NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Instant moddervrije verharde oppervlakken
De platen zijn gemaakt van 100% gerecycleerde plastic. Dat maakt Mudcontrol ook bijzonder ecologisch en duurzaam.

Instant moddervrije verharde oppervlakken

Eenvoudig zelf te plaatsen met een minimale grondvoorbereiding, gecertificeerd voor zwaar verkeer tot 60ton, 100% gerecycleerde plastic, inert en herbruikbaar … en met een fabrieksgarantie van 20 jaar. De Mudcontrol plaat kent vele voordelen en profileert zich als een uniek en duurzaam systeem voor het verharden van paddocks, parkeerplaatsen, doorgangen, werven, weides … Ontstaan met een focus op de hippische wereld, voor paddocks en weides, richt Mudcontrol zich ook steeds meer op de infra-, bouw-, event- en groensector. 

De platen kunnen gemakkelijk losgemaakt en herbruikt worden waardoor ze ook een ideale oplossing zijn voor bijvoorbeeld ‘tijdelijke’ werven, toegangswegen (brandweer/zwaar transport), evenementen, huurweides, opslagplaatsen, voet- en fietspaden…

Voldoende grip

Een Mudcontrol-plaat weegt 7 kg en heeft een afmeting van 50 x 50 x 5,3 cm. De platen kunnen op twee manieren worden geïnstalleerd: met de gesloten (gaten) kant of met de open (rooster) kant naar boven. “Met de gesloten kant omhoog is de meest populaire toepassing gezien het modderproblemen op werven, werkplaatsen, paddocks, weides, paden, stallen … aanpakt”, aldus René Feuler. “Op het oppervlak is een patroon (stempel) voorzien dat zorgt voor voldoende grip, zelfs bij vriesweer. De open kant naar boven is dan weer een ideale toepassing voor het aanleggen van pistes. In deze positie houden de Mudcontrolplaten het water vast en voorkomen ze dat het oppervlak uitdroogt.” Het achteraf aanbrengen van scherp zand op de platen zorgt bij pistes voor versterkte grip, wat zeker bij paarden nog wel extra ondersteuning geeft..

De Mudcontrol plaat kent vele voordelen en profileert zich als een uniek en duurzaam systeem voor het aanpakken van modderproblemen.

Kant-en-klare oplossing

De grote populariteit van Mudcontrol, zowel in hippische middens alsook steeds meer in de bouwsector, is makkelijk te verklaren. Rene Feuler: “Mudcontrol is een snelle, effectieve en kant-en-klare-oplossing voor alle modderproblemen. Ze kunnen, dankzij hun licht gewicht door iedereen geplaatst worden, rechtstreeks op de modderige grond. De ondergrond moet dus niet bewerkt, verhard of afgegraven worden. De platen zijn ook bijzonder ecologisch en duurzaam. Bovendien zijn de platen perfect herbruikbaar.  Het gebruiksvriendelijke inschuifsysteem zorgt ervoor dat je zeer snel een droog oppervlak creëert. De platen vormen een solide oppervlak en zullen niet in de ondergrond verzakken, zelfs niet bij zwaar en intens verkeer. De kwaliteit spreekt voor zich met een fabrieksgarantie van 20 jaar.”

Permanente halfverharding

Hoewel Mudcontrol-platen zich prima lenen voor hergebruik op werven, kunnen ze ook perfect permanent toegepast worden, bijvoorbeeld als halfverharding voor parkings, opritten, groenaanleg … “Op die manier is Mudcontrol een uitstekend ecologisch alternatief voor een meer traditioneel product als beton of rubbertegels. Met de Mudcontrol- platen wordt hemelwaterinfiltratie gegarandeerd, iets wat gezien onze historisch lage waterstanden vandaag de dag een heel belangrijk aandachtspunt is. Mudcontrol is dus door zijn waterdoorlaatbaarheid een prima ecologisch alternatief voor de traditionele verhardingen (beton, klinkers …). Wij zien bij het gebruik van onze platen dat er na enkele maanden weer opnieuw gras doorgroeit en de ondergrond zich stabiliseert”, besluit Rene Feuler.

Hype

In 2017 zag Mudcontrol in de UK het levenslicht en het is nog steeds een hype. René Feuler: “In België zijn we in april 2020 opgestart en ook hier werd het snel een groot succes. Mudcontrol onderscheidt zich dan ook op verschillende vlakken van andere toepassingen zoals grindroosters, grastegels, rubbermatten en paddockroosters. Ze kunnen wel degelijk direct op de modder en zonder voorbereiding of verharding geplaatst worden en ze verdwijnen na intensief gebruik of extreme weersomstandigheden niet in de ondergrond. Een groot bijkomend voordeel, zeker ook voor de bouw- en infrasector, is dat je de platen eenvoudig kan verwijderen en elders opnieuw gebruiken waardoor ze ook een ideale oplossing zijn voor grote en kleine werven.”.  

Green-recycle-wall  

Van hetzelfde materiaal gemaakt, maar met een totaal andere functie is het “green-recycle-wall” systeem, geproduceerd in de UK, maar binnenkort ook leverbaar en indien gewenst geplaatst in de Benelux. De wanden, uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de realisatie van keermuren worden gemaakt van gerecycleerde polymeren uit onder andere zakken, verpakkingen, autobumpers en flessendoppen. Met een levensduur van meer dan 120 jaar profileert green-recycle-wall zich als een bijzonder duurzaam product en een waardig ecologisch alternatief voor beton. Ook esthetisch biedt het “Green-recycle-wall” systeem een meerwaarde dankzij de verfijnde natuurlijke afwerking. Voor meer info over Mudcontrol kan u terecht op www. mudcontrol.be. Bestellen gaat altijd rechtstreeks via de website. Voor vragen over het “green-recycle-wall” systeem kunt u terecht op info@tms-rail.com. Mudcontrol UK en Mudcontrol Benelux kennen geen dealers. Bestellen gaat altijd direct via Mudcontrol..

Met een levensduur van meer dan 120 jaar profileert GREEN RECYCLE WALL zich als een bijzonder duurzaam product en een waardig ecologisch alternatief voor beton.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details