NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
JOSKIN Pendislide Pro, een vaste waarde sinds 2017

JOSKIN Pendislide Pro, een vaste waarde sinds 2017

De mengmest is een natuurlijke hulpbron die rijk is aan voedingsstoffen voor grasland en gewassen. Om ervoor te zorgen dat de gewassen optimaal van de mengmest kunnen profiteren, is het van belang deze op de juiste wijze toe te dienen. Als gespecialiseerde fabrikant heeft JOSKIN verschillende werktuigen die voor dit doel ontworpen zijn. Één daarvan is de Pendislide Pro, een sleepslangboom met sleufkouters die zowel op grasland als op jonge (graan)gewassen kan worden gebruikt.

Ertalon sleufkouters

De mengmest is een rijke en overvloedige bron van voedingsstoffen. Om deze voedingsstoffen optimaal te benutten, is het van cruciaal belang om de mengmest met het juiste werktuig te verspreiden. Met een jarenlange ervaring biedt JOSKIN niet minder dan 15 verschillende seriën van machines aan. Één van deze verspreidingswerktuigen is de JOSKIN Pendislide Pro. Hij werd in 2017 aan de pers en het grote publiek gepresenteerd en is sindsdien in veel landen een populaire verspreidingsboom geworden.

Optimale bodemaanpassing

De JOSKIN Pendislide Pro is verkrijgbaar in vier uitvoeringen, met werkbreedtes van 12 tot 18 m en een rijafstand van 25 cm. Elk element bestaat uit een 70 mm breed veerblad waarop een Ertalon sleufkouter is gemonteerd. Deze laatste maakt een kleine sleuf in de grond, heeft een beperkt afvlakkend effect in het gras en zorgt voor een correcte toediening van de mengmest op de grond en tussen de planten. Hierdoor wordt een eventuele bevuiling van het gewas tot een minimum beperkt. In gebieden met rotsachtig terrein kunnen de Ertalon sleufkouters optioneel vervangen worden door gietstalen modellen. De elementen staan onder een hoek van 45° ten opzichte van de grond. Op die manier kan de verspreidingsboom een werksnelheid bereiken van 8 tot 10 km/u, afhankelijk van het terrein. De buiging van de gebogen bladen compenseert kleine oneffenheden in weiden of velden en zorgt zo voor een gelijkmatige verspreiding. De linker- en rechterkant van de JOSKIN Pendislide Pro boom kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen voor een nog betere bodemaanpassing.

Dieptewiel

Om de verschillen in reliëf correct op te vangen, worden de secties van het frame links en rechts ondersteund door een dieptewiel. Dankzij een in het frame geïntegreerd pendelsysteem volgt het werktuig perfect de grond, zelfs in de lengte. Bovendien kunnen de sleufkouters tot 250 mm onder de grond worden verlaagd, terwijl de opwaartse beweging onbeperkt is. Dit alles maakt de JOSKIN Pendislide Pro ideaal voor vlak terrein, maar ook uiterst handig op heuvelachtig terrein. De druk van de bladen is standaard ingesteld tussen 7 en 9 kg. Deze kan indien nodig verhoogd of verlaagd worden via de dieptewielen.

De onderdelen van de Pendislide Pro zijn gemonteerd op een stevig en lichtgewicht gegalvaniseerd stalen frame van geprofileerde buizen. Het gebruik van industriële kogels op het frame zorgt voor een zeer grote slijtvastheid van de boom en zelfs als ze aan grote spanningen onderworpen zijn, hebben ze een lange levensduur en een minimale onderhoudstijd. Een traditionele hydraulische “4-puntshefinrichting” is niet vereist op de meeste tanks als de wielen een diameter onder of gelijk aan 1 675 mm hebben (bv.: 750/60R30.5). Met de vier cilinders op het werktuig kunnen de 2 secties van het frame (en dus de verspreidingselementen) tijdens het werk omhoog of omlaag worden gebracht, kan het Twist antidrupsysteem worden geactiveerd en kan de boom boven de spatborden worden geheven voor transport of weer omlaag worden gebracht voor het verspreiden. Elke halve sectie van het frame is uitgerust met een excentrische Scalper© snijverdeler. Deze verticale snijverdelers zorgen ervoor dat de mengmest gelijkmatig over de sleufkouters wordt verdeeld. Ze beperken ook de afstand tot de uitgang bij de sleufkouters. Op die manier wordt het verschil in hoeveelheid mengmest tussen de uitlaten aan het begin van de verdeling geminimaliseerd. Deze compacte Scalper© snijverdelers zijn van snel te openen zijdeksels voorzien voor een snel en eenvoudig onderhoud. Ze zijn ook uitgerust met een stenenvanger om stenen en andere harde voorwerpen te verwijderen en schade aan de leidingen te voorkomen. Voor een veilige opslag van de Pendislide Pro is deze voorzien van in het frame geïntegreerde steunpoten.

Excentrische Scalper© snijverdeler

Het eenvoudige, maar duurzame ontwerp van de JOSKIN Pendislide Pro, zijn veelzijdigheid in zowel grasland als (jonge) gewassen, en zijn vermogen om zowel op vlakke als oneffen grond gebruikt te worden, maken hem ideaal voor intensief gebruik in landbouwbedrijven of grote melkveebedrijven. De nauwkeurige verdeling van de drijfmest en de grote werkbreedtes zorgen voor een optimale en efficiënte verdeling van mineralen en voedingsstoffen, zodat de gewassen ervan kunnen profiteren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details