NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Kwaliteit uit het hoge Noorden

Kwaliteit uit het hoge Noorden

Een steeds bekendere naam die gestaag aan de weg timmert en mooie groeicijfers kan voorleggen: SG Lighting. Het Noorse bedrijf, opgericht in 1990, is bezig aan een ferme, internationale opmars. Alle ontwikkelingen vinden plaats in Noorwegen, de productie gebeurt in eigen beheer op verschillende locaties.

Vandaag is SG Lighting aanwezig in vijfentwintig landen, waaronder ook België. Vanuit de eigen gebouwen in Mechelen, waar weldra de spade in de grond gaat om de oppervlakte van de magazijnen te verdubbelen, gebeuren de leveringen naar de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Michel Byl, managing director SG Lighting Benelux: “Door het magazijn gevoelig uit te breiden, kunnen we onze groei verderzetten. Zowel qua omzet als qua aantal referenties gaan we vooruit. Onze gekende korte leveringstermijn, met name binnen de drie tot vier werkdagen, willen we behouden.”

De kop van alle Intro-armaturen kan 360° gedraaid worden.

 

Zowel binnen als buiten

SG Lighting mikt op zowel binnen- als buitenverlichting en ontwikkelde in beide segmenten een aanzienlijk gamma. Byl: “We streven ernaar om al onze armaturen, zowel die voor binnen- als voor buitentoepassingen, te ontwerpen en te produceren volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Onze research & development afdeling in Noorwegen speelt kort op de bal bij het ontwerpen van prototypen. Ook de productie wordt nauwgezet opgevolgd. De armaturen die we aanbieden doorstaan de tand des tijds én zijn tegen flink wat weersomstandigheden bestand.”

Klein maar fijn, Luna Deco en Luna Mini.

 

Flexibiliteit

SG Lighting onderscheidt drie toepassingsgebieden voor haar buitenverlichting. “Een heel gamma tuinspots laat toe om mooie en gezellige buitenverlichtingsomgevingen te creëren,” gaat Byl verder. “Met de Intro-reeks, beschikbaar in drie formaten en verschillende lumenpakketten en stralingshoeken, zijn flexibele opstellingen mogelijk. Het mooi uitlichten van een kleine struik of een volgroeide boom, het kan met een telg uit de Intro-familie. De beugel van de armatuur laat toe om het toestel tegen de wand, op de grond of op een grondpen te bevestigen, wat de toepassingsmogelijkheden enkel maar groter maakt. Bijkomende troef: het is perfect mogelijk de meegeleverde buitenkabel permanen onder de grond te trekken.” Intro wordt vervaardigd uit CNC-gefreesd aluminium. SG Lighting geeft 10 jaar garantie tegen roestvorming.

Waar is de weg?

Naast het mooi uitlichten van de tuin heeft buitenverlichting ook een functioneel karakter. SG Lighting beschikt over een aanbod aan armaturen die ervoor zorgen dat de oprit of een tuinpad duidelijk verlicht is. Luna Deco en Luna Mini zijn twee armaturen die vooral in de grond geplaatst worden, al is montage tegen de wand eveneens mogelijk. Byl: “Effectverlichting in de grond is ideaal als pad- en sfeerverlichting. Daar zorgt Luna Deco voor. Luna Deco is net als het kleine broertje Luna Mini zeer robuust met een belasting tot maximaal 500 kg. Daar waar Luna Deco eerder zorgt voor pad- of sfeerverlichting, zien we Luna Mini als een perfecte armatuur voor plaatsing rond zwembaden, terrassen en de andere gezellige plekjes in de tuin. Volledig waterdicht, IP67.” Ook de Callisto-familie is een flexibel inzetbare buitenverlichtingsfamilie. Callisto Pole is bijvoorbeeld een bolderarmatuur, perfect inzetbaar in openbare ruimtes en tuinen. “Ook deze familie bieden we aan met een 10 jaar corrosiegarantie”, besluit Byl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details