NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Flexibel bouwen met betonblokken
Opslag van bulkgoederen vraagt een gepaste oplossing.

Flexibel bouwen met betonblokken

Grondstoffen en materialen zoals aarde, meststoffen, compost, schors en strooizouten worden in grote hoeveelheden toegepast en moeten bijgevolg ook uitvoerig voorradig zijn. Met Modulobloc grootformaat prefab betonblokken biedt CBS beton uit Wielsbeke een snelle en veelzijdige oplossing voor opslag- en stockageruimte, alsook scheidingswanden, brand- en geluidswerende wanden, enzovoort.

Aanpasbaar aan diverse noden

Het Modulobloc gamma kan voor zeer veel doeleinden aangewend worden, met als meest courante toepassing de opslag van producten in bulk. In alle mogelijke takken van de industrie – ongeacht of het gaat om producten voor de landbouw, grondstoffen en halffabricaten in productie, of alle mogelijke materialen in recyclage – zorgt Modulobloc ervoor dat producten mooi en veilig van elkaar gescheiden blijven. 

Het systeem laat toe om doelgerichte oplossingen uit te werken, rekening houdend met onder meer de densiteit en interne wrijvingshoek van de te stockeren materialen. Ook voor meer agressieve producten zoals strooizout heeft CBS beton de juiste betonkwaliteit. Zo wordt in alle omstandigheden een duurzame oplossing uitgewerkt.

Overkappingssystemen kunnen tijdelijk zijn of permanent. Ideaal voor producten die droog moeten blijven.

Flexibiliteit in opbouw

De Modulobloc elementen zijn niet alleen overal inzetbaar, maar tevens modulair opbouwbaar zonder mortelvoeg én herbruikbaar bij eventuele latere wijzigingen in lay-out. Alle betonblokken sluiten op elkaar aan en beschikken over noppen en uitsparingen – een tand-en-groefsysteem – voor optimale verankering. In functie van de stevigheid van de structuur worden Modulobloc elementen steeds in verband geplaatst.

Ook indien u denkt aan een overkapping van uw project zijn er oplossingen. Verschillende types van daken kunnen namelijk perfect op de Modulobloc betonblokken worden bevestigd. 

Gedurende meer dan vier uur bestand tegen brand.

Formaten en kwaliteiten

Modulobloc van CBS beton is beschikbaar in verschillende formaten en betonkwaliteiten, afhankelijk van toepassing, te stockeren producten, belasting en gewenste stockeerhoogte. De standaardkwaliteit is gebaseerd op gerecycleerde grondstoffen en kadert volledig in het duurzaamheidsbeleid van CBS; de hoogste kwaliteit voldoet aan milieuklasse XA3, XF4 en is equivalent aan de klasse EA3, EE4 volgens de Belgische norm.

Qua formaat is er keuze tussen blokken van 60 centimeter of van 80 centimeter hoog. Het kleinste formaat biedt voldoende stabiliteit bij de stockage van lichte producten of beperkte stockeerhoogte. Voor de opslag van zware producten of bij hogere stockeerhoogtes bieden de blokken van 80 centimeter extra stabiliteit. Zij voorzien tevens in de mogelijkheid om stofschermen of daken te bevestigen, zelfs bij grote overspanningen. Tot slot zijn er diverse verankeringssystemen beschikbaar, waaronder het Preco-systeem. In specifieke gevallen kunnen zij perfect geïntegreerd worden.

Minder overlast door integratie van stofschermen.

Onderscheidend vermogen

CBS beton heeft expertise op het hoogste niveau en geldt als dé referentie voor de industrie. Dankzij een gemotiveerd Modulobloc team, een eigen interne studiedienst, de eigen productie en een eigen plaatsingsdienst worden hoogwaardige realisaties opgeleverd. CBS beton bereidt de werf ter plaatse voor en zorgt voor een degelijke opvolging en evaluatie. De doelstelling? Voor elk specifiek probleem een specifiek antwoord, en bovenal de best mogelijke professionele oplossing en service.

Kortom

Modulobloc is uniek in België. Met het systeem biedt CBS beton oplossingen voor:

• stockagecapaciteit, scheidingswanden, brandwanden en geluidswanden;
• valbeveiliging van de bovenste laag blokken via verankering met metalen platen;
•consolidatie van de bovenste laag via stalen kabels op spanning (Preco-systeem);
• verankering van de onderste laag in betonnen vloeren tegen verschuiving en tussen lagen onderling;
• verankering aan bestaande muren;
• bijkomende bescherming van de muurkoppen tegen aanrijdingen;
• integratie van daken op muren;
•integratie van stofschermen, inclusief plaatsing.

Voor meer informatie kan terecht bij BU Manager Modulobloc Geert Rombaut via g.rombaut@cbs-beton.com of 0496/53.07.65  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details