NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Innovatieve concepten in compacte machines

Innovatieve concepten in compacte machines

Die worden ingezet bij landbouw- en paardenbedrijven, hout- en bosbedrijven, openbare diensten en tuinaannemers. Sinds de uitvinding van de intussen legendarische Hoftrac wiellader produceert het bedrijf een ruim aanbod aan performante wielladers en verreikers. We lichten hier graag enkele recente innovaties toe.

De verbeterde compacte verreiker T4512

De compacte verreiker T4512 van Weidemann is uniek door zijn combinatie van hefhoogte, breedte en machinevermogen: met een hefhoogte van 4,50 meter kunt u een breed scala aan stapel- en laadopdrachten uitvoeren. Ook de meeste boordwanden kunnen zo spelenderwijze worden overwonnen. Met een laadvermogen van 1,25 ton kan de T4512 grote balen en materiaalgewichten aan. Dankzij de compacte afmetingen – 1,56 meter breed en geen twee meter hoog – kan de machine onder lage poorten doorrijden en in nauwe ruimtelijke situaties werken. Met de motoraanpassing naar de emissienorm V werd de verreiker T4512 volledig omgebouwd. Verder beschikt de verreiker over diverse, aangepaste motorisaties, een elektronisch geregelde rijaandrijving en een vierwielaandrijving met laag zwaartepunt.

De T4512 verreiker.

De nieuwe Hoftrac 1390

De Hoftrac 1390 is een verbeterde versie van het model 1380. De nieuwe versie is aangepast aan de emissienorm V en werd verder fundamenteel herzien. De prestaties van de nieuwe Hoftrac 1390, bijvoorbeeld op het gebied van de motor, assen en hydraulisch vermogen, zijn zeer goed af te stemmen op een grote variëteit aan werktaken. Met de nieuwe elektronisch geregelde rijaandrijving ecDrive ervaart u nieuwe toepassingsmogelijkheden en een compleet nieuwe rijervaring. Uniek in deze grootteklasse is het zeer ruimtelijke interieur van de bestuurdersplaats en de cabine. Dit alles staat voor een compleet nieuwe machine, die werken nog productiever maakt.

De nieuwe Hoftrac 1390.

De uiterst performante 9580T

De nieuwe telescoopwiellader 9580T kreeg een laadvermogen mee van ruim 11 ton en werd speciaal ontwikkeld voor de omslag van zeer zware materialen – bijvoorbeeld bij grote bedrijven en biogasinstallaties voor het transport van grote aantallen grote balen. Ook op het gebied van recycling, alsook bij industriële en gemeentebedrijven, hebben machines uit deze klasse zich meer dan voldoende bewezen. In combinatie met de nieuwste motortechnologie (fase V) werken ze efficiënt en zijn ze klaar voor de toekomst. Verder beschikken ze over een nieuwe en krachtige aandrijving, met name de Power Drive 370 (PD 370).

Dat is een traploze, hydrostatische aandrijving, die hogere trekkrachten en rijsnelheden bereikt dan eerder ontwikkelde oplossingen. Hierbij blijven alle voordelen van eerdere aandrijvingen behouden op het vlak van compactheid, energie-efficiëntie en comfort voor de bestuurder. Met de Power Drive 370 zijn snelheden tot 40 km/u zonder te schakelen mogelijk.

Ook deze nieuwe telescoopwiellader beschikt over een omvangrijke standaarduitrusting. Bovendien kunt u, al naar gelang de toepassing en uw voorkeuren, bijvoorbeeld de motor, de aandrijving, de cabine of de hydrauliek op maat configureren.

Verder is de 9580T voorzien van een bestuurderscabine met glas rondom, voor een perfect zicht op het werk. De ruime cabine biedt ook veel vrije hoofdruimte en bewegingsvrijheid. Dit alles zorgt voor een uitstekend overzicht over de aanbouwdelen, het directe werkgebied en de hele omgeving rond de machine.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details