NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Innovatieve en vlijmscherpe oplossing voor vakkundig bosbeheer
Een onmisbare tool voor elke professional in de bosbouw.

Innovatieve en vlijmscherpe oplossing voor vakkundig bosbeheer

Al meer dan negentig jaar is STIHL pionier in innovatieve motormachines en tuingereedschap. Met het nieuwe STIHL Hexa zaagsysteem legt het bedrijf de lat opnieuw een pak hoger voor machines die bestemd zijn voor professionals in de bosbouw. In dit artikel lees je hoe STIHL uitpakt met een echte wereldprimeur.

Voor vakkundig en veilig zagen en snoeien in het bos, de landbouw of eigen tuin is topgereedschap onmisbaar. Al vele jaren is STIHL het best verkochte merk voor benzinekettingzagen en toebehoren. Professionals vinden in het gamma de meest uiteenlopende STIHL kettingzagen voor elke klus.

Elke kettingzaag is voorzien van uitgekiende zaagkettingen, die in Duitsland door eigen ingenieurs worden ontwikkeld en daarna in Zwitserland met de hoogste precisie worden geproduceerd.

Het 3/8” Rapid Hexa zaagsysteem van STIHL: een nieuwe maatstaf voor zaagvermogen, slijpen en levensduur.

Wereldprimeur

Dit jaar presenteerde STIHL een echte wereldprimeur! Met het gepatenteerde 3/8” Rapid Hexa zaagsysteem zet STIHL een nieuwe maatstaf op vlak van zaagvermogen, slijpen en levensduur.

Dit innovatieve systeem bestaat uit een nieuwe zaagketting en speciaal ontworpen aanscherpvijlen. De zeshoekige vorm van de Hexa vijl is perfect afgestemd op de zaagtand van de 3/8” Rapid Hexa ketting, zodat deze ketting nog sneller geslepen wordt in vergelijking met een ronde vijl. Een extra troef van dit gereedschap is trouwens dat minder geoefende gebruikers hun materiaal eenvoudig kunnen bijslijpen met de ideale aanscherphoek.

Verbluffend resultaat

Het resultaat van deze primeur is ronduit verbluffend: ontdek een zaagketting die in de hoogste kwaliteit is bijgeslepen, lang scherp blijft en, in vergelijking met andere zaagkettingen zoals de 3/8″ Rapid Super, een langere levensduur kan voorleggen met dezelfde uitstekende zaagresultaten. Deze nieuwe Hexa zaagketting is ook verkrijgbaar onder de naam 3/8” Rapid Hexa 3 (RH3) als terugslagarme versie met knobbelaandrijfschakels.

De Hexa vijl past optimaal in de Hexa zaagtand, waardoor het slijpen sneller en eenvoudiger gaat dan met een ronde vijl.

Tal van voordelen

Het nieuwe STIHL Hexa 3/8” Rapid Hexa zaagsysteem ondersteunt professionals in de bosbouw op een krachtige en innovatieve manier in hun dagelijkse werkzaamheden. Bij het vellen van bomen en het snoeien en op lengte zagen van takken, vooral als ze schuin op de houtvezels gezaagd moeten worden, komen de unieke troeven van deze wereldprimeur volop tot uiting. STIHL zet de volgende voordelen in de kijker:

• In combinatie met de smalle zaagsnede bezorgt de speciale Hexa slijpwijze de zaagketting 3/8″ Hexa Rapid een 10% hoger zaagvermogen dan de zaagketting 3/8″ Rapid Super.

• Omdat de vorm van de vijl perfect op die van de zaagtanden afgestemd is, kan de Hexa zaagketting perfect geslepen worden, zaagt ze sneller en blijft ze ook nog opvallend
langer scherp
.           

• Doordat de Hexa vijl optimaal in de Hexa zaagtand past, gaat het slijpen sneller en eenvoudiger dan met een ronde vijl. Bij elke slijpbeurt wordt de ideale slijphoek aangenomen.

• Omdat de zaagketting 3/8″ RH minder vaak geslepen moet worden, heeft ze een langere levensduur.

Kortom, met de lancering van het gepatenteerde 3/8” Rapid Hexa zaagsysteem haalt elke professional in de bosbouw het beste vermogen uit zijn of haar kettingzaag.

De vorm van de Hexa vijl is perfect afgestemd op de vorm van de zaagtanden.

Technische gegevens

STIHL stelt de volgende technische gegevens voor:

De zaagketting STIHL Rapid Hexa beschikt over 3/8” kettingsteken, met een schakeldikte/groefbreedte van 1.6 mm en een zaagbladlengte van 35 tot en met 90 cm. De STIHL Hexa-aanscherpvijl heeft een zeshoekige uitvoering. Het assortiment Hexa-producten bestaat uit twee zaagkettingen, één vijl en vier upgrade-kits.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details