NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Krachtige rupsmaaier met messcherpe troeven
De Agria 9600 kan hellingen aan tot maar liefst 55°/145%.

Krachtige rupsmaaier met messcherpe troeven

De totale oppervlakte wegbermen langs het Vlaamse wegennet bedraagt 20.000 à 25.000 hectare (cijfers Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer). Het vakkundig maaien van bermen is belangrijk in het kader van onder meer verkeersveiligheid en natuurbescherming. Lokale besturen, intercommunales en tuinaannemers rekenen hiervoor op krachtige en betrouwbare bermmaaiers. Met de Agria 9600 biedt Van Haute Landbouwmachines een performante en uiterst veilige, telegeleide rupsmaaier.

De Agria 9600-112 2020 is beschikbaar in twee motorversies: Kawasaki en Briggs & Stratton. Met een vermogen van respectievelijk 24 en 22 pk kan deze krachtige rupsmaaier hellingen aan tot maar liefst 55°/145%. Gecombineerd met een telegeleide afstandsbediening, is de machine ideaal voor het maaien van moeilijk bereikbare plekken. En dankzij een lichtgewicht en compact ontwerp – tussen 610 en 650 kg – en een laag zwaartepunt zorgt de Agria taludmaaier voor strak gemaaide bermen, zonder schade aan het maaibeeld.

Een krachtige rupsmaaier met een maaibreedte van 112 cm.

Steile bermen en zonnepanelen

Niet enkel steile hellingen zijn kinderspel voor deze rupsmaaier. Ook het maaien onder zonnepanelen of zichtbare gebieden in parken is perfect mogelijk. Dankzij zijn lage bouw (tussen 70 en 86 cm) kan de Agria 9600 vlot onder zonnepanelen manoeuvreren. Als operator kun je ook de zijkanten van staketsels van deze panelen aanpakken. Steeds meer operatoren ontdekken hoe handig en efficiënt deze troef is.

Bescherming operator topprioriteit

Bij zowel de Agria 9600 met B&S-motor als die met Kawasaki-motor krijg je als operator een telegeleide afstandsbediening in handen. Dit zorgt voor extra veilige en comfortabele werkomstandigheden. Je hoeft niet in de buurt van de maaier en potentieel gevaarlijke situaties te staan. Als bestuurder ben je ook beschermd tegen trillingen, lawaai en uitlaatgassen. Dit heeft niet alleen een positieve impact op de gezondheid, maar maakt ook rustig, geconcentreerd en veilig werken mogelijk. 

Extra interessant is het feit dat de afstandsbediening een 7 inch-scherm heeft, waarop je alle relevante parameters – zoals brandstofinhoud en bedrijfstemperatuur – kan aflezen. Zo kun je makkelijk anticiperen op mogelijke problemen.

Extra ledverlichting

Nog een pluspunt van de Agria 9600 taludmaaier is de (optionele) aanwezigheid van duurzame ledverlichting op de machine. Deze bijkomende verlichting levert extra veilige werkomstandigheden op, zeker in lawaaierige werkomstandigheden zoals bermen langs snelwegen. Bij een brandstoftekort of eventueel technisch defect zal deze ledverlichting immers knipperen om de operator te verwittigen.

De telegeleide bediening zorgt voor een extra veilige werkomgeving.

Compact ontwerp voor flexibel gebruik

De Agria rupsmaaier zet nieuwe normen op het gebied van flexibiliteit. Door het compacte ontwerp kun je de maaier zelfs gebruiken in zeer kleine ruimtes die moeilijk toegankelijk zijn voor conventionele machines en de operator. En dankzij de smalle werkbreedte (150 cm) kan de machine ook worden vervoerd op het laadgebied van kleine transportvoertuigen – zonder een extra aanhangwagen.

Ontdek een compact ontwerp voor flexibel gebruik.

Knappe cijfers

Deze machine beschikt over vier snelheden tussen 0 en 10 km/u. Ze is standaard uitgerust met een riemaangedreven mesaandrijving 2 messendragers met 4 pendelmessen. De maaibreedte bedraagt 112 cm, en met een maaicapaciteit (bij een snelheid van 5 km/u) van maximaal 3600 m²/u (B&S-motor) en 5000 m²/u (Kawasaki-motor) stelt dit werkpaard nooit teleur. De maximale maaihoogte bedraagt 15 cm. 

Goed om weten: bij de uitvoering met Kawasaki-motor staat deze motor in directe verbinding met de rij- en regeleenheid van de machine. Hierdoor zal de machine automatisch vertragen als de te maaien gewassen te dik zijn. Ook bij een te hoge en dus onveilige hellingsgraad wordt de rijsnelheid van de machine aangepast, zodat je als operator tijdig verwittigd wordt om letterlijk bij te sturen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details