NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Hinowa combineert familietraditie met spitstechnologie
De overtreffende trap van wendbaarheid.

Hinowa combineert familietraditie met spitstechnologie

Het Italiaanse Hinowa, opgericht in 1987, heeft een lange familietraditie als producent van onder meer pallettrucks op rupsbanden, minidumpers en hoogwerkers. Deze machines zijn erg populair in de land- en tuinbouw, bouwsector, industrie en scheepsbouw. Hinowa Belux / VTN Europe uit Haacht, verkoopt en verhuurt al vele jaren Hinowa-machines. In dit artikel zet deze distributeur enkele opvallende machines in de kijker.

Met een productievestiging van maar liefst 90.000 vierkante meter beschikt Hinowa in het Italiaanse Nogara over een state of the art eenheid waar ruim 160 medewerkers dagelijks innovatieve machines ontwikkelen en vervaardigen. Het Hinowa-assortiment omvat vijf productcategorieën voor toepassingen in verschillende sectoren. Het gaat om hoogwerkers op rupsbanden, de zogenaamde spinhoogwerkers (van 13 tot 33 meter hoog), minidumpers (met een capaciteit van 400 tot 2500 kg), rupswagens (met een capaciteit van 500 tot 30.000 kg), pallettrucks op rupsbanden (tot 2 ton capaciteit) en de Transporter TX3005 op rupsbanden. Deze machines blinken uit door hun optimale prestaties, absolute betrouwbaarheid en veilig gebruik.

Dankzij zijn compacte vorm is de Hinowa hoogwerker makkelijk te transporteren.

Pallettrucks op rupsbanden: polyvalent inzetbaar

Moet je vaak zware lasten en pallets heffen op ondergronden van zand, grind, modder en gras, en ook bergop- of bergafwaarts? Ben je op zoek naar een polyvalent inzetbare machine? Met de pallettrucks Hinowa op rupsbanden verplaats en hef je kisten en pallets tot 2 ton, ook in omstandigheden of op plaatsen die je met normale pallettrucks of heftrucks niet kan bereiken. Deze machines zijn erg populair bij professionals die actief zijn op bouwplaatsen, houttransport, de aanleg van parken en tuinen of logistieke activiteiten.

Je hebt de keuze uit verschillende modellen. Bij elk model kan je rekenen op een beveiliging van de onderste ledematen, snelheidsbewaking, een bewaking van de helling en een hydraulische verbreding van de afstand tussen de rupsbanden. De TP1600 beschikt over een hefsysteem van de lading tot 1775 millimeter en een uitbreiding van het onderstel van 1.240 tot 1.800 millimeter. Zo kan dit model op een kleine oppervlakte vervoerd worden. De TP1800 – ook met een hefsysteem van de lading tot 1.775 millimeter – is ideaal voor het laden en lossen van kisten en pallets tot 1,8 ton. Dit model is uitgerust met een vast onderstel.

Elke plek is vlot bereikbaar, met dank aan de zeer smalle onderwagen.

Minidumpers: behendig en robuust

De minidumpers van Hinowa blinken uit door hun multi-inzetbaarheid, duurzaamheid en compacte bouw. Ze hebben een laadcapaciteit van 400 kg tot 2,5 ton. Deze machines zijn ideaal voor bouwwerkzaamheden, renovatie, de aanleg van tuinen en voor werkzaamheden op ruw, modderig en zanderig terrein en op hellingen. Kortom: elk terrein waar normale wielen dreigen weg te zinken of hun grip te verliezen.

Ook in deze categorie kies je uit diverse modellen. De HS400 minidumper is de kleinste machine in het gamma, met een capaciteit van 400 kg. Dit model combineert kracht met compactheid. Met de HS701 schakel je een niveau hoger qua laadvermogen (tot 700 kg). Ook dit model heeft een optimale gewichtsverdeling, een eenvoudige en comfortabele bediening en de mogelijkheid om de meest geschikte snelheid in te stellen, afhankelijk van het terrein.

Voor nog krachtigere modellen kan je terecht bij de HS1102 – die slechts 758 millimeter breed is –, de HS1103 – met een 180° tweezijdig draaibare bak en een laadvermogen van 1 ton – en de Transporter TX2500, een solide en zeer snelle machine om materiaal te vervoeren op de moeilijkste terreinen.

Medewerkers zonder hoogtevrees gezocht voor een werkhoogte tot maar liefst 20 meter.

Hoogwerkers: innovatief en veelzijdig

Last but not least is Hinowa ook toonaangevend in het aanbod van hoogwerkers. Met de diverse modellen van de Performance IIIS-serie kies je uit veelzijdige machines, ongeacht je sector. De veiligheid wordt steeds gegarandeerd dankzij het “auto-two speed”-systeem van de rupsbanden en de kantelbeveiliging. Alle modellen hebben een bak met eensluidend draagvermogen van 230 kg. Dankzij het Hinowa-systeem van controle op afstand is positiebepaling van elke machine perfect mogelijk. En ook de optionele anti-beknellingsinrichting SkyGuard® zorgt voor extra beveiliging van de gebruikers.

Elke hoogwerker uit de Performance IIIS-serie is vervaardigd uit hoogwaardig staal, dat een maximale levensduur en stijfheid van de scharnierende armen en telescopische stangen garandeert. Ook de compacte vorm van de machines is een belangrijke troef: dankzij een hoogte van amper 2 meter is elke hoogwerker tijdens een verplaatsing eenvoudig door een deur te transporteren.

Elk onderstel is hydraulisch verbreedbaar van 80 cm naar 110 cm, voor een verbeterde stabiliteit op oneffen terrein. Met een automatisch ondersteunende stabilisatie op hellingen tot 16 graden biedt het model Lightlift26.14 zelfs de mogelijkheid voor een bodemvrijheid van 700 millimeter.

En wat dacht je van een revolutionair automatisch systeem voor snelheidsvermindering van de rupsbanden bij verplaatsing op opritten of hellende oppervlakken? Zo werken je medewerkers in uiterst veilige omstandigheden.

Kortom: met een gunstige verhouding tussen hoogte, reikwijdte en stabilisatieoppervlakte investeer je in een machine die vele soorten werk in de hoogte aankan, in verschillende sectoren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details