NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Het beste handgereedschap voor tuin, bouw en industrie
De productie van de Polet Traditional tuingereedschappen vereist het nodige vakmanschap.

Het beste handgereedschap voor tuin, bouw en industrie

Zowel voor de tuinhobbyist als voor de professionele vakman klinkt de naam Polet als een klok. En dat is geen toeval, want al meer dan 150 jaar levert deze fabrikant topkwaliteit. De Poletspade is nog altijd het paradepaardje. Anno 2022 is de firma uitgegroeid tot een toonaangevende aanbieder van gereedschap voor tuin, bouw en industrie.

De geschiedenis van Polet gaat terug tot 1865. Vanaf dat jaar konden Vlaamse seizoenarbeiders – die in Noord-Frankrijk de kost verdienden – in een eenvoudige smidse in het Oost-Vlaamse Borsbeke (Herzele) terecht voor vakkundig gemaakt handgereedschap. Langzaam maar zeker werd de specialisatie in gesmede, handgemaakte spaden uitgebreid met ander gereedschap, zoals hakken en schoffels. De voorbije decennia kende het bedrijf een sterke groei, met een gediversifieerd aanbod in professioneel gereedschap en hobbytools. In zowat alle sectoren – tuinbouw, bouw en industrie – stellen professionals de ambachtelijke kwaliteit en innovatieve aanpak enorm op prijs.

Een wielschoffel van Polet biedt elke gebruiker tuinplezier.

Internationale naam en faam

Ook buiten onze landsgrenzen maken tuinliefhebbers en vaklui dankbaar gebruik van het handgereedschap van Polet. En dat is geen toeval, want elk gereedschap – of het nu gaat om hakken, schoffels, bladharken, beitels of houwelen – heeft een lange levensduur en een groot gebruiksgemak. De productie van tuingereedschap gebeurt volgens de hoogste kwaliteitseisen en met topmateriaal. Hiervoor zet het bedrijf de beste vaklui in, die vol toewijding gereedschap maken. Klanten kunnen ook gepersonaliseerde gereedschappen aanvragen, volgens specifieke wensen en noden. Deze troef zorgt ervoor dat handgereedschap van Polet een leven lang meegaat.

Synergie met De Pypere

In 2015 werd een nieuwe belangrijke stap gezet in het groeiparcours van het Oost-Vlaamse bedrijf. In dat jaar werd de onderneming verkocht aan een investeringsgroep met metaalverwerkende bedrijven, waaronder concurrent De Pypere uit Ardooie. Als gevolg van deze verkoop ontstond een waardevolle synergie tussen twee toonaangevende spelers in handgereedschap voor tuin, bouw en industrie. De voorbije jaren werd hard gesleuteld aan een eigen identiteit per bedrijf en een goede onderlinge afstemming van het productassortiment. Het resultaat? De producten van De Pypere richten zich voornamelijk naar de moestuinliefhebber, terwijl het gamma van Polet iets forser en stoerder uitpakt met gereedschappen voor professionele tuinaanleggers en -aannemers.

Verhuis naar Ardooie

Deze fusie zorgde er in 2021 voor dat Polet na meer dan 150 jaar de Oost-Vlaamse thuisbasis inruilde voor een West-Vlaams kantoor in de gebouwen van De Pypere. Productie en magazijn komen samen in een gloednieuw extra bedrijfspand in Ardooie. Ook de technische kennis en knowhow worden gecentraliseerd op één plek, wat cruciaal is om in de Benelux de nummer één in professioneel gereedschap te blijven. De vaklui van De Pypere en Polet kunnen samen aan de slag gaan om hun ambacht in de beste omstandigheden uit te voeren.

Recent verhuisden de Polet-medewerkers naar deze nieuwbouwkantoren in Ardooie.

Partner voor buitenlandse fabrikanten

Niet alleen als ambachtelijke industriële producent is Polet de voorbije decennia enorm gegroeid. Het bedrijf fungeert in ons land ook als belangrijke lokale partner voor buitenlandse gereedschapsfabrikanten die hun producten aan Belgische tuincentra en doe-het-zelfzaken willen verkopen. Fabrikanten als ARS, Red Gorilla en ROSTAING leveren producten die nauw aansluiten bij het handgereedschap dat Polet vervaardigt. En zo kan de salesploeg van Polet een uitgebreide productportfolio voorleggen bij verkoopbezoeken aan professionele verdeelcentra.

Milieuvriendelijke onkruidbeheersing

Last but not least wil Polet ook een oplossing aanreiken in het kader van het verbod op glyfosaat. In het productaanbod voor alternatieve onkruidbeheersing vinden klanten tal van kwalitatieve gereedschappen, zoals schoffelhakken, wielschoffels en onkruidbranders. Dankzij deze tools kan onkruid op een milieuvriendelijke en niet-giftige manier bestreden worden, op zowel verharde als onverharde ondergrond. Ook op dit vlak blinkt Polet dus volop uit!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details