NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Machinale tuinwerken voor groenprofessionals en openbare besturen

Machinale tuinwerken voor groenprofessionals en openbare besturen

Vanuit zijn ervaring in tuinaanleg en -onderhoud weet Frederik Vanderhaeghe van Green Support dat het investeren in dure en aangepaste machines voor occasioneel gebruik allesbehalve rendabel is. Ofwel behelp je je zelf met eenvoudiger maar tijdrovende oplossingen, ofwel doe je een beroep op een gespecialiseerde ‘loonwerker’. Deze laatste zijn echter vrij dun gezaaid en ook niet van vandaag op morgen inzetbaar. Vanuit die vaststelling richtte hij zijn eigen bedrijf op dat nu voor de volle 100 % werkt in onderaanneming voor tuinprofessionals en openbare besturen.

Voor elke taak de juiste tool

Elke tuin is anders en elk terrein vergt een andere aanpak. Vooraleer de tuinaannemer zijn eigen taak kan opstarten, moeten vaak zware, voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd worden. Denken we maar aan het nivelleren of afgraven van een terrein, diepfrezen, het maaien van wildgroei of voorbereidende grond- en drainagewerken. Ook bij meer courante werkzaamheden verleent het team van Green Support ondersteuning aan de tuinaannemer, o.a. bij het snoeien van hagen, heggen en houtkanten, het maaien van weiden en taluds, houtklieven, het reinigen van natuurlijke vijvers en slibverwerking…rekening houdende met de soms moeilijke toegankelijkheid van tuinen of domeinen. Green Support voorziet eveneens in container- en materiaaltransport of in de groenverwerking ter plaatse. Mulchen, hakselen en versnipperen ter plaatse maakt dat het verwerkte houtafval grotendeels in de tuin hergebruikt kan worden en er weinig of niets meer afgevoerd hoeft te worden.

Green Support beschikt over een uitgebreid machinepark voor deze uiteenlopende tuinwerkzaamheden. Het spreekt voor zich dat dit aanzienlijke investeringen met zich meebrengt. Op regelmatige basis wordt het machinepark uitgebreid of vernieuwd zodat steeds actuele en efficiënte toestellen en technieken ingezet kunnen worden. Het huidige machinepark omvat onder meer verschillende tractoren, overtopfrezen, rotoreggen, mulchers, klepelmaaiers, minigravers, verhakselaars, mechanische takkenscharen, hydraulische hout­klievers, wielknikladers, …. Frederik Vanderhaeghe voert alle werken uit samen met een ervaren team. In functie van de grootte van bepaalde opdrachten en van de seizoensdrukte kan hij een beroep doen op vertrouwde en geselecteerde onderaannemers.

Aandacht voor openbare besturen

Green Support focust ook op openbare besturen met specifieke diensten. Hier ondersteunen ze de groendiensten met het maaien van hellingen, grachten en wegbermen. Ook het proper houden van pleinen, parkings, wegkanten en fietspaden maakt deel uit van hun service. Hiervoor zetten ze onder andere een veegmachine met opvang en onkruidborstels in. In de winterperiode staat Green Support ook in voor de veiligheid op de weg en op het fietspad met het ruimen van de sneeuw en het strooien van zout. De firma beschikt over verschillende strooicombinaties op vrachtwagens, tractoren en knikladers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details