is zeer gebruiksvriendelijk en bovendien zeer licht. Via twee duimhendels laat deze machine zich besturen met de eenvoud van een afstandsbediende speelgoedauto. De Speed-control-functie zorgt ervoor dat je de rijsnelheid automatisch kunt aanpassen aan de maaiomstandigheden. Is het te maaien materiaal te hoog of te dicht begroeid? Dan verlaagt dit systeem de rijsnelheid automatisch. Zo wordt de machine niet overbelast en vermijd je dat hij zich vastrijdt. Bovendien keert de machine terug naar de vooraf ingestelde snelheid van zodra de belasting weer normaal is.

Vooruit en achteruit

Deze machine kan hellingen tot maar liefst 50°/120 % aan. Met haar extreem laag zwaartepunt en breed rupsonderstel is de machine extreem stabiel. Bovendien zijn er véél minder draaibewegingen noodzakelijk: het maaibeeld is gelijk in beide rijrichtingen. De ondergrond wordt hierdoor minder beschadigd, mét een hogere productiviteit. 

De Kersten HyCut is voorzien van een maaidek dat in beide rijrichtingen op dezelfde manier maait. Draaien op een helling is dus niet nodig. Op die manier gaat u voor een verhoogd effectief maairendement en minder beschadigingen en sporen op de bodem. Nog enkele pluspunten: de machine beschikt over werklichten in beide richtingen en de rij- en werksnelheid kun je traploos instellen van 0 tot 7 km/u. Even krachtig, maar schoner dan conventionele motoren!

2x 3kW elektromotoren voor de rupsen en een 10kW elektromotor voor het maaidek, gevoed door een 48V 35Ah batterijpakket.

Vario-Cut

Het maaidek is uitgerust met twee spindels, die elk voorzien zijn van twee of vier zware slingermessen. De werkbreedte bedraagt 1.150 mm, waarbij de maaihoogte regelbaar is tussen 50 en 180 mm of tussen 80 en 210 mm (afhankelijk van de mesconfiguratie). Je hebt de keuze uit verschillende soorten messen, aangepast aan de maaiomstandigheden.

De machine is standaard uitgerust met het Vario-cut-messnelheidsysteem. Kort uitgelegd: als de snelheid van de maaimessen te ver daalt als gevolg van een te hoge belasting (bijvoorbeeld bij lokaal ruigere begroeiing), zal de rijsnelheid automatisch verlaagd worden. Zodra de messnelheid weer normaal is, keert de rijsnelheid terug naar de initieel ingestelde waarde. Het resultaat? Een egaler maaibeeld en een lager brandstofverbruik.

Performant rupsonderstel

Dankzij 150 mm brede rubberen rupsen, in verschillende uitvoeringen beschikbaar, is tractie meer dan verzekerd. De rupsmaaier beschikt over een veiligheidsrem, zodat de machine veilig op een helling blijft stilstaan bij noodgevallen of wanneer er niet gemaaid wordt. Het kettingspansysteem vereist geen gereedschap, waardoor je de spanning op de rupsen steeds vlot kan af- en bijstellen. 

Service Link

De machine wordt standaard geleverd met een data-abonnement.  Alle beschikbare data zoals bedrijfstemperatuur, stroomstoringen, spanningen, snelheden, aantal werkuren… worden via gps doorgestuurd naar Kersten. Vertoont een van deze parameters ernstige afwijkingen, dan neemt de service-afdeling van Kersten of invoerder Pivabo contact op met de gebruiker om verdere schade te voorkomen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details