NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Innovatieve terrasdragers van Belgische makelij

Innovatieve terrasdragers van Belgische makelij

Solidor uit Wevelgem is sinds 1978 actief in de rubber- en kunststofbranche. Het bedrijf is vooral vermaard door het spuitgieten van hoogkwalitatieve terrasdragers voor houten plankenvloeren, beton- of keramische tegels, metalen roosters en kunststofplanken. Zijn dragers vereenvoudigen sterk de aanleg van een zwevend terras en laten toe om sneller, stabieler, preciezer en kwalitatiever te werken.

Ongehoorde flexibiliteit

Solidor terrasdragers worden in heel Europa toegepast omwille van hun veelzijdigheid en flexibiliteit. Zo zijn ze in de hoogte verstelbaar van 1 centimeter tot 1 meter, wat ze geschikt maakt voor nagenoeg elke situatie en elke ondergrond.

In CPV+ uitvoering, een recente innovatie van het bedrijf, kunnen met één enkel type bovenplaat de draagbalken voor een plankenvloer zowel recht als schuin geplaatst worden. Bovendien biedt die uitvoering de mogelijkheid om de CPV+ ook te fixeren langs de onderkant en langs de zijkant, een techniek die in Frankrijk vaak wordt toegepast. Zo zijn maar liefst vijf montagemogelijkheden mogelijk met één en dezelfde bovenplaat.

Verder kreeg de populaire Comfort serie van Solidor enige tijd geleden een upgrade, wat aanleiding gaf tot nog meer flexibiliteit. Zo werd het draagvlak groter gemaakt, waardoor tegels minder snel de neiging hebben om over te hellen. Ook werd de inwisselbaarheid van de onderdelen sterk uitgebreid. Met een draagvermogen van 2.400 kilogram per vierkante meter, een traploze hoogteregeling en een bijzonder korte montagetijd, biedt de Comfort serie een antwoord op de meest voorkomende
noden en situaties.

Minder hoogte vereist

Lange tijd was een aanzienlijke hoogte nodig voor de aanleg van een zwevend terras. Bij nieuwbouw kon hier vooraf rekening mee gehouden worden, bij renovaties echter stelde dit vaak een probleem. Met de Premium reeks ultradunne terrasdragers maakt Solidor hier definitief komaf mee. Met deze dragers is een hoogte vereist van slechts 17 millimeter, wat nieuwe en aantrekkelijke perspectieven opent voor de renovatiemarkt.

Ultradun draagsysteem

Naast de uitgesproken lage terrasdragers, heeft Solidor nu ook een modulair draagsysteem met een ongezien ultradun aluminiumprofiel (Structusol) ontwikkeld. Gewoon omdat elke millimeter telt. Deze innovatie heeft geleid tot een uiterst lichte en stabiele onderstructuur, die bijzonder geschikt is voor grotere tegelformaten. Voor een vlotte opbouw wordt gebruik gemaakt van handige verbindingsstukken. Speciale voegstukken leiden tot een betere waterafvoer en een optimaal watermanagement. De stabiliteit wordt verzekerd door blindklinknagels. De geïntegreerde thermoplastische rubbers beperken contactgeluiden en zorgen voor extra grip.

Geen geklapper meer

Met het revolutionaire Sticksol biedt Solidor een antwoord op het fenomeen van klapperende tegels. Sticksol is even eenvoudig als doeltreffend. Het betreft hier een zelfklevend bovenstuk in een rubbersamenstelling. Storende geluiden van klapperende tegels worden hiermee sterk gereduceerd (tot wel 75 procent). Rubber is immers een ideaal materiaal om allerhande contactgeluiden te absorberen.

Door de zelfklevende laag kunnen de tegels niet meer bewegen, dus ook niet meer klikken. Als bijkomend voordeel onderstreept de fabrikant het feit dat hiermee het risico op opwaaien van de tegels met een derde vermindert. Bovendien is Sticksol volledig weerbestendig, waardoor de zelfklevende laag in alle omstandigheden blijft hechten.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details