NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Iedereen profiteert van merkentrouw

Iedereen profiteert van merkentrouw

Jacobs Maurits, de Moorselse verdeler van tuin- en parkmachines voor particulier en professioneel gebruik, werd als familiaal bedrijf opgericht in 1958. Intussen is de derde generatie aangetreden en telt het team vijf medewerkers, maar nog altijd verdeelt het bedrijf dezelfde merken als in de beginperiode. Die trouw getuigt van het geloof in de kwaliteit van de merken en biedt de klant zekerheid, want die vindt nog wisselstukken voor machines die pakweg dertig jaar oud zijn.

Gevarieerd aanbod

Jacobs Maurits verdeelt machines voor een variëteit aan toepassingen. Zo zijn er de courante toestellen voor het traditionele gazononderhoud, zoals grasmaaiers en zitmaaiers. Wat het snoei- en zaagwerk betreft, spreken we over kettingzagen en haagscharen, maar ook over bosmaaiers, trimmers en hakselaars. Een derde productcategorie omvat machines voor grondbewerking, waaronder tuinfrezen.

Jacobs Maurits beschikt over een sterk gewaardeerde dienst na verkoop en een eigen hersteldienst. Onlangs is het bedrijf ook gestart met een verhuurdienst. Dat is ideaal voor de professional die voor korte tijd, betaalbaar en snel over een aangepaste machine wil beschikken.

Niet van de hak op de tak

Jacobs Maurits is uitzonderlijk trouw aan zijn merken en leveranciers. Guido Jacobs: “Door zelf niet van de hak op de tak te springen qua merken, hebben we een sterke vertrouwensrelatie weten op te bouwen met onze leveranciers. En uiteindelijk genieten onze klanten hier nog het meest van. Meer specifiek in de vorm van service, zekerheid, betrouwbaarheid en langdurige beschikbaarheid van onderdelen en wisselstukken. Zo weten wij wat we aan onze leveranciers hebben en weten onze klanten wat ze aan ons hebben.”

De lijst van kwaliteitsmerken is in de loop der jaren ook wel stevig aangedikt en omvat tegenwoordig vertrouwde namen als STIHL, Goldoni, Lazer, Toro, Eliet, Irus, Castelgarden, Tielbürger, Gianni Ferrari, TS industrie…

Goldoni, sinds 1964

PJacobs Maurits is sinds 1964 regionaal dealer en sinds 2019 invoerder van de machines van het Italiaanse merk Goldoni. Dat verwierf wereldfaam met zijn tweewieltrekkers en tractoren in knik- of vaste uitvoering. Goldoni werd in 1927 opgericht en maakte oorspronkelijk pompen die in de wijngaarden werden gebruikt. Begin jaren vijftig begon het bedrijf aan een voorzichtige internationale expansie.

In 2015 werd Goldoni opgenomen in de Arbos-groep, waartoe ook Matermacc behoort, eveneens een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van landbouwvoertuigen. Verdere groei en internationalisering zal mogelijk gemaakt worden via de recente overname van de Arbos-groep door het Chinese Tianjin Lovol Heavy Industries.

Boontje voor Timberteam

Ook op andere dan puur commerciële vlakken haalt Jacob Maurits de banden met zijn leveranciers stevig aan. Zo sponsort het bedrijf het Belgische Timberteam dat aantreedt in de STIHL Timbersports Series. Dit is een minder bekende sportdiscipline die echter perfect aansluit bij het aanbod en het cliënteel van Jacobs Maurits, en met de doelstellingen van STIHL. Traditiegetrouw scoren de Belgen zowel individueel als in teamverband zeer goed in deze sportdiscipline.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details