Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Producten

Hoogwaardig en betaalbaar lijnafwateringssysteem dat altijd past

DSC06509-2
De lijngoten worden aan elkaar bevestigd met een simpel kliksysteem en PVC-lijm, en zijn direct waterdicht.

Tekst | Karien Goessens

Beeld | PCK Belgium

3 september 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Een goed afwateringssysteem is daarom steeds belangrijker, maar de installatie kan een tijdrovende en dure klus zijn. Met de PCK Star Drain behoort dat probleem tot het verleden.

Peter Schelstraete heeft meer dan veertig jaar ervaring in de afwateringstechniek en liep samen met Mahdi Gardabou vaak tegen het probleem aan. “Veel afwateringssystemen kosten veel manuren om te installeren en missen flexibiliteit en kwaliteit”, vertelt Mahdi. De twee besloten zelf het probleem op te lossen, en ontwierpen een kwalitatief hoogstaand afwateringssysteem dat voor iedereen toepasbaar én toegankelijk is: de PCK Star Drain en Aqua Drain serie.

Volg de vorm van het terras of zwembad dankzij de hoekelementen en T-splitsingen die door een koppelstuk aan de lijngoot bevestigd worden.

Altijd op maat

De Star Drain vangt het regenwater op en voert het af naar de riolering of een infiltratiesysteem. Het ontwerp bestaat uit een kunststof gootelement met erbovenop een geanodiseerd aluminium rooster, waardoor oxidatie geen kans krijgt. De lijngoten worden aan elkaar bevestigd met een simpel kliksysteem en PVC-lijm, en zijn direct waterdicht. Volg de vorm van het terras of zwembad dankzij de hoekelementen en T-splitsingen die door een koppelstuk aan de lijngoot bevestigd worden. De elementen worden uit één stuk gemaakt. Geen zwakke punten en dus ook geen kans op scheuren. “Open of gesloten eindstukken leiden het water horizontaal weg, maar verticaal kan ook heel eenvoudig. Een schuifbare onderloop wordt soepel op de gewenste plek van de lijngoot geschoven en uitgeboord door een klokboor”, legt Schelstraete uit.

Het afwateringssysteem biedt uitkomst rondom woningen, terrassen en zwembaden.

Bij regen of droogte

Een mooi systeem bij hevige regenval, maar wat te doen bij droogte? “Lijngoten met infiltratiesleuven bieden dan uitkomst. Bij lichte regenval wordt het water verspreid in de grond, zodat er geen water verloren gaat. Bij heftige regenval wordt het teveel afgevoerd naar riool of opvangbekken.”

Niet vreemd dat het systeem inmiddels ook ver buiten de Benelux wordt verkocht in Noord-Amerika, of juist droge gebieden als Noord-Afrika. Rudy Damoiseaux van RD Constructions werkt al langer met de PCK Star Drain en is behoorlijk enthousiast: “Het scheelt mij enorm veel tijd, ook omdat er na afloop niet gekit hoeft te worden. Daarnaast zijn de lijngoten vederlicht en het ziet er prachtig uit. De zichtbare roosters zijn een mooi strak ontwerp en verkrijgbaar in grijs, zwart of cortenstaal.” 

De elementen worden uit één stuk gemaakt.

Verschillende formaten

Het afwateringssysteem biedt uitkomst rondom woningen, terrassen en zwembaden, en is verkrijgbaar in drie verschillende formaten, afhankelijk van het benodigde debiet. De Star Drain 65/100 is met een breedte van 65 millimeter ideaal rondom een woning waar weinig of geen verkeersbelasting is. De bredere maar minder diepe Aqua Drain 100/50 is handig op plekken waar een goede afwatering nodig is, maar de inbouwhoogte beperkt, zoals bij een balkon. Een groot terras of een zwembad vraagt om een lijngoot die meer water kan opvangen en afvoeren. Dan biedt de Aqua Drain 100/100 een debiet van maar liefst 400 l/me.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Thomas Goossens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel je graag meer over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details