NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Leden Cultuurgroep Rozen bezoeken Fulfilment Center Arcen

Leden Cultuurgroep Rozen bezoeken Fulfilment Center Arcen

Vrijdagmiddag 2 juni jl. was de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat te gast bij het Fulfilment Center Arcen. Daar kregen de leden en relaties een inkijk in e-commerce voor tuin-, terras en balkonplanten. De zomerbijeenkomst werd gecombineerd met de deelnemersvergadering van Roses4Gardens, hét promotieprogramma voor buitenrozen. 

“Ons doel is om zoveel mogelijk rumoer in de vorm van positieve berichten over rozen te krijgen”, lichtte Anne Verdoes van iBulb de rozenpromotie toe. “We versturen persberichten over rozen wereldwijd naar duizenden contacten, waardoor we een groot bereik creëren.” 

Gestage groei Roses4Gardens

iBulb, die het promotieprogramma uitvoert, bepaalt de onderwerpen voor de persberichten in overleg met de deelnemers. Anne: “Het gaat om zowel berichten voor de consument als voor de institutionele markt. Daarbij spelen we in op de actualiteit, zoals de rol van rozen bij het vergroten van de biodiversiteit en ‘tegel eruit, roos erin’. Maar ook praktische onderwerpen komen aan de orde, zoals wanneer en hoe je rozen het beste kunt snoeien. Er zijn de afgelopen maanden weer mooie publicaties verschenen.” De achterliggende informatie staat op de website Roses4Gardens, die in vier taalversies beschikbaar is. Anne vertelde dat het aantal bezoekers gestaag groeit. Daarnaast is Roses4Gardens actief op Pinterest en Facebook. Op de laatste zijn dit jaar drie like en winacties. Ter ondersteuning maken professionele fotografen elk jaar aan de hand van thema’s nieuwe beelden voor de beeldbank. “Het aantal aanvragen voor beelden groeit. Naast media vinden steeds meer retailers hun weg naar het informatiemateriaal van Roses4Gardens. Als grote retailers actief zijn met je materiaal, is dat natuurlijk super”, aldus Anne.

Snelst groeiende tak

Frank Deriet nam het stokje van Anne over om met een presentatie over e-commerce en voorwaartse verticale integratie. “In de coronaperiode zijn we enorm gegroeid. Op dit moment zijn we de grootste verstuurder van pallets naar consumenten in Europa”, vertelde Frank. Hij is directeur van Roobeek Group waar het Fulfilment Center Arcen onder valt. Bij het bedrijf kunnen online-winkels voor tuin-, terras- en balkonproducten hun verpakkings- en logistieke activiteiten volledig uitbesteden: van klantorders, pakketten opslaan en shippen tot alle stappen daartussen. Het bedrijf neemt ook de klantenservice voor webshops die dat willen voor haar rekening. Frank: “Business to Consumer is de snelst groeiende tak van het bedrijf. We zijn continu bezig met een efficiëntere inrichting van het proces en elke plant wordt gekeurd. Ons percentage klachten is dan ook heel laag.” Op sociaal vlak zijn zo’n 50 mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Ook is op het terrein van ruim 10 hectare een dagbesteding voor ouderen te vinden. Na een uitgebreide rondleiding over het magazijn met 30 laaddokken, de inpaklijnen en de kantoren, sloten de aanwezigen de zomerbijeenkomst af met een drankje.

De Cultuurgroep Rozen en Rozenonderstammen is een zelfstandige Vereniging. Het secretariaat is bij Royal Anthos ondergebracht. Geïnteresseerden in de Cultuurgroep of de rozenpromotie kunnen een mail sturen aan vangent@anthos.org voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details