NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Maak ook omheining en poort klaar voor de lente

Maak ook omheining en poort klaar voor de lente

Veel kans dus dat klanten je binnenkort benaderen om hun oase van rust weer klaar te stomen. Een stevig onderhoud van de natuurlijke elementen is daarbij ongetwijfeld aan de orde, maar ook de tuinomheining en -poort verdienen aandacht.

De lente is het uitgelezen moment om de tuinafsluiting en -toegang even onder de loep te nemen. Terwijl in de tuin alles in gereedheid wordt gebracht voor een nieuw seizoen, wil je klant zich er immers ook van verzekeren dat hij binnenkort onbezorgd van die groene weelde kan genieten. Is er met andere woorden al een omheining voorzien en biedt die nog de gewenste veiligheid en privacy? Kan je de tuin via hek of tuinpoort wel vlot bereiken én afsluiten? Waar er nood is aan verbetering, reikt Kopal de tuinaannemer graag de oplossing aan.

Drie populaire poorten

Kopal is fabrikant van een ruim aanbod aan tuin- en draaipoorten voor alle noden en smaken, maar drie modellen in het bijzonder hebben de harten van de Vlaming veroverd. 

Vlotte toegang via de Alzebra tuinpoort.

Een eenvoudig maar robuust concept maakt van de Grace tuinpoort bijvoorbeeld een poort voor elke tuin. De tunnelvormige liggers met ingelaste staafmat zijn sterk, maar verlenen het geheel desalniettemin een licht uiterlijk, terwijl de vele beschikbare afmetingen, met enkele of dubbele vleugel, en diverse vergrendelingsmogelijkheden de poort breed toepasbaar maken. Wist je trouwens dat stofophoping door de tunnelvormige liggers voorkomen wordt, zodat de poort altijd net oogt?

Ook de enkele en dubbele Bardo tuinpoorten genieten van deze troef, zij het met een raster van verticale ronde spijlen in plaats van een staafmat. Het resultaat is een iets zwaarder aspect, dat extra in de verf gezet wordt door de vierkante palen waarop de poorten gemonteerd worden. Opnieuw is er keuze tussen diverse formaten en vergrendelingsmogelijkheden.

De Jungle draaipoorten, tot slot, getuigen van iets meer speelsheid. Visueel althans, want op vlak van sterkte en veiligheid moeten deze poorten allerminst onderdoen. De poorten zijn warmbad-verzinkt, beschikbaar in alle standaard Kopal kleuren en op aanvraag ook in andere RAL-kleuren te verkrijgen.

Afsluiting met spijlenhekwerk

De Jungle draaipoort kan helemaal zelfstandig gebruikt worden, maar past natuurlijk best van al in het bijbehorende Jungle spijlenhekwerk. Dat laat zich kenmerken door hetzelfde willekeurig patroon van verticale spijlen en dezelfde brede afwerkingsmogelijkheden.

Betrouwbare en vormvaste draadafsluiting Panofor 3D.

Een meer robuuste look creëer je met het Traversa hekwerk. Dat is opgebouwd uit een stalen kader met verticaal ingelaste spijlen, die zowel de boven- als de onderliggers kruisen en bovenaan en onderaan 45° afgeschuind zijn. Daardoor is het hekwerk moeilijk te beklimmen en uiterst resistent tegen vandalisme. Ook corrosie krijgt, dankzij de polyester poedercoating van de warmbad-verzinkte onderdelen, geen kans. 

Lancio biedt dan weer een perfecte combinatie van vandalismebestendigheid en klassieke uitstraling. De doorlopende verticale spijlen zijn hier namelijk afgewerkt met een sierlijke speerpunt, en tussen de spijlen zijn ringen uit plat ijzer ingelast.

Tunnelvormige liggers, zoals hier bij de Grace tuinpoort, voorkomen stofophoping.

Snelle en betrouwbare draadafsluitingen

Wie liever een snelle en lichte oplossing ziet, maar niet wil inboeten op betrouwbaarheid, heeft bij Kopal verder de keuze uit diverse draadafsluitingen, inclusief palen, buizen en toebehoren voor een optimale plaatsing. Kies voor de Limitor met ruitvormige mazen, dubbel beschermd tegen corrosie door een combinatie van verzinken en plastificeren, of voor een Panofor staalmat met horizontaal raster, beschikbaar in diverse uitvoeringen. De vastgelaste stangen, thermisch verzinkt en voorzien van een polyester coating, verzekeren hier een uiterst vormvast en corrosiebestendig resultaat.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details