NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Goed inspelen op continu veranderende markt is de sleutel
De importeur/distributeur, met hoofdkantoor in Wilrijk (Antwerpen), zoekt voor zowel landbouwmachines, heftrucks als alle benodigde apparatuur voor park en tuin steeds naar de beste merken in elke productgroep.

Goed inspelen op continu veranderende markt is de sleutel

In elke productgroep selectie maken voor klanten en dealers

Sinds 1898 is het bedrijf Hilaire Van Der Haeghe actief als exclusieve invoerder van technisch materieel in verschillende sectoren. Steeds werd er gekozen voor producten met een technologie van de bovenste plank én de daarbij horende hoge kwaliteit. In de groensector heeft het familiebedrijf ondertussen al bijna honderd jaar ervaring opgebouwd. Het is actief op de Belgische markt onder de naam HH Garden, in Nederland als Van Der Haeghe BV en in het Verenigd Koninkrijk als Walker UK. Een echte internationale speler, dus.

De importeur/distributeur, met hoofdkantoor in Wilrijk (Antwerpen), zoekt voor zowel landbouwmachines, heftrucks als alle benodigde apparatuur voor park en tuin steeds naar de beste merken in elke productgroep. Hilaire Van Der Haeghe speelt ook hard in op de verhuurmarkt, die steeds verder aan belang wint. Zeker voor heftrucks wordt meer dan de helft op lange termijn verhuurd aan de professional. En om lokale verankering te verzekeren werkt het ambitieuze familiebedrijf samen met een aantal exclusieve dealers.

Hilaire Van Der Haeghe.

Rekening snel gemaakt

Jean-Christophe Smeets, CEO Hilaire Van Der Haeghe: “Ons 125-jarig bedrijf doet het in de groene sector vooral goed met grasmaaiers en robots (al dan niet zero-turn), tractoren (gemeentebesturen en professionals), nutsvoertuigen en werktuigdragers. Wat we ook zien, is dat er toch steeds meer vraag komt naar elektrisch aangedreven motoren. Ik moet er wel meteen bij vermelden dat Nederland daarin veel verder staat dan België. Daarbij vervullen vooral de besturen een voortrekkersrol. De Belgische professional kijkt nog altijd een beetje de kat uit de boom.”

“In Nederland is dat wel even anders. Daar moet elke aanbesteding een volledig elektrische optie hebben, of je komt niet eens in aanmerking voor de grotere opdrachten. De prijszetting is daar eerder ondergeschikt. Dat komt uiteraard omdat het premiesysteem vanuit de overheid in Nederland veel groter en uitgebreider is. En dan is de rekening snel gemaakt.”

Hilaire Van Der Haeghe is sinds 1898 nog steeds een écht familiebedrijf (broers Vanderhaeghe).

Topmerken

Hilaire Van Der Haeghe ging in de loop der jaren samenwerkingen aan met topmerken zoals Iseki, Solo, Amazone, Ambrogio (robotmaaiers), Aebi Schmidt (straatveegmachines, werktuigdragers…), Köppl (tweewielige werktuigdragers), Ferris (grasmaaiers), Addax (elektrische nutsvoertuigen), Alltrec (elektrische werktuigdragers) én Empas (gifvrije onkruidbestrijding) en het Amerikaanse Walker (compacte zero-turn frontmaaier met geïntegreerde opvang).

Jean-Christophe Smeets: “Wat we doen, is op bijna dagelijkse basis de markt op gaan, en door middel van ver doorgedreven onderzoek – kwaliteit, prijs, service… – de beste merken op elk specifiek gebied eruit halen. In elke productgroep maken we zo een selectie voor onze klanten en dealers. Op die manier zijn beiden telkens verzekerd dat ze werken met het neusje van de zalm. En dat is ook nodig. Want we zien steeds meer de verdere professionalisering van ons klantenbestand. De tuin- en parkspecialisten weten heel goed wat er op de markt te vinden is, dus aankopen gebeuren steeds meer op basis van gedetailleerde specificaties. We merken ook dat het aankoopgedrag evolueert van ‘simpel’ productaanbod naar all-in oplossingen.”

Binnen de groensector heeft het familiebedrijf ondertussen al bijna honderd jaar ervaring opgebouwd.

Uitdagingen

“Er stellen zich een aantal uitdagingen voor de toekomst van de sector. Producten worden steeds complexer, en daarvoor heb je geschikte werknemers en techniekers nodig. Dus ofwel neem je eerder geschoold personeel aan, ofwel zorg je ervoor dat je ze zelf kunt opleiden. Ook de verhuur omvat een steeds groter deel van de koek. En dat zorgt voor een andere insteek van het toekomstmodel van bedrijven zoals het onze. Je werkt dan best met een onderhoudstraject en correcte bepalingen van de residuele waarde van je machines. Bij Hilaire Van Der Haeghe zijn we er alvast helemaal klaar voor!”, besluit Jean-Christophe Smeets.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details