NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Innovatieve toepassingen van beton

Innovatieve toepassingen van beton

CBS Beton uit Wielsbeke weet al jaren tuinarchitecten, tuinaannemers en openbare besturen te verleiden met een reeks prefab betonproducten die de sterkte van het materiaal combineren met de hedendaagse verwachtingen op vlak van esthetiek en afwerking. Zo omvat het gamma diverse betonproducten met prints en uitvoeringen in diverse kleuren. Daarbij positioneren ze hun maatwerkproducten als prijsgunstige alternatieven voor architectonisch beton.

Stapstenen.

 

Voor grote én kleine projecten

De betonelementen van CBS worden dagelijks toegepast zowel voor de aanleg van particuliere tuinen als voor stadsparken en pleinen. Hun BENOR-gekeurde CLF10GS-keerwanden met tand-groefaansluiting van 50 tot 400 cm hoog zijn verkrijgbaar in gladde uitvoering, maar ook met sfeervolle steenprints of in een antraciet kleur. De vaste bovendikte van 10 cm laat toe om aanzienlijke hoogteverschillen op te vangen en toch een mooi, gestroomlijnd resultaat te bekomen. CBS is trouwens de enige fabrikant die BENOR-gekeurde keermuurelementen in zijn gamma heeft.

Motief Brabant antraciet.

 

Ook voor traptreden, stapstenen, vloerplaten, zitbanken of ander stadsmeubilair in parken of op pleinen bijvoorbeeld hebben ze een passende oplossing, steeds uitgevoerd volgens de specifieke wensen van de klant of de technische vereisten van het project. Voor particuliere tuinen vallen dan weer de stapstenen en schanskorven, net als de kleinere keerwanden met steenprint, bijzonder in de smaak.

Zitbanken.

 

Meer dan alleen maar beton

Wie vragen heeft over de technische haalbaarheid van een project of over de te volgen stappen bij de uitvoering, wordt uitvoerig geholpen door de technische studiedienst van CBS, die onlangs nog verder uitgebreid werd. Zo adviseren ze steeds om bij het gebruik van extra wapening een hiel of een diepere plaatsing van de keerwanden te voorzien. Ook op logistiek vlak kan er bijzonder vlot en snel geschakeld worden. De doorgedreven maatwerkproductie laat daarnaast toe om voor elk project een gepaste oplossing naar voor te schuiven.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details