NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Hoe serre-maatwerk uitbreiding kan faciliteren
Overbruggingsspanten zorgen voor palen om de 15 meter in plaats van 5 meter.

Hoe serre-maatwerk uitbreiding kan faciliteren

Samenwerking geworteld in flexibiliteit

Vermako is een bedrijf gevestigd in Tielt, België, dat sinds 1989 gespecialiseerd is in het ontwerpen, produceren en monteren van op maat gemaakte folie-kassen. Het bedrijf heeft meer dan dertig jaar ervaring in deze sector en streeft ernaar een optimaal klimaat te creëren voor verschillende gewassen, waarbij elk kasproject specifiek is afgestemd op de behoeften en wensen van de klanten​​​​. Sinds kort staat het dynamische duo Kim en Karl Maes met veel enthousiasme aan het roer van de onderneming. Voor hen is elk project een uniek werk, afgestemd op de behoeften van de klant. 

Karl Maes, zaakvoerder Vermako: “De constructies van Vermako zijn niet beperkt in afmetingen, wat flexibiliteit biedt in breedte, lengte en hoogte om aan verschillende behoeften te voldoen. En het is net dit aspect wat ons op de radar bracht van Willaert Boomkwekerij. Zoeken naar de beste oplossing, dat was onze uitdaging en ik ben zeer blij dat dat gelukt is.”

Door de kappen ‘om en om’ te plaatsen wordt een natuurlijke ventilatie gecreëerd.

Nieuwe serre voor logistieke uitbreiding

Boomkwekerij Willaert is een prominente speler in de groene sector met meer dan veertig jaar kennis en ervaring in de tuinsector. Het bedrijf biedt een zeer uitgebreid assortiment aan, met meer dan 5.000 plantenvariëteiten, en heeft zich gepositioneerd als een totaalpartner voor zowel tuincentra als professionele afnemers​​​​​​.

Rudy Vannevel, zaakvoerder Willaert Boomkwekerij: “Door het grote succes van onze ‘cash & carry‘-dienst en de webwinkel waren we dringend toe aan een uitbreiding van onze interne logistiek. Daarvoor hebben we een mooie, nieuwe serre laten zetten. Zo kunnen we grotendeels binnen werken, maar ook het visuele aspect is voor de klanten zeer belangrijk.“

Door de zijverluchting wordt er optimaal nut gemaakt uit het schouweffect.

Een West-Vlaams partnership in maatwerk

“We maakten kennis met Vermako via Jacques Maes, de oprichter en eigenaar, die we al ongeveer dertig jaar kennen. Dit is onze eerste samenwerking met Vermako, een West-Vlaams bedrijf. Ze konden voldoen aan een bijzondere vereiste van ons: in plaats van elke vijf meter een paal, wilden we slechts om de vijftien meter een paal. Dit is cruciaal omdat we vaak met heftrucks werken en zo min mogelijk obstakels willen. Vermako moest hiervoor een veel zwaardere constructie ontwikkelen, wat een aanzienlijke uitdaging vormde. Hun flexibiliteit en meedenken met ons was indrukwekkend”, aldus Rudy Vannevel.

Goeie afspraken zorgden voor een fijne samenwerking met alle betrokken partijen.

Folie Serre 12.80 met Semi Ventilation

Kim Maes: “Bij Willaert kozen we er voor om het ’12,80 m Spant – Semi Ventilation’ model aan te bieden. Dit is een veelzijdige serre met een uniek ventilatiesysteem, waarbij één deel van elke kap in het dak kan bewegen en het andere deel vast is. De verluchtingsopening zit in de nok, waar de warmte zit. De breedte van de serre is aanpasbaar in veelvouden van 6,40 meter, terwijl de lengte flexibel is met veelvouden van 4 of 5 meter. Doorgaans heeft onze serre een standaard poothoogte van 4,5 meter. Omdat deze maat niet volgens de visie van de klant was, hebben we de poten helemaal op maat gemaakt. Nu is er een vrije doorrijhoogte van 6 meter. Er werd ook een regendichte aanbouw voorzien naar de bestaande loods. Deze kas werd rondomrond op een ter plaatse gestorte betonnen muur geplaatst. Een zijverluchting in de langszijde zorgt voor een enorme stijging in verluchtingscapaciteit.”

“De structuur van de serre bestaat uit een traliespant en palen gemaakt van rechthoekige buizen. De goten en nokprofielen zijn van aluminium, terwijl de bogen, steunen en windverbanden uit sendzimir verzinkte ovalen en ronde buizen bestaan. Alle metalen onderdelen zijn behandeld volgens de EN 10305.3/5 – Z 275 normen en de poten en spanten zijn warmbad-verzinkt voor duurzaamheid. De controleberekeningen van de constructie werden uitgevoerd volgens de NEN-EN 1993 Eurocode 3 norm.“  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details