NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Grootste Finse kniklader en Japanse compacte tractoren beuken deur naar landbouwsector open

Grootste Finse kniklader en Japanse compacte tractoren beuken deur naar landbouwsector open

Verborgen parel van Haspengouw groeit al 20 jaar met 20%

Sint-Truiden staat vooral bekend omwille van haar fruit, voetbalclub en Grote Markt. Maar de Truiense economie herbergt nog een andere (verborgen) parel: Avant Machinery realiseert met 15 medewerkers 12 miljoen euro omzet met de verkoop en verhuur van… knikladers. Nu beukt het groeibedrijf de deur open naar de landbouw en de zware bouw, met de lancering van de grootste Avant-kniklader uit de geschiedenis én een nieuw gamma aan compacte Japanse tractoren (Yanmar).

Wie in de tuin- en klinkeraanleg, bouwsector of paardenwereld actief is, weet ongetwijfeld wat een kniklader is. Een compacte en wendbare machine met name, die heel wat mensen ontlast van zware en tijdsintensieve (handen)arbeid. En multifunctioneel bovendien, aangezien je meer dan 200 verschillende werktuigen aan de telescopische hefarm kan bevestigen. Je kan er mee maaien, grond verzetten, stallen uitmesten, sneeuw ruimen, …

Haspengouw

In de garage van Duchâtelet en Coucke
Het Finse AVANT is wereldwijd het populairste knikladermerk. Zelfs Marc Coucke en Roland Duchâtelet hebben er eentje: in respectievelijk Pairi Daiza en op Stayen. Het geheim van het succes schuilt in de opbouw van deze machines: het laag zwaartepunt in combinatie met een star knikpunt maakt het de meest stabiele kniklader in zijn segment. Bovendien is een AVANT lichter en wendbaarder dan andere knikladers op de markt.

Avant Machinery verdeelt de typische groene machines exclusief in de Benelux. “We zijn uitgesproken marktleider”, vertelt zaakvoerder Tom Raepers. “Bovendien groeit ons familiebedrijf jaar na jaar met 20%. De voorbije 20 jaar hebben we in totaal zo’n 5.000 machines verkocht.”

Haspengouw

Ontsnappen uit het peloton
Maar… “Meerijden in het peloton is niet genoeg, we proberen altijd een ontsnapping te forceren”, vindt Tom. Daarom beukt Avant Machinery nu de deur open naar nieuwe markten, met name de bouwsector en de landbouw. “Enerzijds lanceren we de nieuwe Avant 800-serie,” aldus de zaakvoerder van Avant Machinery. “Dat is de grootste en sterkste kniklader uit de geschiedenis van AVANT, met bijna 2 ton hefvermogen en een hefhoogte van 3,5 meter.”

Anderzijds verdelen de Truienaars voortaan de compacte tractoren van het Japanse merk Yanmar exclusief in België en Luxemburg. Met dit type tractoren kan je grotere oppervlaktes en terreinen frezen en onderhouden: “De overburen van STVV hebben ons geïnspireerd. Zij werken ook graag samen met Japanners (lacht). Alle gekheid op een stokje: we geloven enorm in dit merk, om twee redenen. Allereerst zijn de Japanse tractoren complementair aan ons huidige aanbod.  Een Yanmar bestrijkt grote oppervlaktes, terwijl een Avant flexibel is. Bovendien situeert het merk zich – net zoals Avant – in het hogere segment. De afwerking van de tractoren doet denken aan een auto, met zachte materialen en onderdelen die naadloos op elkaar aansluiten. Onze ambitie is glashelder: op korte termijn een netwerk van Yanmar-dealers uitbouwen dat België en Luxemburg dekt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details