NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Gerecycleerde plastic grastegel voor zwaar verkeer
Zeer gemakkelijk om TrafiDal met de hand te leggen.

Gerecycleerde plastic grastegel voor zwaar verkeer

Met meer dan dertig jaar ervaring brengt MatGeco een nieuwe innovatie op de markt met de TrafiDal 50 grastegel. Deze grastegel combineert de sterkte van beton met de aangename lichtheid van een synthetisch materiaal. Het lage gewicht maakt het leggen, geheel met de hand, veel gemakkelijker en sneller, en fysiek minder zwaar.  

De TrafiDal 50 grastegel is het ideale alternatief voor betonnen grasdallen. Met een eenheidsgewicht van slechts ongeveer 5,3 kg weegt deze grastegel uit gerecycleerde plastic vijf keer minder dan zijn 8 centimeter dikke betonnen equivalent. Dit betekent dat er geen hijsmateriaal nodig is voor de installatie. En het kan veel sneller en met de hand worden gelegd met minder fysiek ongemak dan de conventionele betonalternatieven.

TrafiDal is even sterk als een betonnen grasplaat.

Speciaal ontworpen voor zwaar en intensief verkeer

De TrafiDal 50 grastegel is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen zwaar en intensief verkeer en biedt een druksterkte van 500 ton per vierkante meter. De grastegel is gemaakt van gerecycleerde plastic en heeft een hogere slagvastheid dan beton. Bovendien maakt deze gerecycleerde grondstof ook hergebruik of recyclage achteraf mogelijk. Met zijn dikke, robuuste uiterlijk is het een aantrekkelijke aanvulling op MatGeco’s dunne structuuroplossingen en wekt het onmiddellijk vertrouwen bij bestekschrijvers, die wellicht zijn afgeschrikt door eerdere slechte ervaringen met inferieure concurrerende oplossingen. Toepassingen voor TrafiDal 50 zijn onder meer parkings voor auto’s/vrachtwagens, berijdbare paden, brandweerwegen, verhuiszones en rust-en parkeerplaatsen langs snelwegen.

Door zijn lichte gewicht, biedt de TrafiDal een hoge installatiesnelheid.

Perfect in elkaar vergrendeld en zelfdrainerend

De TrafiDal 50 grastegel (standaardformaat 60 x 40 cm) heeft zijdelingse vergrendelingen, waardoor de tegels in een perfect rechte lijn aan elkaar kunnen worden gelegd. Eenmaal in elkaar vergrendeld, zijn de grastegels bestand tegen intensieve voertuigmanoeuvres. En natuurlijk zorgt de kwaliteit van de tegels ervoor dat ze goed bestand zijn tegen veroudering. Naast het onmiskenbare esthetische voordeel van deze grastegel is er ook een duidelijk ecologisch voordeel. Aangezien de onderkant van de tegel grotendeels open is (53%), heeft de tegel een zelfdrainerende functie doordat het water kan doorsijpelen naar de onderliggende grond. Deze permeabiliteit is zelfs een aspect dat steden en gemeenten aanspreekt in hun streven om in de toekomst zo weinig mogelijk verharde oppervlakten te gebruiken en de voorkeur te geven aan drainerende bestratingen om de bestaande rioleringssystemen te ontlasten.  

TrafiDal maakt de aanleg van duurzame graswegdekken mogelijk.

Een mooie aanvulling op het bestaande gamma

MatGeco, een divisie van de Insulco Group, heeft een solide reputatie bij tuinaannemers, overheidsinstanties en buitenontwerpers. De productportfolio omvat onder andere synthetische gras- en grindtegels, drainageoplossingen, groendakproducten, onkruiddoeken en niet-geweven geotextielen. 

Met name het assortiment tegels met fijne structuur omvat verschillende specifieke producten. Zo was RitterDal Grasplaat de allereerste grasplaat met een honingraatstructuur, wat hem uniek maakt: de voegen zijn onzichtbaar dankzij de open randen. Hij is ook verkrijgbaar in een XXL-versie.  RitterDal grind is de grindversie. GravelGrid is de grote plaat met gesloten bodem die wordt gebruikt om grind te stabiliseren. RoadEdgePave is een versterkingsplaat voor bermen, zowel in rechte lijnen als in bochten. Alle producten worden in Duitsland gemaakt, een onmiskenbare garantie voor kwaliteit. 

Om de vakman in staat te stellen uit het ruime aanbod kwaliteitsvolle gras- en grindtegels de oplossing te kiezen die het best beantwoordt aan de specifieke kenmerken van zijn project en een perfecte uitvoering te garanderen, staat een team van bekwame specialisten ter beschikking om hulp en degelijk technisch advies te verlenen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details