NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Kleurrijke en duurzame tuinen,  parken en weiden: een bloemlezing
Staygreen 1 Berm zorgt voor duurzaam en kleurrijk bermbeheer.

Kleurrijke en duurzame tuinen, parken en weiden: een bloemlezing

Als onderdeel van Limagrain, een toonaangevend bedrijf in landbouwzaden in Europa, levert Advanta Seeds aan groenbeheerders een compleet pakket kant-en-klare graszaadmengsels voor gazons, sportvelden, infrastructuur, golfbanen… Daarnaast is Advanta ook bekend voor zijn meer dan vijftig zorgvuldig samengestelde en door ecologen ontwikkelde veldbloemenmengsels.

Het best geschikte mengsel

Met zijn vernieuwd assortiment van veldbloemenmengsels biedt Advanta zijn klanten de mogelijkheid om voor elke toepassing het best geschikte mengsel te vinden. Afhankelijk van uw wensen en noden, hebt u de keuze uit eenjarig kleurrijke, meerjarig kleurrijke, of meerjarig inheemse mengsels, aangevuld met specifieke veldbloemenmengsels voor de openbare ruimte en voor biodivers agrarisch natuurbeheer. Dankzij die gerichte keuze komen de eigenschappen per mengsel het best tot hun recht. Zo’n efficiënte toepassing levert in alle omstandigheden het mooiste resultaat op.

Het mengsel Wintervogelakker draagt bij aan biodivers agrarisch natuurbeheer.

Eenjarig kleurrijk

Wilt u een bloemenperk met een snelle, lange en uitbundige bloei? Dan kunt u bij Advanta terecht voor een uitgebreid gamma bestaande en nieuwe mengsels voor een kleurrijke, eenjarige vegetatie. Met toppers als Sunflower, Aurora, Festival en Flower Power tovert u tuinen, parken, bermen en plukweiden in nauwelijks zes weken om tot een weelderige en kleurrijke bloemenzee. Deze mengsels zijn ook de ideale test case om te ontdekken welke bloemen het best opkomen, en die u bijgevolg kunt inzetten voor een meerjarige bloemenweide. In dit assortiment voor eenjarige vegetatie vindt u met Honey Bee, Tübinger en Brandenburger ideale bijen- en insectenmengsels voor een rijk aanbod aan stuifmeel en nectar.

Meerjarig kleurrijk

Romantic, Renaissance, Gothic, Bloemenpracht…: het zijn slechts enkele van de vele meerjarige mengsels die Advanta aanbiedt. Deze mengsels bloeien iets minder uitbundige in vergelijking met eenjarige mengsels, maar garanderen wel meerdere jaren van kleurrijke boeketten. Voor de samenstelling van deze mengsels lieten de experten van Advanta niets aan het toeval over.

Meerjarig inheems

Advanta zet hard in op onderzoek, ontwikkeling en productie van inheemse bloemenmengsels. De vraag naar deze mengels is immers erg groot, omdat onder meer gemeenten en lokale besturen vaak kiezen voor bloemensoorten die uitsluitend bestaan uit soorten met een honderd procent inheemse genetica. Zo hebben zij de garantie dat de genetica van het zaaigoed perfect overeenstemt met het genetisch paspoort dat we in België terugvinden. Advanta biedt bloemenmengsels aan die geschikt zijn voor elke grondsoort: licht, zwaar, vochtig, allround… Van de kust tot de Kempen: voor elke regio bestaat een streekeigen mengsel.

Met Honey Bee gaat u voor eenjarige vegetatie in uitbundige kleuren.

Duurzaam en doelgericht

Ook voor ecologische projecten zet Advanta de toon. In ecologische projecten en doelstellingsgebieden gelden vaak specifieke eisen wat de vegetatie betreft. In de strijd tegen bijvoorbeeld de eikenprocessierups of voor meer biodiversiteit hebt u als klant een ruime keuze uit een gespecialiseerd gamma. Voor de meest uiteenlopende doelstellingen vindt u een oplossing, zoals Staygreen Schaduw, Bloemrijk, Rotonde of Berm.

Ook het beheer van akkerranden en faunabeheer vraagt specifieke, zorgvuldig samengestelde bloemenmengsels. Maak uw keuze uit een rijk gamma op maat van uw project, met mengsels als Wintervogelakker, Begraafplaats, Faunamengsel en Weidekruiden.

Prijs als bekroning

Twee jaar geleden won Limagrain Nederland de Plantum Duurzaamheidsprijs 2020. De vakjury (samengesteld uit vertegenwoordigers van het Ministerie LNV, MVO Nederland en het multimedium P+ People Planet) riep Advanta Staygreen 2 EPR – een speciaal biodiversiteitsmengsel – uit tot het meest duurzame initiatief vanuit de veredelingssector. Een bewijs van de originele, inspirerende en vooral effectieve aanpak van Advanta om het eikenprocessierupsprobleem – dat tijdens de zomer van 2020 hardnekkig was – structureel aan te pakken. Want dankzij de herstelling of ontwikkeling van specifieke vegetatie ontstond een biotoop waarin natuurlijke vijanden van de rups zich thuisvoelen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details