NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Krachtige en polyvalente accucombimotor| STIHL KMA 120 en 120 R

Krachtige en polyvalente accucombimotor| STIHL KMA 120 en 120 R

De STIHL KMA 120 R accucombimotor met STIHL combigereedschappen

Heggen en bomen trimmen, weiden maaien, zones en paden rond je huis en in de tuin opschonen of de grond losmaken om bijvoorbeeld een nieuw bloembed aan te leggen – de STIHL KMA 120 R accucombimotor kan het allemaal. De krachtige aandrijfeenheid kan je via de praktische snelkoppeling gemakkelijk uitrusten met een twaalftal beproefde STIHL combigereedschappen, ideaal voor conciërgediensten of eigenaars van grotere eigendommen en tuinen. Het maximale toerental van de krachtige EC-motor kan je in twee standen instellen en traploos aanpassen. Dit ontwerp zorgt voor een energiezuinige werking en dus voor een lange levensduur van de accu. Tegelijkertijd is de machine zo stil dat, met uitzondering van de bladblazer BG-KM, gehoorbescherming overbodig is en de omgeving geen lawaaihinder ondervindt. De machine is licht en ligt prettig in de hand dankzij de ergonomische beugelhandgreep. Ze haalt haar energie uit een lithium-ion-accu van 36 V uit het STIHL AP systeem. Die plaats je in de accuschacht van de behuizing en garandeert zo bovenop de energietoevoer een uitstekende balans. Zelfs moeilijke weersomstandigheden zoals regen of vocht houden deze robuuste machine niet tegen. 

De details in een oogopslag: 

 • Verschillende toepassingen  

Met de KMA 120 R accucombimotor biedt STIHL een machine voor de meest uiteenlopende toepassingen. Via een praktische snelkoppeling combineer je de aandrijfeenheid met twaalf beproefde STIHL combigereedschappen. Zo vorm je ze in een handomdraai om tot bijvoorbeeld een zeis, een hoogsnoeier of een grondfrees. Om ervoor te zorgen dat de machine comfortabel in de hand ligt, is de bedieningshandgreep bekleed met duurzaam, zacht antislipmateriaal. Bovendien kan je de beugelhandgreep met het snelspansysteem snel en zonder gereedschap langs de stevige aluminium steel bewegen en aanpassen aan de lichaamslengte van de gebruiker. 

 • Krachtig en geluidsarm 

De STIHL KMA 120 R accucombimotor wordt aangedreven door een borstelloze, elektronisch gestuurde elektromotor (EC) met een hoog koppel die het werk snel laat vooruitgaan. Het maximale toerental van de motor kan je in twee stappen instellen op de ergonomische bedieningshendel. In combinatie met de variabele snelheidsregeling zorgt dit concept voor een individuele aanpassing aan de werksituatie en tegelijkertijd voor een lange looptijd van de accu. Dankzij de stille werking is gehoorbescherming niet nodig (met uitzondering van de bladblazer BG-KM), zelfs niet als je de hele dag met de accucombimotor aan de slag bent. 

 • Klaar voor gebruik, zelfs in barre weersomstandigheden 

De accucombimotor haalt zijn energie uit een lithium-ion-accu van 36 V uit het STIHL AP systeem. Dit systeem werd speciaal voor professionele gebruikers ontworpen en kan daarom ook bij regen of vochtig weer worden ingezet. Het omvat naast de combimotor nog 30 andere machines voor de meest uiteenlopende toepassingen. Er zijn ook accu’s en ruggedragen accu’s met verschillende energieniveaus en diverse laders. Alle accu’s van het AP systeem zijn compatibel met de KMA 120 R. We raden de accu AP 300 S aan, die je in de accuschacht in de behuizing plaatst. De accu levert niet alleen de energie, maar garandeert ook een uitstekende balans. 

 • Betrouwbare laadinfrastructuur voor accuparken 

Professionele gebruikers moet er zeker van kunnen zijn dat de accu’s voor hun machines volledig opgeladen zijn wanneer ze aan het werk gaan en dat ze de hele dag door gebruiksklaar zijn. STIHL biedt hiervoor verschillende oplossingen aan: van enkelvoudige en meervoudige laders tot een laadkast en een krachtig power station voor gebruik op plaatsen zonder toegang tot een stroomvoorziening. Bovendien zijn er integratieoplossingen voor mobiel opladen in het voertuig beschikbaar, die voertuiginrichter bott in samenwerking met STIHL ontwikkelde. Zo kunnen bedrijven de laadinfrastructuur individueel op hun behoeften afstemmen – van de werkplaats tot op de plaats van gebruik – om hun accu’s efficiënt en zuinig te gebruiken.  

 • Alles in een oogopslag  

De KMA 120 R accucombimotor is heel gemakkelijk te integreren in de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected met een STIHL Smart Connector. Gebruikers kunnen via deze toepassing hun machinepark digitaal beheren en krijgen een gedetailleerd overzicht van machinegegevens zoals looptijd, leeftijd, informatie over toekomstige onderhoudsbeurten en de onderhoudsgeschiedenis. 

De STIHL combigereedschappen in een oogopslag 

 • Zeis FS-KM met maaikop AutoCut C 26-2  Ideaal voor het onkruidvrij maken langs muren, omheiningen, heggen en wegranden 
 • Zeis FS-KM met grassnijblad GSB 230-2 Ideaal om weiden met taai gras snel te maaien 
 • Kantensnijder FCB-KM Voor perfecte gazonranden langs paden, opritten of bloemperken 
 • Hoogsnoeier HT-KM  Ideaal om zelfs hoge bomen comfortabel en precies te snoeien, veilig vanaf de grond 
 • Heggensnoeier HL-KM 0° Perfect voor de verzorging van hoge en brede heggen en vormsnoei 
 • Heggensnoeier HL-KM 145° De mesbalk is trapsgewijs instelbaar tot 145° voor hoge heggen en werk dicht bij de grond 
 • Struiksnoeier FH-KM 145°  De mesbalk is trapsgewijs instelbaar tot 145° – voor precies snoeien van struiken dicht bij de grond en voor trillingsvrij maaiwerk op plaatsen met weinig bewegingsruimte 
 • Grondfrees BF-KM  Ideaal voor het verluchten en cultiveren van de grond 
 • Bladblazer BG-KM Dankzij de intense blaaskracht worden paden en oppervlakken snel vrijgemaakt van vuil, bladeren en gemaaid gras 
 • Veegrol KW-KM  Met speciale rubberen lamellen voor snel en moeiteloos vegen van voetpaden en opritten 
 • Borstelrol KB-KM Stevige borstelharen verwijderen vuil zelfs uit diepe gleuven en voegen 
 • Onkruidknipper RG-KM Twee in tegengestelde richting draaiende messen om onkruid en gras slingerarm te verwijderen 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details