NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Laurier, anders bekeken
Tijdens de Dag van de Landbouw kreeg Laurica-Plants ruim 3.000 mensen over de vloer.

Laurier, anders bekeken

In het najaar slaan groenkwekers traditioneel hun tent op op de beurzen. Laurica-Plants is daarin geen uitzondering. Al besloot het bedrijf naar aanleiding van zijn vijftigjarig jubileum eens een stapje verder te gaan. Niet alleen konden nieuwe en bestaande klanten tijdens de 32ste editie van GrootGroenPlus kennismaken met de belangrijkste vormen en formaten voor het komende seizoen, tijdens de Dag van de Landbouw gingen de deuren van de kwekerij ook open voor het grote publiek.

“GrootGroenPlus is voor ons een vaste afspraak”, vertelt Marian Maenhoudt van Laurica-Plants. “De voorbije jaren zien we namelijk dat aankopers steeds minder bij kwekerijen zelf op bezoek gaan. Tegenwoordig is het vooral op de beursvloer dat we elkaar ontmoeten. We willen dus optimaal van de gelegenheid gebruikmaken om contacten te onderhouden, de belangrijkste vormen en formaten voor te stellen, en ons product in al zijn glorie te tonen. Levend groen koop je nu eenmaal niet zomaar blind.”

De DIY-gids ‘In vijf stappen naar gezonde laurier’ geeft uitleg over snoeien, bewateren, bemesten, verpotten en overwinteren.

Vijftig jaar Laurica-Plants

Omdat Laurica-Plants in 2022 maar liefst vijftig kaarsjes mag uitblazen, besloot het bedrijf dit jaar echter ook iets extra te doen. Daarom werden de deuren van de kwekerij in Jabbeke tijdens de Dag van de Landbouw op zondag 18 september – een evenement dat zelf zijn veertigste editie mocht vieren, nota bene – ook voor het grote publiek opengezet. 

“De Dag van de Landbouw richt zich op de brede landbouwsector, inclusief de tuinbouw, en probeert deze weer dichter bij de algemene bevolking te brengen”, aldus Marian Maenhoudt. “Van de organisatie hadden we al enkele malen de vraag gekregen om deel te nemen; dit leek ons het ideale moment om ‘ja’ te zeggen.”

Veel bezoekers stonden versteld van het grote aandeel manuele arbeid.

De veelzijdigheid van laurier

Laurica-Plants kreeg tijdens de Dag van de Landbouw ruim 3.000 bezoekers over de vloer. Zij werden getrakteerd op een complete laurier-ervaring. “We zagen uiteraard heel veel particulieren, maar hier en daar ook een tuinaannemer of andere groenprofessional. Iedereen kreeg een uitgebreide rondleiding op de kwekerij, er waren snoeidemonstraties, en mensen konden proeven van laurierlikeur, laurierkaas en zelfs lauriercake. We wilden namelijk eens iets anders doen dan de gekende stoofpotjes, en mensen écht laten kennismaken met de smaak en veelzijdigheid van laurier.”

Laurica-Plants zorgde voor een complete onderdompeling in de wereld van laurier.

In vijf stappen naar gezonde laurier

Na afloop van het bezoek kreeg iedereen de DIY-gids ‘In vijf stappen naar gezonde laurier’ mee. 

“Die gids geeft uitleg over het snoeien, bewateren, bemesten, verpotten en overwinteren, en werd speciaal voor deze gelegenheid samengesteld. Mensen waren er duidelijk mee opgezet, want tijdens het bezoek hadden ze toch regelmatig met grote ogen staan kijken naar wat er allemaal in onze kwekerij gebeurt. Vooral het grote aandeel manuele arbeid bij onder meer het snoeien van de planten, en de duurtijd om een jong plantje tot een volwaardige, volwassen plant op te kweken deden nog heel wat mensen versteld staan. Ik ben er dan ook van overtuigd dat mensen door dit bezoek een groter respect hebben gekregen voor zowel ons vak als de planten zelf”, besluit Marian Maenhoudt. “Ze zullen de planten op hun terras of de gedroogde blaadjes in hun keukenkast wellicht nooit meer op dezelfde manier bekijken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details