Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Machines

Jo Beau houdt ontwerp, ontwikkeling en productie stevig onder één dak

Jo-Beau-M500-hakselaar-houtversnipperaar-broyeur-chipper-actie_
De M500 pro-chipper is al sinds jaar en dag hét paradepaard uit het Jo Beau-gamma.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Jo Beau

20 oktober 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Vraag van professionals naar elektrisch aangedreven machines nog niet zo groot in Benelux

Jo Beau werd opgericht in 1989 door Bruggeling Jozef Beauprez en staat bekend om zijn compacte en professionele tuinmachines. Het bedrijf groeide intussen uit tot een rasechte innovator op het gebied van boomstronkfrezen, verticuteermachines en (mobiele) hakselaars. Jozef Beauprez ontwikkelde eigenhandig de Jo Beau-Trommeltechnologie™ voor de overbekende gele houtversnipperaars. 

Vandaag is Jo Beau een familiebedrijf van de tweede generatie, onder leiding van jongste zoon Christophe Beauprez. Het Brugse bedrijf heeft door de jaren heen zijn strepen verdiend als grondlegger in de wereld van de compacte mobiele hakselaars, boomstronkfrezen en verticuteermachines. Want van ontwerp tot eindproduct: het gebeurt allemaal in Brugge. Christophe Beauprez heeft steeds dezelfde filosofie toegepast op het volledige gamma, waarvan bijna elk model kan worden gepersonaliseerd met verschillende opties op maat van de gebruiker. De tuinmachines zijn volledig ontworpen naar gebruiksgemak: de compactheid ervan maakt dat zij ook in een sterk verstedelijkte omgeving makkelijk inzetbaar zijn.

Oprichter Jozef Beauprez ontwikkelde eigenhandig de Jo Beau-Trommeltechnologie™.

Benzine versus batterijen

Op het gebied van houtversnipperaars levert Jo Beau een totaalpakket: van machines aangedreven door benzinemotoren, tot machines met een elektrische motor. Ook machines die aan de aftak-as of hydrauliek van de trekker te koppelen zijn vinden veel afnemers. Christophe Beauprez: “We merken wel dat in de Benelux de vraag naar elektrisch aangedreven professionele machines nog niet zo groot is. Het grootste deel van onze klanten kiest voor benzine omdat ze daarmee ook in verschillende tuinen met soms heel smalle doorgangen kunnen werken. In Duitsland groeit de vraag naar elektrisch aangedreven motors dan weer wel heel sterk.”

De E200 combineert moeiteloos milieuvriendelijkheid met de vertrouwde Jo Beau® trommeltechnologie™.

M600 wordt grootste hakselaar in het gamma

Jo Beau startte zo’n 25 jaar geleden met het produceren van compacte hakselaars en heeft de focus nooit echt verlegd naar grotere modellen. Christophe Beauprez: “Al onze machines, van de lichtere tot de zwaardere 25pk-modellen, hebben een maximum breedte van 72 centimeter, een hoog rendement en een hoge capaciteit. Ideaal voor het gros van de toepassingen in de groene sector.” 

Er wordt bovendien hard gewerkt aan een nieuwe houthakselaar. De M600 zal het grootste model van de Jo Beau-lijn worden. “De nieuwe hakselaar krijgt een nog grotere capaciteit en volume, maar blijft zo compact dat hij nog steeds door een deurgat zal passen. We hopen hem in het vierde kwartaal van 2022 te kunnen presenteren. De nieuwkomer krijgt een krachtiger benzinemotor voor een hoger rendement en een vernieuwend rupsonderstel voor ruwere terreinen, inclusief hellingen”, zegt de zaakvoerder. 

Alle machines, van de lichtere tot de zwaardere 25pk-modellen, hebben een maximum breedte van 72 centimeter, een hoog rendement en een hoge capaciteit.

Next generation

Ondertussen kregen de hakselaars en boomstronkfrezen een facelift én verdere optimalisering. Bij sommige machines werd versterking aangebracht, of ze werden voorzien van extra bevestigingsogen voor een betere bevestiging tijdens transport. Daarnaast werden de invoertrechters in volume 6% en de invoeropeningen 20% groter. Nu kunnen er op een ergonomische manier nog grotere takken met brede zijtakken worden ingevoerd. Ook de grote ervaring van de gebruikers zelf werd meegenomen tijdens de ontwerpfase van de vernieuwde lijn hakselaars. Bijna alle gesuggereerde verbeteringen, zoals steviger constructie, werden doorgevoerd.

“Ver doorgedreven ergonomie voor de gebruiker kreeg vanaf het prille begin veel aandacht. Bij de vernieuwde modellen wordt deze lijn doorgetrokken. Niet enkel in gebruik, maar ook in transport. Al deze punten hebben er samen toe geleid dat Jo Beau het design van de machines naar de 21ste eeuw heeft gebracht. Een scherpe, stoere en frisse look, die moet aantonen dat we meer dan klaar zijn voor de toekomst”, besluit Christophe Beauprez.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Thomas Goossens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel je graag meer over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details