NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Het wordt heerlijk stil en schoon werken met nieuwe elektrische minigraver SV17e
De elektrische minigraafmachine is ideaal voor inzet in de landschapsarchitectuur en dan vooral in stedelijke omgevingen.

Het wordt heerlijk stil en schoon werken met nieuwe elektrische minigraver SV17e

Yanmar biedt klanten en dealers elektrische toekomst

Vakbezoekers van materieelvakbeurs Bauma werden eind vorig jaar door Yanmar Compact Equipment (CE) verrast met de presentatie van de SV17e. Het prototype van deze elektrisch aangedreven minigraver in de 1,5 tot 2 tons gewichtsklasse is speciaal gericht op klanten op de Europese markt, en ideaal voor inzet in de landschapsarchitectuur en dan vooral in stedelijke omgevingen.

“De overgang van ICE naar elektrisch zal niet van vandaag op morgen plaatsvinden, maar het momentum neemt toe en de EMEA-regio loopt voorop”, aldus Cédric Durand, product management director EMEA bij Yanmar CE.

Yanmar Compact Equipment heeft een lange en welverdiende reputatie voor het leveren van brandstofefficiënte en duurzame motortechnologie. Met het prototype van zijn eerste elektrische minigraafmachine, de nieuwe SV17e, brengt het bedrijf zijn expertise op het vlak van motoren en minigraafmachines over naar het gebied van elektrificatie. Deze innovatie vertegenwoordigt een belangrijke strategische stap in de transformatie voor Yanmar Compact Equipment.

“Ons doel is om samen met onze dealers sterkere relaties op te bouwen en nog meer waarde voor de klant te creëren”, aldus Giuliano Parodi, CEO. “Onze transformatie zal ons hele bedrijf omspannen en nieuwe producten met alternatieve brandstoftechnologieën omvatten. Met het prototype van SV17e geven we duidelijk blijk van onze intentie om te bouwen aan duurzaam zakendoen voor onze klanten en dealers.”

Efficiënte elektrische aandrijving

De SV17e is een minigraafmachine in het segment van 1,5 tot 2,0 ton. Het is een stille en emissievrije machine, die is ontworpen om aan de meest veeleisende emissiebeperkingen te voldoen. Hij wordt gevoed door een efficiënte elektrische aandrijving en robuuste 48 voltaccu’s met snellaadmogelijkheid. Conform het engagement van Yanmar Compact Equipment om een uitzonderlijke klantenervaring te creëren, gaan de troeven van de SV17e verder dan het elektrische karakter. Het ontwerp- en engineeringteam heeft zich tot doel gesteld om een machine te ontwikkelen die het hoogste niveau van comfort, ergonomie, bedieningsgemak, precisie en controle biedt.

Vakbezoekers van materieelvakbeurs Bauma werden eind vorig jaar door Yanmar Compact Equipment (CE) verrast met de presentatie van de SV17e, prototype van Yanmar’s eerste elektrische minigraafmachine.

De machinist centraal gesteld

De elektrische minigraafmachine heeft een open hydraulisch systeem met lastafhankelijke hydraulische pomp. Met een bruto elektrisch vermogen van 23,5 kWh (19 kWh bruikbaar) biedt het 48V-model een indrukwekkende graaf-, hef- en transportcapaciteit.

Met een op maat gemaakte LCD bestuurdersinterface en optionele 400 V snellaadmogelijkheid (230 V standaard) garandeert de SV17e het hoogste niveau van comfort, ergonomie, precisie en controle. 

Cédric Durand, product management director EMEA bij Yanmar CE: “We hebben de machinist centraal gesteld bij de SV17e, onze allereerste elektrische minigraafmachine, zodat hij op het hoogste niveau werkt en resultaten levert die de strenge normen waaraan onze klanten moeten voldoen, overtreffen.”

Andere manier van werken

Voor veel klanten vereisen de nieuwe elektrische machines een andere manier van werken. Ook is de restwaard onbekend en zijn er terechte vragen over levensduur en vervangingskosten van de batterijsystemen. Maar ondanks al deze uitdagingen heeft elektrisch de toekomst, waarbij deze verandering als eerste in Europa gaat plaatsvinden. 

“Het zal niet gemakkelijk zijn, maar tegen 2050 willen we zero-emissie zijn”, zo reageert Cédric Durand op de geschetste uitdagingen. “Niet alleen Yanmar, maar ook de klanten van Yanmar. We hebben een plan om dat te bereiken, en elektrificatie staat daarin centraal. Onze nieuwste modellen bieden een glimp van de toekomst en tonen de vooruitgang die we boeken om een complete reeks compacte volledig elektrische machines aan te bieden.”

Met een op maat gemaakte LCD bestuurdersinterface en optionele 400 V snellaadmogelijkheid (230 V standaard) garandeert de SV17e het hoogste niveau van comfort, ergonomie, precisie en controle.

Ook elektrische rupsgraver en wiellader

De SV17e is de eerste elektrische minigraafmachine van Yanmar Compact Equipment, maar zeker niet de laatste. Op de lijst staat ook de elektrische versie van de populaire C08 rupsgraafmachine, evenals een werkend prototype van de gloednieuwe V8e compacte wiellader. Met een standaard batterijcapaciteit van 40 kWh (52 kWh optioneel) is die zeer productief en ontworpen voor een breed scala aan off-road toepassingen. Dit prototype van de nieuwe generatie weegt slechts 4.500 kg, wordt standaard geleverd met een laadbak van 800 liter en biedt snelladen aan boord tot 11 kW (53 kWh optioneel). Deze eerste elektrische wiellader van Yanmar is perfect voor smalle werkterreinen en zet een nieuwe standaard voor emissievrije werking.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details