NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Groensector ontdekt de voordelen van zeefmachines
Dichtgeklapt kan de FleXiever Mobile gemakkelijk aan een voertuig gekoppeld worden, door middel van een standaard dissel.

Groensector ontdekt de voordelen van zeefmachines

Sinds 2010 produceert machinebouwer SMO uit Eeklo de FleXiever-zeefmachines. Wat begon bij één model – de FleXiever Mobile – groeide uit tot een heuse lijn van schudzeven, die gebruikt worden door onder meer grondverwerkers, verhuurbedrijven, bodemonderzoek, scholen… Maar ook tuinaannemers, groendiensten en andere professionals in de groensector kunnen er hun voordeel mee doen! 

Michael De Craene, sales FleXiever: “We merken duidelijk een stijgende vraag naar zeefmachines vanuit de groensector. De stijging van de energieprijzen en de zoektocht naar duurzame energie zullen waarschijnlijk wel hiermee te maken hebben. Bij bedrijven die houtsnippers verkopen voor onder andere gebruik in houtsnipperverwarming is het belangrijk dat de snippers het juiste kaliber hebben. Te lange houtsnippers kunnen er namelijk voor zorgen dat de vijzel die verantwoordelijk is voor de aanvoer van de ketel verstopt geraakt, en fijn stof zorgt dan weer voor een onzuivere verbranding en roetaanslag. De FleXiever-zeefmachines zijn heel divers in hun toepassingen, zoals te zien is op onze videopagina van de website.”

Bij bedrijven die houtsnippers verkopen voor onder andere gebruik in houtsnipperverwarming is het belangrijk dat de snippers het juiste kaliber hebben.

Diverse toepassingen

Michael De Craene: “De Mini Screener, gemonteerd op het chassis van een aanhangwagen (680 kg), is de ideale machine voor kleine zeefwerken of zeefwerken op beperkte ruimtes. In ‘rijmodus’ staat de machine in de lengterichting van de aanhangwagen. Wanneer er moet gezeefd worden draait de Mini Screener 90°. Hierdoor valt de grove en fijne fractie links en rechts van de aanhangwagen en wordt er zo altijd een vrije doorgang gecreëerd. Voor de banden worden er rijplaten geplaatst, zodat het materiaal makkelijk kan verwijderd worden.”

“Ook de mobiele zeef, FleXiever Mobile, werd speciaal ontwikkeld om flexibel ingezet te worden voor diverse toepassingen. Dichtgeklapt kan de zeef gemakkelijk aan een voertuig gekoppeld worden, door middel van een standaard dissel. De Mobile voldoet aan de normen volgens de Europese wegcode en kan dus in elk Europees land ingeschreven worden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details