NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Milieuvriendelijkheid én prestatie op scherp gezet
Herco Machinery slaagt erin om, dankzij investeringen in onderzoek en innovatie, enkele opvallende modellen van compacte tractoren op de markt te brengen.

Milieuvriendelijkheid én prestatie op scherp gezet

(Compact)tractoren bieden de perfecte balans tussen kracht en wendbaarheid, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Een merk dat opvalt in deze categorie is Farmtrac, bekend om zijn duurzame en betrouwbare (compact)tractoren die efficiëntie en gebruiksgemak bieden aan de professional van vandaag. Het bedrijf slaagt erin om, dankzij investeringen in onderzoek en innovatie, enkele opvallende modellen op de markt te brengen. Dat doet het in België via Herco Machinery, de exclusieve Benelux-importeur.

Herco Machinery is ondertussen een meer dan gevestigde naam, als het gaat over land- en tuinbouwmachines. Het dynamische bedrijf uit Rijkevorsel specialiseert zich in de distributie van een breed assortiment aan hoogwaardige machines. Met een scherp oog voor innovatie en kwaliteit biedt Herco Machinery oplossingen die zijn aangepast aan de hedendaagse eisen van duurzaam en precisiegericht werken. Ook de (compact)tractoren van Farmtrac behoren tot deze categorie.

De FT 26 komt met een variant op de bestaande lijn.

Elektrische trekker met hydrostatische transmissie

Gunther Hermans, zaakvoerder Herco Machinery: “Op Agribex zullen we stevig uitpakken met een aantal nieuwigheden. Als eerste stellen we de FT25G HST voor. Het nieuwste juweeltje binnen het Farmtrac-gamma is een elektrische trekker die hydrostatische transmissie met milieuvriendelijkheid en rijcomfort verenigt. Deze tractor verlicht het werk door het minimaliseren van handmatige versnellingen, en biedt met een onafhankelijke aftakas een veelzijdige inzetbaarheid voor allerlei taken zoals maaien, hakselen en frezen.” 

Emissievrij en diervriendelijk

Zonder uitstoot pakt de FT25G HST elke klus aan met zijn krachtige elektr1omotor van 18,5 kW (25 pk). De tractor is uitgerust met een batterij die tot vijf uur meegaat en gemakkelijk kan worden opgeladen via een reguliere elektriciteitsaansluiting met de standaard ingebouwde lader. Een externe snellader behoort tot de mogelijkheden voor wie een snelle herlading wenst. Ook is er een optie om de tractor te voorzien van een frontlader, voor extra functionaliteit.

Deze tractor verlicht het werk door het minimaliseren van handmatige versnellingen.

Van frontlader tot snellader

“Met de instelbare snelheid en het verlaagde geluidsniveau is de FT25G HST bij uitstek geschikt voor gebruik in de nabijheid van dieren, zoals in maneges of paardenpistes, maar ook voor gemeentediensten, stedelijke gebieden, en het onderhoud van sport- en kunstgrasvelden”, zegt Gunther Hermans. “Bovendien maakt het gebrek aan uitlaatgassen deze tractor een ideale keuze voor binnenwerkzaamheden of in gesloten ruimten waar luchtkwaliteit een prioriteit is.”

Het gebrek aan uitlaatgassen maakt de FT25G een ideale keuze voor binnenwerkzaamheden of in gesloten ruimten waar luchtkwaliteit een prioriteit is.

Omkeerschakeling biedt gigantisch voordeel

“Ook de FT 26 komt met een variant op de bestaande lijn”, gaat Hermans verder. “De versie met omkeerschakeling heeft negen versnellingen vooruit én negen achteruit. De rijrichting van de FT 26 MT PRO is simpel te veranderen met een hendel naast het stuur. Zeker voor de professionals die met een frontlader rijden zal dat een gigantisch voordeel opleveren. De PRO-tractor heeft ook zijn bedieningen op een andere plaats staan. Bovendien hebben zowel het stuur als de zetel een nieuw design, ook qua mogelijkheden en instellingen. We hebben geluisterd naar de gebruikers en daarop onze features afgestemd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld extra beenruimte. Ook de handrem en de hydraulische ventielen worden nu anders en makkelijker bediend. Kortom, in het comfort-departement zijn er serieuze stappen gezet.”

“Deze versie is zo spiksplinternieuw, dat we op Agribex nog met een prototype zullen staan. De productie gaat binnenkort van start en de eerste modellen zullen van de band rollen in de zomer van 2024”, geeft Gunther Hermans nog mee.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details