NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Maes-Reyns kleurt je tuin

Maes-Reyns kleurt je tuin

In het West-Vlaamse Moorsele kweken Isabelle Maes en haar man Wim, samen met een team van tien vaste en ongeveer evenveel seizoensarbeiders, bloemen en planten voor groothandels, tuincentra, groendiensten en tuinprofessionals. Het terrein van Maes-Reyns, goed voor zo’n 14 hectare teeltruimte, huisvest een enorme diversiteit aan eenjarigen en vaste planten.

Tekst Elise Noyez    |    Beeld Maes-Reyns

Meer dan vijftig jaar bestaat Maes-Reyns ondertussen. Het familiebedrijf werd in 1967 door de ouders van Isabelle Maes opgericht en evolueerde tot een moderne en omvangrijke bloemen- en plantenkwekerij. Al waren het niet altijd bloemen, die op de terreinen van de familie Maes-Reyns geteeld werden. “Oorspronkelijk verbouwde mijn vader groenten”, aldus Isabelle Maes. “Het was op vraag van zijn lokale klanten dat hij in de jaren 70 meer groenteplanten en bloemen begon te kweken. In de jaren 90 werd dan de knoop doorgehakt om ons volledig op bloemen en planten te richten.”

Ruim assortiment

Vandaag beschikt Maes-Reyns over een enorm en kleurrijk assortiment aan eenjarigen en vaste planten, herkenbaar aan het Bellibells label. “In het vroege voorjaar bieden we onder meer violen, primula’s, groenteplanten en kruiden aan. Wat later richten we ons vooral op eenjarige zaaiperkplanten en geraniums, begonia’s en balkonplanten. In de zomer hebben we dan weer een mooi bloeiend assortiment ter beschikking, en in het najaar ligt de nadruk op leuke herfstartikelen zoals cineraria, calocephalus, brassica, heuchera, gaulteria, violen en vaste planten.”

Isabelle Maes: “We volgen trends op de voet en omarmen suggesties.” (Beeld: Maes-Reyns)

Luisterend oor

Het aanbod varieert met andere woorden van seizoen tot seizoen. Wat constant blijft, is de aandacht voor de klant. “Net zoals mijn vader zoveel jaar geleden, proberen we zo goed mogelijk aan de vragen van onze klanten tegemoet te komen. We volgen de trends op de voet, omarmen suggesties of specifieke wensen en kweken voor parken en tuinen bijvoorbeeld enkele speciale soorten.”

Vlotte service

Ondertussen heeft de klant via de website toegang tot het seizoengebonden assortiment en laat een wekelijkse dispo-lijst toe om eenvoudig bestellingen te plaatsen. Maximum twee dagen later staat alles klaar om af te halen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details