NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Het hele jaar door een groene tuin met Portugese laurier
Het is een makkelijke plant, die goed groeit als hij zijn jaarlijkse voeding krijgt.

Het hele jaar door een groene tuin met Portugese laurier

Zeg je mooie én makkelijke haag, dan zeg je de Portugese laurier. Volgens Henri Nelissen, bedrijfsleider van Coniplant B.V., is lauriersoort Prunus lusitanica Angustifolia op dit moment de populairste haagsoort. En hij legt ons vol enthousiasme uit waarom.

Als bedrijfsleider van Coniplant B.V. is Nelissen verantwoordelijk voor de teelt, inkoop en verkoop van haagplanten. Coniplant B.V. levert onder andere zeven soorten thuja, zeven soorten prunus en drie soorten taxus aan particulieren, hoveniers en tuincentra door heel Europa. “Als iemand vraagt wat we te bieden hebben, dan geven wij een prijs- en mogelijkhedenoverzicht. Dat lijkt simpel, maar naast de soorten, is er ook verschil in maten. Alle planten tussen de meter en drie meter zijn te bestellen. En ook in de hoeveelheid heb je alle vrijheid: van 1 losse plant tot 10.000 stuks.”

De Angustifolia is hot

Op dit moment is volgens Nelissen de Portugese laurier erg populair bij particulieren. De planten hebben klein, fijn blad met een vorm die mensen aanspreekt. “Als je deze mooie lauriersoort goed snoeit, is het een zeer compacte haag. Onder in de takken zitten prachtige rode schutten en de haag heeft natuurlijke groene bladeren. De Prunus lusitanica Angustifolia groeit op veel verschillende grondsoorten. Het is een makkelijke plant, die goed groeit als hij zijn jaarlijkse voeding krijgt. Voor vogelliefhebbers is het ook leuk, want vogels nestelen er graag in.” 

Het is een makkelijke plant, die goed groeit als hij zijn jaarlijkse voeding krijgt.

Snoeigemak en fijnbladig

Volgens Nelissen is de laurier erg populair omdat mensen graag het hele jaar door een groene haag willen. Hij snapt wel dat mensen gaan voor deze laurier, vanwege het gemak van het snoeien en omdat het een fijnbladige laurier is. “Het blijft toch: smaken verschillen, maar ik ben zelf ook fan. Ik heb een haag van 100 meter met 30 verschillende haagsoorten. Klinkt misschien gek, maar iedereen die langskomt, vindt het mooi. Een fijnbladige laurier zoals de Angustifolia is toch wel een van mijn favorieten. Ook omdat er zo weinig fout kan gaan. Toch heb ik één tip: neem niet een nieuwe haag en ga daarna zes weken op vakantie, want dan drogen ze uit. Daarom denken wij graag met mensen mee; je komt er pas achter waarom het misgaat als je er heengaat.”

Unieke groenvoorziening

Om gedurende het seizoen alle soorten en maten te leveren tegen een scherpe prijs, werkt Coniplant B.V. met verschillende kwekers. “Zo leveren we constante kwaliteit van 1 januari tot 1 juni en van 1 september tot 1 december. Om hoveniers te ondersteunen geven wij advies. Wij hebben brede kennis door het contact met onze kwekerijen en omdat we echte vakexperts zijn. We geven advies op afstand via WhatsApp of de telefoon. Als er echt problemen zijn, dan gaan we naar een project toe.” 

Tot slot geeft Nelissen aan dat Coniplant B.V. meer voorraad heeft dan een kweker. “Hoveniers moeten vaak verder zoeken en bij grote groencentra zijn ze meer geld kwijt. Zo komen ze dus bij ons uit, en blijven ze bij ons!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details