NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Kleurenwaaier in tuin en op terras dankzij bloemen en bloeiende planten. Opkikker voor het oog en het hart

Kleurenwaaier in tuin en op terras dankzij bloemen en bloeiende planten. Opkikker voor het oog en het hart

Meer dan ooit zal men dit voorjaar dan ook verlangen naar een streepje kleur in de tuin, op het terras of op het balkon. Een welkome uiting van hoop, misschien, of simpelweg een accent om even blij van te worden.

Primula’s in alle kleuren en tinten.

Er zijn tal van manieren om kleur te integreren in de tuin. Bloemen staan uiteraard met stip op nummer één, maar er zijn ook tal van vaste bloeiende planten die hun kleurenpracht doorheen het seizoen laten ontluiken. Kwekerij Maes-Reyns uit Moorsele, een rasecht familiebedrijf met 45 jaar ervaring, is gespecialiseerd in ongeveer al wat bloeit, en biedt zowel in het gamma eenjarigen als bij de meerjarige bloemen en vaste planten een uitgebreid assortiment dat ongeveer het hele kleurenspectrum beslaat.

Het uitgelezen moment 

“Het vroege voorjaar is het uitgelezen moment om opnieuw kleur in de tuin te introduceren”, zegt zaakvoerster Isabelle Maes. “Voor een instant opkikker plant je in perken en borders op dit moment onder meer viooltjes, primula’s of bellis. De tinten en kleurschakeringen zijn werkelijk eindeloos, en op aanvraag kweken we zelfs primula’s in heel bijzondere kleuren, zoals ‘Starflame’ en ‘Sparkly’. Ook specialere soorten salvia’s en petunia’s behoren tot ons gamma, zodat we altijd wel een gepaste oplossing vinden.”

Bloemen zijn de uitgelezen manier om opnieuw kleur te introduceren. Zij bieden een instant opkikker.

“Hoewel je vaste planten zoals gaura, arabis, verbena en echinacea in principe het hele jaar door kan planten, en ze in de vroege lente nog niet noodzakelijk bloeien, loont het om ook deze planten nu al te voorzien. Op die manier krijgen ze voldoende kans om te doorwortelen, alvorens de hitte en droogte die we inmiddels van voorgaande jaren kennen weer toeslaan.”

Creatief met balkonplanten

Voor zij die enkel over een terras of balkon beschikken, of de beschikbare ruimte optimaal willen invullen, heeft Maes-Reyns ook een uitgebreid gamma eenjarigen en balkonplanten om bloembakken weer mee op te frissen. “Op die manier kan je een enorme variatie introduceren. Niet alleen wat soorten en kleuren betreft, maar ook inzake plaatsing. Door de bloembakken op verschillende niveaus te plaatsen en af te wisselen tussen hangende en staande balkonplanten zoals diverse pelargoniums, creëer je bijvoorbeeld dynamiek. Een driedimensionale golf van kleur, zeg maar, die in de meeste gevallen ook nog eens bijdraagt aan de biodiversiteit.”

Ook eenjarige klimplanten zoals thunbergia of Suzanne-met-de-mooie-ogen zijn op ieders terras een blikvanger.

Een uitgebreid assortiment aan eenjarige en meerjarige bloemen.

Standplaats

Om een seizoen lang van de voorziene kleurenpracht te kunnen genieten, is naast water en voeding vooral de standplaats doorslaggevend. “Onze geraniums, tagetes, begonia’s zoals ‘Dragon Wing’ en de cleome ‘Señorita Rosalita’ doen het bijvoorbeeld erg goed in volle zon,” aldus Isabelle Maes, “terwijl de knolbegonia’s en het vlijtig liesje liever in de schaduw staan. Hoewel de nieuwe generatie vlijtig liesje, de ‘Sunpatiens’, ook heel goed de zon verdraagt en bovendien erg onderhoudsvriendelijk is. In ieder geval bieden we voor elke standplaats een brede (kleuren)waaier van mogelijkheden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details