Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

HD-PE gras- of grindplaten garanderen duurzaamheid

Het creëren van zelfdrainerende berijdbare oppervlakken is essentieel geworden voor duurzaam en verantwoord beheer van regenwater.

matgeco-gravelgrid-grindplaat-kopieren

23 juli 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Kies kwaliteit voor berijdbare oppervlakken

Het creëren van zelfdrainerende berijdbare oppervlakken is essentieel geworden voor duurzaam en verantwoord beheer van regenwater. Sterk, ecologisch, economisch en esthetisch: de HD-PE gras- of grindplaten zijn de ideale oplossingen om deze functie te vervullen, op voorwaarde dat het juiste product wordt gekozen.

Dankzij gras- en grindplaten kunnen stevige ruimtes gecreëerd worden, die weinig onderhoud en geen waterafvoer vereisen; enkele voorbeelden zijn parkings, opritten, brandweerwegen… Spoorvorming en plasvorming worden vermeden en het natuurlijk doordringen van regenwater in de bodem wordt bevorderd. Om dergelijke zones te kunnen verwezenlijken, moet men rekenen op sterke en betrouwbare platen die het gras of het grind op lange termijn kunnen stabiliseren, zelfs bij dagelijks verkeer.

Kwaliteit en niets anders

Kiezen voor onaangepaste platen kan erge gevolgen hebben; zowel voor de levensduur van de uitgevoerde zone, als voor de productiviteit van plaatsing. In beide gevallen kan het belangrijke financiële kosten veroorzaken.
Het kiezen van een kwaliteitsvolle gras- of grindplaat hangt van veel factoren af. Bij het plaatsen spelen de juiste maat, ergonomie en comfort een grote rol. Door de tijd heen geldt de kwaliteit van het gebruikte polyethyleen, maar ook de structuur en de specifieke verbindingen van de platen. Gras- of grindplaten moeten in alle weersomstandigheden dankzij hun UV- en vriesbestendigheid dezelfde eigenschappen behouden.

Op veel projecten worden deze elementen onderschat en wordt er gekozen voor de oplossing die op basis van de m²-prijs de goedkoopste blijkt te zijn. Nochtans bestaat er voor elke toepassing een specifieke oplossing…

Een gespecialiseerde partner

MatGeco, de geotechnische divisie van de insulco-groep, was meer dan dertig jaar geleden de allereerste die in België het concept van polyethyleen gras- en grindplaten introduceerde, met zijn Ritterdal, de plaat met honingraatstructuur. De betrouwbaarheid van dit eerste model, waarvan meer dan 5 miljoen m² in heel Europa werd geplaatst, hoeft niet meer te worden bewezen.

Het concept, het ontwerp en de geselecteerde grondstoffen garanderen een duurzaamheid op lange termijn. Een geslaagde formule en een succesverhaal, want tal van uitgevoerde projecten door de jaren heen bewijzen de betrouwbaarheid die MatGeco met zijn unieke platen aanbiedt.

Voor elk project zijn oplossing

Om voor elk type project de beste oplossing te kunnen aanbieden, zijn er nu niet minder dan een tiental varianten in vorm of kleur die het gras- en grindplaten gamma van
MatGeco vormen.

Met zijn kleine formaat is de Ritterdal gras- en grindplaat het meest aangeraden model voor niet rechtlijnige oppervlakken of kleine ruimtes. Het grote formaat van de Ritterdal XXL grasplaat en de GravelGrid grindplaat garandeert een uitzonderlijk snelle en eenvoudige plaatsing, waardoor de plaat vooral aanbevolen wordt voor de realisatie van grote parkings of lange berijdbare paden. De nieuwe TrafiDal 50 is het ideale alternatief voor betonnen grasdallen. Visueel gezien lijkt de TrafiDal 50 op grasbetondallen, en hij levert vergelijkbare weerstanden, waardoor deze nieuwe plaat geschikt is voor zwaar en intensief verkeer. De RoadEdgePave is speciaal ontworpen om bermen in rechte lijnen of in bochten te versterken.

Bovendien hebben bijna alle MatGeco gras- en grindplaten hun eigen markeerdoppen, het ideale accessoire om uw parkeerplaatsen of verschillende gangpaden af te bakenen zoals
u het wenst.

Dankzij het brede gamma aan platen die terug te vinden zijn op www.matgeco.be kunt u met één enkele partner de kwaliteitsplaat vinden die het best zal beantwoorden aan de specifieke eisen van uw project. Een team van specialisten met veel ervaring kan u hierbij helpen; aarzel niet om ze te contacteren voor advies.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%