NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Hakselaars van Italiaanse bodem nemen zwaarste werk uit handen
De Tirex PTO is de grootste krachtpatser in het Peruzzo-gamma en verwerkt takken tot 17 centimeter diameter.

Hakselaars van Italiaanse bodem nemen zwaarste werk uit handen

Efficiëntie is vandaag de dag nog steeds het hoogste goed. Dat betekent onder meer dat we restmaterialen zoals takken en snoeiafval graag verwerken tot nuttige houtsnippers of op z’n minst compost, maar net zozeer dat we dat op een zo vlot mogelijke manier willen verwezenlijken. Met een divers gamma hakselaars biedt het Italiaanse Peruzzo, in België verdeeld door Herco Machinery, een geschikte oplossing voor alle omstandigheden.

Veelzijdig

Voor wie op zoek is naar een veelzijdige oplossing die ook in de lente en in de herfst inzetbaar is, biedt de benzine-aangedreven TB100-reeks een antwoord. Dankzij de trommeltechnologie met messen, waarbij twee messen op de rotor met een snelle, draaiende beweging voorbij een tegenmes gebracht worden, zijn deze hakselaars namelijk in staat om zowel takken als occasioneel kleiner, zacht en groen materiaal te verwerken. 

Concreet heeft de TB100 Eco zo een capaciteit tot 8 centimeter diameter. De TB100C, met tweecilinder Briggs & Stratton Vanguard motor, verwerkt probleemloos takken tot 10 centimeter diameter. Bovendien is de TB100C ook beschikbaar in een zelfrijdende uitvoering op rupsen – ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen – een Road-versie op aanhangwagen en zelfs een PTO-uitvoering.

De Peruzzo TB100C PRO in zelfrijdende uitvoering op rupsen.

Krachtig

De letterlijke sterkhouders onder de Peruzzo-hakselaars zijn dan weer de benzine-aangedreven TC13 en de Tirex met driepuntsaansluiting. Deze schijfhakselaars zijn minder geschikt voor zacht materiaal, maar kunnen wel takken tot respectievelijk 13 en 17 centimeter diameter de baas. Aangezien de TC13 inclusief onderstel mooi onder de 750 kg blijft, kan deze machine overigens perfect met een klein rijbewijs vervoerd worden.

Veilig

Om de toevoer van materiaal zo eenvoudig mogelijk te maken, zijn alle Peruzzo-hakselaars voorzien van een brede invoertrechter. Bijkomend zijn de nieuwe TB100C PRO modellen, alsook de TC13 en de Tirex, voorzien van invoerrollen in de trechter en, in het laatste geval, van een invoertapijt. Deze hulpmiddelen zorgen met hun tanden voor een goede grip op het hout en trekken de takken bijgevolg volledig zelf de machine in. De invoer verloopt zo efficiënter – de gebruiker kan meteen een andere tak nemen -, veiliger en met minder inspanning.

Ook voor de veiligheid van de machine houden de TB100C PRO, de TC13 en de Tirex modellen trouwens nog een troef achter de hand: het no-stress systeem. Dat meet het toerental en zorgt ervoor dat de motor ook bij langdurige of maximale houtinvoer niet overbelast geraakt. Is het toerental weer op peil? Dan zal het systeem de invoer van hout automatisch hervatten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details