Platform voor de tuin- en groenprofessional
NieuwsOverig

Innovatieve concepten in compacte machines

De Duitse machinebouwer Weidemann, sinds 2005 een dochteronderneming van Wacker Neuson SE, is een leidinggevende producent van machines en componenten.

WM_image_9580T_Erdschaufel_6Y4A0803_action

Tekst | Philip Doutreligne

Beeld | Weidemann

13 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Die worden ingezet bij landbouw- en paardenbedrijven, hout- en bosbedrijven, openbare diensten en tuinaannemers. Sinds de uitvinding van de intussen legendarische Hoftrac wiellader produceert het bedrijf een ruim aanbod aan performante wielladers en verreikers. We lichten hier graag enkele recente innovaties toe.

De verbeterde compacte verreiker T4512

De compacte verreiker T4512 van Weidemann is uniek door zijn combinatie van hefhoogte, breedte en machinevermogen: met een hefhoogte van 4,50 meter kunt u een breed scala aan stapel- en laadopdrachten uitvoeren. Ook de meeste boordwanden kunnen zo spelenderwijze worden overwonnen. Met een laadvermogen van 1,25 ton kan de T4512 grote balen en materiaalgewichten aan. Dankzij de compacte afmetingen – 1,56 meter breed en geen twee meter hoog – kan de machine onder lage poorten doorrijden en in nauwe ruimtelijke situaties werken. Met de motoraanpassing naar de emissienorm V werd de verreiker T4512 volledig omgebouwd. Verder beschikt de verreiker over diverse, aangepaste motorisaties, een elektronisch geregelde rijaandrijving en een vierwielaandrijving met laag zwaartepunt.

De T4512 verreiker.

De nieuwe Hoftrac 1390

De Hoftrac 1390 is een verbeterde versie van het model 1380. De nieuwe versie is aangepast aan de emissienorm V en werd verder fundamenteel herzien. De prestaties van de nieuwe Hoftrac 1390, bijvoorbeeld op het gebied van de motor, assen en hydraulisch vermogen, zijn zeer goed af te stemmen op een grote variëteit aan werktaken. Met de nieuwe elektronisch geregelde rijaandrijving ecDrive ervaart u nieuwe toepassingsmogelijkheden en een compleet nieuwe rijervaring. Uniek in deze grootteklasse is het zeer ruimtelijke interieur van de bestuurdersplaats en de cabine. Dit alles staat voor een compleet nieuwe machine, die werken nog productiever maakt.

De nieuwe Hoftrac 1390.

De uiterst performante 9580T

De nieuwe telescoopwiellader 9580T kreeg een laadvermogen mee van ruim 11 ton en werd speciaal ontwikkeld voor de omslag van zeer zware materialen – bijvoorbeeld bij grote bedrijven en biogasinstallaties voor het transport van grote aantallen grote balen. Ook op het gebied van recycling, alsook bij industriële en gemeentebedrijven, hebben machines uit deze klasse zich meer dan voldoende bewezen. In combinatie met de nieuwste motortechnologie (fase V) werken ze efficiënt en zijn ze klaar voor de toekomst. Verder beschikken ze over een nieuwe en krachtige aandrijving, met name de Power Drive 370 (PD 370).

Dat is een traploze, hydrostatische aandrijving, die hogere trekkrachten en rijsnelheden bereikt dan eerder ontwikkelde oplossingen. Hierbij blijven alle voordelen van eerdere aandrijvingen behouden op het vlak van compactheid, energie-efficiëntie en comfort voor de bestuurder. Met de Power Drive 370 zijn snelheden tot 40 km/u zonder te schakelen mogelijk.

Ook deze nieuwe telescoopwiellader beschikt over een omvangrijke standaarduitrusting. Bovendien kunt u, al naar gelang de toepassing en uw voorkeuren, bijvoorbeeld de motor, de aandrijving, de cabine of de hydrauliek op maat configureren.

Verder is de 9580T voorzien van een bestuurderscabine met glas rondom, voor een perfect zicht op het werk. De ruime cabine biedt ook veel vrije hoofdruimte en bewegingsvrijheid. Dit alles zorgt voor een uitstekend overzicht over de aanbouwdelen, het directe werkgebied en de hele omgeving rond de machine.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details