Platform voor de tuin- en groenprofessional
Producten

Kunstgras groeit… (of toch de vraag ernaar)

De vraag naar kunstgras is in de particuliere tuin nog nooit zo hoog geweest. Vooral het onderhoudsvriendelijke karakter, het gemak en het comfort van kunstgras doen steeds meer tuin- en balkonbezitters besluiten om voor deze variant te kiezen.

Jolie 45 kopiëren
Zelfs in droge zomerperiodes ziet kunstgras er altijd fris groen uit.

Tekst | Elise Noyez

Beeld | EasyLawn

9 juni 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Onkruid is niet aan de orde, en evenmin laat kunstgras zich kisten door hete en kurkdroge zomers. Geen risico dus op een schrale, verdorde of beschadigde grasmat. Wie in tuinprojecten voor kunstgras kiest, heeft in wezen maar één belangrijk aandachtspunt: het uitzicht.

In het dagelijkse leven laten we ons regelmatig ontvallen dat uiterlijk er niet toe doet, maar in de wereld van kunstgras is niets minder waar. Ziet het er niet natuurgetrouw uit, dan zullen de praktische voordelen van kunstgras immers nooit het pleit winnen. Met de jongste generatie kunstgras streeft het Nederlandse EasyLawn daarom naar een artificiële grasmat die amper van natuurlijk gras te onderscheiden valt.

Variaties in vezelhoogte, -vorm en -kleur zorgen voor een natuurlijke aanblik.

Perfectie ligt in imperfectie

Het geheim van een perfecte en natuurgetrouwe kunstgrasmat ligt hem in de imperfectie. “Echt gras ziet er toch ook niet uit als een biljartlaken?”, poneert Bob Slenders van EasyLawn. “Door net de onvolkomenheden van natuurlijk gras in kunstgras na te bootsen, creëren we een resultaat dat misschien ietwat rommelig oogt, maar daardoor precies ook echt lijkt.” 

In de diverse kunstgrasproducten van EasyLawn wordt daarom volop gebruikgemaakt van verschillende vezelhoogtes, -vormen en -kleuren, die bovendien tegendraads in het dragende doek worden gestoken en afgesneden.

Betere vezelhechting dankzij backing in polyurethaan.

Duurzaam in alle situaties

Kunstgras is onderhoudsvrij en blijft in principe in alle weersomstandigheden mooi ogen, maar de duurzaamheid hangt uiteraard ook af van de materiaalkeuze. “Door consequent gebruik te maken van een backing op basis van polyurethaan (PU), kiezen wij voor een oplossing die niet alleen de recycleerbaarheid van het product verhoogt, maar bovenal een sterkere veelhechting verzekert, niet krimpt en geen vocht vasthoudt”, aldus Slenders. “Het kunstgras is daardoor onder meer beter geschikt voor huisdieren die willen graven, kluiven, poepen en plassen op het gras.” 

Daarnaast blijft PU zelfs bij temperaturen onder nul nog soepel, waardoor het ook in de winter moeiteloos geïnstalleerd kan worden. “De PU backing verlengt op die manier mijn verkoopseizoen”, getuigt tuinaannemer en zwembadspecialist Bart Dankers uit Olen.

In de samplekast krijgt de klant een mooi overzicht van de mogelijkheden.

Ondersteuning

Van alle particulieren die voor kunstgras kiezen, wendt ongeveer 39% zich rechtstreeks tot een tuinaannemer; nog eens 29% bezoekt een tuincentrum. Omdat het de tuincentra aan installatiecapaciteit ontbreekt, komt een groot deel van die tweede groep vooralsnog bij de tuinaannemer terecht.

“De tuincentra en tuinaannemers zijn onze primaire partners. Om hen te begeleiden in de succesvolle opname van kunstgras in hun assortiment en de producten goed onder de aandacht te brengen bij de eindgebruikers, voorzien wij een totaalpakket aan service en ondersteuning. Een compleet assortiment, korte levertijden van maximum drie dagen, riante handelsmarges en de nodige garanties vormen daarvan de essentiële basis, maar we zorgen bijvoorbeeld ook voor calculaties, leads en het nodige promotiemateriaal, inclusief brochures, displays en een stalenmap.”

“Het gaat met andere woorden niet uitsluitend om mooi en natuurlijk ogend gras”, besluit Slenders, “maar tevens om de optimale relatie met en ondersteuning van onze partners.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details