NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Gebruiksvriendelijk bekistingssysteem voor de groenprofessional
Dankzij het lichte gewicht kunnen de bekistingselementen eenvoudig verplaatst en gehanteerd worden.

Gebruiksvriendelijk bekistingssysteem voor de groenprofessional

Hoe vaak moet u aan de slag met beton? Voor functionele keerwanden en funderingswerken, bijvoorbeeld, of omdat uw klant – helemaal conform het hippe karakter van het materiaal – zijn zinnen heeft gezet op een betonnen trap, tuintafel of zitbank. Dankzij een universeel en lichtgewicht bekistingssysteem met gebruiksvriendelijke planningsapp, kan u de bekistingswerken hiervoor perfect zelf plannen en uitvoeren.

​Op vandaag besteden nog heel wat tuinaannemers hun beton- en bekistingswerken volledig uit. Niet geheel onlogisch, want het opmaken van een bekistingsplan kan intimiderend zijn en het bekistingsproces zelf vergt in de meeste gevallen bijzondere expertise. Helaas jaagt dat u ook op kosten, en kan de samenwerking met externe partijen de planning soms aardig in de war sturen.

Om die reden ontwikkelende PERI, specialist in steiger- en bekistingssystemen, het DUO bekistingssysteem, voor zij die geen betonspecialist zijn maar wel regelmatig kleine betonwerken moeten uitvoeren. Het systeem is er dan ook op gericht om met een minimum aan materialen, gereedschappen, mankracht en arbeidstijd toch een kwalitatieve en betrouwbare bekisting te creëren. En dat voor wanden bij een maximale betondruk van 50 kN/m2, vloeren, balken en funderingen tot 30 centimeter dik en kolommen met doorsnedes van 15 tot 55 centimeter en maximum 80 kN/m2 betondruk. 

Met het modulaire systeem worden wanden, vloeren, funderingen en kolommen bekist.

Modulair systeem

Het DUO bekistingssysteem is modulair opgebouwd. Dat betekent dat er met een minimum aan systeemcomponenten tal van verschillende constructies gecreëerd kunnen worden. U hoeft met andere woorden niet te investeren in ontelbare elementen die allemaal slechts sporadisch gebruikt worden, maar kan dezelfde onderdelen telkens tot nieuwe configuraties samenstellen. De gratis DUO planner app biedt daarbij de nodige ondersteuning, om zo met zekerheid tot het juiste resultaat te komen. Een geruststelling voor u, en een zegen voor dat immer dreigende plaatsgebrek in uw magazijn of bestelwagen.

Klik, draai, klaar

Het samenstellen van de bekisting – bij klassieke methodes voer voor specialisten – gebeurt met DUO heel eenvoudig: middels herkenbare rode DUO verbinders worden de panelen in een eenvoudige klik- en draaibeweging volledig verankerd. Er is met andere woorden geen extra of speciaal gereedschap nodig en er kan aanzienlijk bespaard worden op arbeidstijd.

Met de herkenbare rode DUO verbinders worden de panelen in een eenvoudige klik- en draaibeweging verankerd.

Niet meer dan 25 kilogram

Ook over mankracht hoeft u zich met DUO geen zorgen te maken. Alle panelen zijn namelijk vervaardigd uit Polytech, een recycleerbare kunststof die de lichtgewichteigenschappen van polymeer behoudt. Het grootste DUO bekistingspaneel (135 x 90 centimeter) weegt daardoor amper 25 kilogram en is bijgevolg probleemloos door een enkele persoon op te heffen, te verplaatsen en te monteren. Een voordeel ook voor tuinen die enkel via de woning of smalle paden bereikbaar zijn, daar er geen kraan vereist is.

Sterk in alle omstandigheden

Laat het lichte gewicht van de panelen u in ieder geval niet misleiden. Polytech is bovenal een ijzersterk materiaal, dat zich maar weinig aantrekt van de soms gure omstandigheden op de werf. De panelen absorberen immers geen water, en evenmin zullen ze onder invloed van vocht roesten of vervormen. Bovendien kan een bekistingsplaat met Polytech tot wel tachtig keer worden hergebruikt. Een traditionele bekistingsplaat, in vergelijking, doet doorgaans maar dienst voor dertig à vijftig bekistingen.

Omdat het beton nauwelijks aan de bekistingsplaat hecht, zijn de panelen eenvoudig te reinigen. De bekistingsplaat vervangen kan snel en eenvoudig, en kleine beschadigingen kunnen zelfs ter plaatse hersteld worden. 

Het DUO bekistingssysteem vereenvoudigt tal van betonwerken.

Ondervind het zelf

Ter ondersteuning van de vakman biedt PERI niet alleen de DUO planner app, maar tevens informatie via het myPERI klantenportaal, en indien nodig hulp of demo’s op de werf. Nieuwe gebruikers kunnen voor een eerste ervaring een testpakket aanvragen via
duo.peri.be.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details