NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
In enkele stappen naar de gepaste zwembadafwerking
Goed om weten is dat ook de kleur van de folie een bijzondere invloed heeft op het eindresultaat.

In enkele stappen naar de gepaste zwembadafwerking

Toon je klant meteen de impact van zijn keuzes

De grote mate en opmerkelijke snelheid waarmee nieuwe zwembaden de voorbije twee jaar aangelegd werden, zou bijna doen vermoeden dat bouwheren de beslissing in een opwelling maken. Niets is echter minder waar. Niet alleen de investering die met de aanleg van een zwembad gepaard gaat, maar ook de visuele impact van het bouwwerk op de tuin, vragen een doordachte aanpak. En dan is het goed dat zowel jij als je klant op voorhand een duidelijk beeld kunnen vormen van het resultaat.

Sealtec is al meer dan twintig jaar actief als leverancier van waterdichtingsfolies voor zwembaden, zwemvijvers, bufferbekkens en irrigatiebekkens. In die periode viel het zaakvoerder Stijn Frooninckx regelmatig op hoe moeilijk vooral particulieren het hebben om de impact van een zwembad op hun tuin goed in te schatten. Zelfs wanneer de tuinarchitect mooie plannen, schetsen en zelfs renders voorziet, blijken bepaalde zaken nog aan het oog van de bouwheer te ontsnappen. Dat euvel wil het bedrijf vandaag omzeilen, met name door middel van een gratis AR-app voor zwembadbouwers, tuinaannemers en particulieren.

Een extra brede folie levert een esthetisch en een extra betrouwbaar resultaat op.

In de tuin

AR staat voor Augmented Reality, wat zoveel betekent als het verrijken van de werkelijkheid met digitale beelden. Niet achteraf in een statisch beeld zoals een render, maar in real time en op volledig dynamische wijze.

Door de camera van een smartphone of tablet op de tuin te richten en vervolgens aan te duiden waar het zwembad – of de zwemvijver – zich moet bevinden en welke afmetingen het moet hebben, krijgt de bouwheer zo een uitermate realistisch beeld van de impact van zijn beslissingen op de tuin. Meer zelfs, door met de smartphone of tablet rond te lopen kan die impact meteen vanuit alle hoeken en vanop elke afstand bekeken en beoordeeld worden.

Kleur bekennen

Dat het niet alleen de vorm, grootte en locatie van een zwembad zijn die het eindbeeld bepalen, maar ook de kleur van de waterdichtingsfolie, is voor een specialist als Sealtec een evidentie, maar helaas zijn andere partijen zich er nog te weinig van bewust. Daarom is de keuze van de folie als essentiële stap in de app opgenomen, waarbij zowel het resultaat met als zonder water getoond kan worden. In combinatie met de volledige stalenmap die Sealtec zijn partners ter beschikking stelt, kan ook op dat vlak dus een uiterst doordachte beslissing gemaakt worden.

Is iedereen overtuigd van het resultaat? Dan kan je via de app zelfs rechtstreeks contact leggen met Sealtec voor verdere informatie en technische ondersteuning.

Extra strak en extra betrouwbaar

Zowel in de app als in de stalenmap vind je alle folies in het Sealtec-gamma terug. Daarbij gaat het steeds om duurzame TPO-folies van topmerken Sika en AGRU, telkens beschikbaar in diverse kleuren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen folies op basis van polypropyleen (PP) – in het bijzonder geschikt voor meer natuurlijke omgevingen zoals zwemvijvers – en folies op basis van polyethyleen (PE) – aangewezen in baden met een chloorbelasting.

Een nieuwe telg in het gamma is trouwens de extra brede fPP-folie van AGRU. Met een breedte van 5,15 meter laat deze toe om zwemvijvers tot maximaal 5,2 meter breed zonder middennaad te realiseren. Dat levert niet alleen een uitermate esthetische resultaat op, maar gezien het beperkt aantal lasnaden ook per definitie een extra betrouwbare afdichting. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details