NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Huurland haalt gestolen machine zelf terug uit Polen

Huurland haalt gestolen machine zelf terug uit Polen

 “Vrijdagmiddag liep het bericht binnen dat twee van onze topmachines verdwenen waren: een Bobcat compacte rupslader van 2,5 ton en een 2,5 ton minigraver op. Een intern onderzoek wees uit dat de machines in Polen stonden. We hebben meteen klacht neergelegd bij de politie. Toen bleek dat we een adres hadden, hebben we geen seconde geaarzeld.” zegt Pascal Ameloot, CEO van Huurland. 

Spannende achtervolging 

Samen met een collega, die via-via ook al contacten had met de Poolse autoriteiten, stapte hij vrijdagnamiddag meteen in de auto richting Polen. “Toen we daar aankwamen, was de Poolse politie al helemaal op de hoogte.” De Huurland-machines zijn uitgerust met een eigen track-and-trace systeem. De locatie van de machine bepalen was op zich niet zo moeilijk. Het had alleen heel wat voeten in de aarde om de machine terug te vinden. De daders hadden de rupslader ondertussen al een paar keer verplaatst. “Het was vooral spannend,” zegt Pascal. “De Poolse politie heeft alles uit de kan gehaald om ons te helpen. Ik heb er zelfs een achtervolging in de politiewagen op zitten. We hebben de auto van de voortvluchtige klemgereden”. Uiteindelijk konden ze de daders klissen en de rupslader in beslag nemen. 

Internationale samenwerking 

“Dankzij de goede samenwerking tussen onze autoriteiten en de Poolse politie, en de hulp die we kregen van vrienden ter plaatse, vonden we al één van onze machines terug” vervolgt hij. “We passen altijd de grootste voorzorg toe. Onze database voorziet alle mogelijke valkuilen tegen dergelijke acties. Dat het deze keer toch fout is gelopen, is een eye-opener. We gaan nog striktere maatregelen inbouwen. Dit wil ik geen tweede keer meemaken”. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details