NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Kracht in overvloed: de nieuwe wielladers voor landschapsaanleg van Yanmar CE

Kracht in overvloed: de nieuwe wielladers voor landschapsaanleg van Yanmar CE

De nieuwe knik-/oscillatieverbinding op de innovatieve V7- en V7-HW (Heavy Weight) wielladers van Yanmar Compact Equipment houdt de totale machinehoogte onder de 2,5 meter. Door hun compacte afmetingen kunnen ze gemakkelijk vervoerd worden en zijn ze ideaal voor landschapsprojecten met beperkte manoeuvreerruimte.

Om landschapsprojecten en landbouwprojecten tot een goed einde te brengen, zijn wielladers met een perfecte mix van lichtvoetigheid en kracht zeer handige bondgenoten. Yanmar CE lanceert daarom twee compacte wielladers – de kleinste uit het gamma van het bedrijf – waarin beide eigenschappen met elkaar verzoend worden en waardoor de meest uitdagende projecten mogelijk worden, ook wanneer er weinig ruimte is. Maak kennis met de gloednieuwe V7 en V7-HW wielladers…

De V7 en V7-HW van Yanmar Compact Equipment (Yanmar CE) zijn gebaseerd op een nieuw platform dat zowel diesel- als elektrische aandrijvingen kan ondersteunen en vullen een gat in het assortiment van compacte wielladers. Met een gewicht van 4,250 kg en een standaard bakinhoud van 0,7 m3 is de V7 ongeveer een halve ton lichter dan de volgende grootste machines uit het assortiment van Yanmar-assortiment. De V7-HW (Heavy Weight) weegt – door de geïntegreerde extra ballast van 200 kg – 4,450 kg en heeft een bakinhoud van 0,8 m3. In vergelijking met de V7 heeft de V7-HW daarnaast een hoger laadvermogen op palletvorken: 1.900 kg tegenover 1.750 kg voor de V7. De V7 heeft tot slot een maximale kiplast van 3.010 kg, terwijl de V7-HW 3.250 kg kan kippen.

In tegenstelling tot andere modellen uit het Yanmar-assortiment maakt de V7/V7-HW geen gebruik van achterwaartse oscillatie. In plaats daarvan heeft het een slimme verbinding die articulatie combineert met oscillatie. Hierdoor kan de hoogte van de machine verlaagd worden. Dat betekent dat ze in standaardcontainers past en over de weg kan worden vervoerd. Tegelijk blijft deze wiellader onder de hoogtelimiet van 4 meter die wordt opgelegd door de Europese richtlijn 96/53/EG.

Veelzijdigheid troef

Met de V7 en V7-HW richt Yanmar CE zich op het Europese vasteland, Scandinavië en Noord-Amerika, en specifiek op de sector van tuinaanleg en landschapsarchitectuur, de bouwsector en de algemene verhuursector. Deze veelzijdige wielladers zijn verkrijgbaar met een reeks van aanbouwdelen waaronder bakken, palletvorken, veegmachines, sneeuwblazers enz. – allemaal gemonteerd via de hydraulische snelwissel. 

Door hun aanpassingsvermogen kunnen deze machines moeiteloos een enorme verscheidenheid aan activiteiten aan die eigen zijn aan de landschaps- en landbouwsector: grondverzet, nivelleren, mulchen, opvullen, vervoer… De wielladers reageren supersnel dankzij een drukpomp van 63 l/min en 250 bar. Het systeem is voorzien van een proportioneel mechanisch bediende joystick voor de bediening van de hef- en kantelcilinders.

Krachtig, ook op de weg 

De V7 met vierwielaandrijving is uitgerust met een Stage V/Tier 4 Final-conforme 35 kW (48,3 pk)/177 Nm Yanmar-dieselmotor, heeft een elektronisch gestuurde aandrijflijn en een topsnelheid van 20 km per uur (een maximale snelheid van 30 km/uur is beschikbaar als optie). De rigide assen zijn voorzien van automatisch geactiveerde sperdifferentiëlen van 35%. De modellen worden aangeboden in verschillende bandenmerken en -maten.

De V7 en V7-HW hebben een geheel nieuwe cabine, met twee robuuste deuren met stalen frame, in plaats van de meer gebruikelijke configuratie met één deur, wat de toegang, luchtstroom en interieurreiniging ten goede komt. Grote glasoppervlakken bieden een goed zicht rondom – geholpen door een 3,5-inch bestuurdersdisplay dat op de A-stijl is gemonteerd in plaats van op de stuurkolom, waardoor het zicht op het voorste uitrustingsstuk wordt verbeterd. Voor warmere klimaten zijn er ook kapvarianten van beide machines verkrijgbaar.

Het zicht naar achteren is uitstekend dankzij het ontwerp van de motorkap en de afwezigheid van een verticale uitlaatpijp. (De uitlaat is geïntegreerd in het contragewicht – vooral handig bij varianten met de kap, waar machinisten niet worden blootgesteld aan uitlaatgassen in de buurt zoals bij een normale verticale uitlaatpijp). Grote spiegels en krachtige werklichten dragen bij aan de veiligheid en zichtbaarheid, dag en nacht. De op het dak gemonteerde beglazing maakt het makkelijker voor de machinist om vanop hoogte te storten. De bedieningselementen liggen gemakkelijk in de hand en ergonomie was een prioriteit bij het ontwerp van de V7.

De V7 en V7-HW worden geproduceerd in de faciliteit van Yanmar CE in Crailsheim in Midden-Zuid-Duitsland. Beide machines zijn gebouwd met het oog op het bieden van optimale prestaties in alle omstandigheden. Bij hun ontwerp werd dan ook vertrokken vanuit de actuele en toekomstige noden van klanten die actief zijn in de sector van tuin- en landschapsaanlag.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details