NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Groei dankzij EMEA-manufacturing en expertise in HDD
De HG4000, een stoere horizontale hakselaar, heeft ondertussen zijn strepen verdiend.

Groei dankzij EMEA-manufacturing en expertise in HDD

Vermeer Benelux is, als exclusief verdeler voor Vermeer U.S.A., met zijn vestigingen in Nederland en België uitgegroeid tot hét betrouwbare adres voor machines in de productgroepen ‘recycling & forestry’, ‘green’, ‘mini skid steers’ en horizontaal gestuurd boren, waarmee je onder bestaande infrastructuur kunt graven. In dat laatste is het zelfs marktleider.

Het bedrijf – met vestigingen in Pulle en Goes – onderscheidt zich tevens door de grote zorg voor de after-sales-behoeften van zijn klanten. Technische ondersteuning, specialistische adviezen en volledig uitgeruste mobiele servicestations zorgen voor de unieke positionering in de sector. Naast de eigen stock heeft Vermeer Manufacturing ook een centraal distributiecentrum in Roosendaal gebouwd, om de beschikbaarheid van onderdelen én snelle levering in Europa te garanderen. Professionele ondersteuning, betrouwbare service en uitstekende expertise, noemen ze dat.

BC200-hakselaar is de eerste van vele Vermeer-machines die zullen geproduceerd worden voor de ‘regionale’ markt.

Marktleider in HDD

Een van de populairste productgroepen bij Vermeer Benelux vormen de gestuurde boormachines. Horizontaal gestuurd boren, ook wel Horizontal Directional Drilling (HDD) genoemd, is een sleufloze graaftechniek die gebruikt wordt om buizen, leidingen en kabels onder de grond te brengen. HDD kan worden toegepast voor diameters tot 3 meter en lengtes tot 1,5 kilometer.

Deze techniek biedt enkele belangrijke voordelen bovenop de normale graaftechnieken. Denk hierbij aan het feit dat er nagenoeg geen schade aan de omgeving is. Bovendien is er de mogelijkheid om onder bestaande infrastructuur te graven (wegen, rivieren, riolering). Tot slot blijft de boor ook onder de grond perfect bestuurbaar, waardoor een flexibel boorpad mogelijk wordt. Vermeer Benelux is niet voor niets marktleider in deze sector.

De SC362 is een geweldige aanvulling op elk machinepark voor boomverzorging of verhuur.

EMEA-manufacturing in de lift

Vermeer Manufacturing heeft de laatste jaren hard ingezet op EMEA – regio Europe/Middle East/Africa, dus. Op die manier kan het bedrijf beter inspelen op steeds sneller veranderende én strenger wordende Europese regelgeving. Ook kunnen de noden van de Europese markt beter opgevangen worden. Zo rolde recent de BC200-houthakselaar van de band. Deze hakselaar is de eerste van vele Vermeer-machines die zullen geproduceerd worden voor de ‘regionale’ markt. Om dit verder uit te bouwen werd én wordt heel wat personeel aangeworven. Niet enkel om de productie te verzorgen, maar ook om de machines en productielijnen te finetunen.

ATX720, een machine die klaar is om de klus te klaren door zijn zware hefcapaciteiten.

Snipperkwaliteit

Wat de laatste jaren, en dan zeker bij de grotere hakselaars, alsmaar belangrijker werd, is de snipperkwaliteit. Want de kwaliteit van het ‘afval’ van de hakselaars en de vochtigheidsgraad bepalen in grote mate de prijs die wordt betaald per ton houtsnippers. Die worden namelijk gebruikt als brandstof voor biomassacentrales en bodembedekkingsmateriaal. De HG4000- en 6000-series spelen hierbij een belangrijke rol. Deze stoere jongens van de horizontale hakselaars hebben ondertussen hun strepen verdiend, ze hebben minimale bedrijfskosten hoog in het vaandel staan, en bieden de functies om dag in dag uit noeste arbeid te verrichten. Van groenafval tot pallets en houtafval, de HG4000- en 6000-series zijn gebouwd voor zware verwerking, met een brede invoertafel, een gepatenteerde duplextrommel of een optionele spaandertrommel. Met de optionele, op afstand bediende zeeftakel kunnen operators tevens snel van zeef wisselen. 

De return-on-investment van dergelijke machines ligt dan ook erg hoog, want de mogelijkheden rond de verwerking van biomassa en recyclage van A- en B-hout zijn nagenoeg eindeloos. Kortom, een constante en betere snipperkwaliteit zorgt voor een gezond terugverdienmodel.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details