NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Gemaakt voor dagelijks gebruik, ook bij slecht weer
Uitstekend geschikt voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen, zoals in de buurt van scholen, ziekenhuizen of in woonwijken.

Gemaakt voor dagelijks gebruik, ook bij slecht weer

Nauwkeurig snoeien en trimmen, zonder gehoorbescherming

De STIHL Groep ontwikkelt, produceert en verkoopt machines voor tuinonderhoud, bosbouw, landbouw, landschapsonderhoud en de bouwsector, met de nodige aandacht voor veiligheid. Dat ruime aanbod vult STIHL aan met digitale innovaties om zijn doelgroepen de verwachte kwaliteit te kunnen bieden. STIHL investeert continu in de toekomst en houdt hierbij rekening met de impact op de maatschappij en het milieu. De nieuwe HSA 100 accuheggenschaar is daarvan een perfect voorbeeld.

De STIHL HSA 100 is heel gemakkelijk te integreren met de STIHL Smart Connector in de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected.

Lage vibratiewaarden

Deze machine wordt aangedreven door een krachtige EC-motor met hoog koppel en is geknipt voor het onderhoud van grote en meerjarige hagen. Door haar stille werking zonder uitstoot kan een professional de hele dag met de HSA 100 werken zonder gehoorbescherming, ook in geluidsgevoelige omgevingen. Dankzij haar 60 centimeter lange, dubbelzijdig geslepen messen met grote tandafstand schiet het werk goed op. Bovendien liggen de vibratiewaarden door het antivibratiesysteem 70 procent lager dan bij haar voorganger, voor een nog groter werkcomfort.

Hoog zaagvermogen

De HSA 100 wordt bediend via een draaibare multifunctionele greep om zijdelings en in de hoogte krachtbesparend te werken. De nieuwe accuheggenschaar pakt ook uit met een hoog zaagvermogen om zelfs dikkere takken moeiteloos te snoeien. En raken de messen toch geblokkeerd in een dikke tak, dan draaien ze zichzelf weer vrij dankzij de automatisch omkerende draairichting. De heggenschaar haalt zijn energie uit een lithium-ion-accu van 36V uit het STIHL AP accusysteem. Die wordt in de geïntegreerde accuschacht geplaatst, en deze kan ook bij regen en vochtig weer (IPX4) gebruikt worden.

De heggenschaar haalt zijn energie uit een lithium-ion-accu van 36V uit het STIHL AP accusysteem.

Snel en zuiver

Met haar dubbelzijdig geslepen messen van 60 centimeter levert de STIHL HSA 100 een zuiver zaagbeeld. Dankzij de krachtige motor en de grote tandafstand tussen de messen (34 millimeter) zaagt ze ook dikkere takken door. Bij werken dicht tegen de grond of tegen muren beschermt de zwaardbeschermer de punten van de messen tegen slijtage.

Ergonomisch en stil

De nieuwe accuheggenschaar overtuigt ook met zijn werkcomfort en uitrusting. Via de multifunctionele greep kan de HSA 100 intuïtief bediend worden en is hij in elke positie perfect in balans. Voor optimale ergonomie kan de greep gedraaid worden om ook bij zijdelings en hoog snoeiwerk krachtbesparend te werken. Tegelijk verlaagt het antivibratiesysteem de geluid- en trillingswaarden: die liggen tot wel 70 procent lager dan de waarden van zijn voorganger HSA 86. Bovendien kunnen de geluidsemissies zodanig verlaagd worden, dat er geen gehoorbescherming nodig is, zelfs niet als er de hele dag met het toestel gewerkt wordt. Daardoor is hij uitstekend geschikt voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen, zoals in de buurt van scholen, ziekenhuizen of in woonwijken.

Dankzij de krachtige motor en de grote tandafstand tussen de messen (34 millimeter) zaagt hij ook dikkere takken door.

Veelzijdig accumodulesysteem

De heggenschaar haalt zijn energie uit een lithium-ion-accu van 36V uit het STIHL AP accusysteem. Dit systeem is speciaal afgestemd op de behoeften van professionele gebruikers en kan volgens IPX4-certificatie ook gebruikt worden bij regen en vochtig weer. 

De STIHL HSA 100 is heel gemakkelijk te integreren met de STIHL Smart Connector in de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected. Daardoor kunnen professionele gebruikers hun machinepark digitaal beheren en krijgen ze een gedetailleerd overzicht van alle machinegegevens, zoals looptijd en leeftijd of over geplande onderhoudsmomenten en de onderhoudsgeschiedenis.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details