NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Handmade aluminium bloembakken uit Vlaanderen
De handmade Kudro bloembakken worden op maat van de klant geleverd .

Handmade aluminium bloembakken uit Vlaanderen

“Vorige week hebben we een bloembak gemaakt van 240x50x60 centimeter. De bloembak was bedoeld als afscheiding in de tuin, voor het zicht van de buren”, vertelt Matthias Nollet, zaakvoerder van Tuintijd BV uit Hooglede, West-Vlaanderen. Tuintijd.be is leverancier van tuingereedschap en plantenbakken die op maat gemaakt kunnen worden.

Tuintijd BV is ooit begonnen als een handelaar in en leverancier van tuingereedschappen voor tuinaanleggers en aannemers. Hoewel het bedrijf nog steeds de verdeler is van gerenommeerde merken als Polet en De Pypere, is het elf jaar geleden ook gestart met de productie van op maat gemaakte bloembakken, die onder de merknaam Kudro verkocht worden. 

Gepoedercoate bloembakken gaan jaren zonder omkijken mee.

Vraag naar kwaliteit

“We merkten dat er een gebrek aan kwalitatieve bloembakken op de markt was”, vertelt Nollet, die wijst op Aziatische massaproducties die vaak geen lang leven beschoren zijn. “Om dat gat te vullen, zijn wij toen begonnen met de productie van aluminium bakken.” In de elf jaar die volgden, maakte de productie een flinke groei door, waarbij de tuinbakken tot in Portugal en Spanje geleverd werden. “Mensen vinden de tuinbakken via onze internetwinkel en bestellen ze”, verklaart Nollet. 

Zowel particulieren als tuinaanleggers en tuinarchitecten weten de weg naar het bedrijf te vinden. Op de particuliere markt zijn nu vooral de bakken voor het telen van groenten erg in trek. Met die bakken heb je een soort verhoogde moestuin, wat niet alleen esthetisch is, maar ook een stuk ergonomischer. 

Groot, klein, zonder bodem

Nollet heeft in zijn carrière heel veel verschillende afmetingen zien passeren.  “De kleinste bloembak die we hebben gemaakt was 20 bij 20 centimeter, en de grootste was zes meter lang. Die is zonder bodem geleverd.” Een bodemloze bloembak staat de gebruiker toe om er een boom in te plaatsen die vervolgens kan wortelen in de volle grond.

Het West-Vlaamse bedrijf heeft een aantal standaardmaten in het assortiment, waaronder bakken van een meter bij een meter. Het gros van de bestellingen bestaat evenwel uit unieke afmetingen, en wordt geplaatst door aannemers en tuinarchitecten die de bloembakken meenemen in het design van de tuin. 

sdr

Onverwoestbaar en op maat

Nadat Tuintijd de afmetingen heeft ontvangen, wordt het aluminium bewerkt, waarna het materiaal geslepen, geschuurd en in elkaar gelast wordt. Daarna worden de tuinbakken gepoedercoat in alle mogelijke RAL-kleuren. Het arbeidsintensieve productietraject leverde de producent het label ‘handmade in Belgium’ op, een bevestiging dat de bakken met zorg en kwaliteit geproduceerd worden. 

De bloembakken kunnen kant-en-klaar geleverd worden, maar worden vaak als bouwpakketten besteld. De panelen zijn met schroeven en bouten makkelijk in elkaar te zetten en als bouwpakket liggen de transportkosten
behoorlijk lager. 

dav

One stop shop voor tuingerief

Het voordeel van het gebruik van aluminium in combinatie met poedercoating is dat de bakken vorst- en roestbestendig zijn en makkelijk afwasbaar. Je krijg dus geen roestplekken op je terras. “En de poedercoating is ook UV-bestendig, waardoor de bak niet verkleurt”, vult Nollet aan. De zaakvoerder van Tuintijd geeft aan dat dit bijna niet kapot te krijgen is. “Na vijf jaar gebruik ziet de bloembak er nog als nieuw uit.” 

Doordat Tuintijd de verkoop van bloembakken combineert met de verkoop van tuingereedschap, hoeven tuinaanleggers en -architecten niet op meerdere plaatsen te shoppen. Recentelijk heeft het bedrijf nog een eigen merk aan het portfolio toegevoegd: Mabench, inox loungesets. Ook hier staan kwaliteit, elegantie en duurzaamheid voorop.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details