Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Machines

Farmtrac en Herco Machinery zetten stevig in op CO2-neutrale toekomst

image00055
De FT25G heeft, bovenop het ruime vermogen, een kleine draaicirkel.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Herco Machinery

26 oktober 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Milieuvriendelijk en comfortabel werken

Dankzij investeringen in onderzoek en innovatie slaagt Farmtrac erin om een uitgebreid en kwalitatief aanbod van compacte tractoren voor de aanleg, onderhoud en beheer van openbare ruimtes en sportinfrastructuur op de markt te brengen. Naast de succesvolle FT25G heeft het bedrijf nu een tweede elektrische tractor gelanceerd: de FT25G HST. Daarmee geven zowel Farmtrac als Herco Machinery, de exclusieve Benelux-importeur, aan dat ze stevig willen investeren in een CO₂-neutrale toekomst.

Beide tractoren blinken uit door hun stille en emissieloze werking, waardoor milieuvriendelijkheid wordt gecombineerd met comfortabel werken. De elektromotoren zijn bovendien krachtig genoeg om zowat elke professionele toepassing aan te kunnen. De batterij is ontworpen voor een werktijd tot 5 uur en kan opgeladen worden via zowel een normale stroomaansluiting als een snellader. De FT25G, gelanceerd in 2019, is nu beschikbaar en de eerste leveringen van de FT25G HST worden normaal gezien mogelijk vanaf november 2022.

De FT25G, gelanceerd in 2019, is nu beschikbaar.

HGO: 100% elektrisch

Ook kunstgrasbedrijf HGO bv doet inspanningen om de klimaatveranderingen te beperken. 

“De overstap naar een volledig elektrisch machinepark vereist heel wat onderzoek”, vertelt Martijn Hartjes, oprichter van HGO. “In onze zoektocht naar een 100% elektrisch, trekkend voertuig kwamen we terecht bij Farmtrac en verdeler Herco Machinery. De FT25G heeft, bovenop het ruime vermogen, een kleine draaicirkel en zorgt ervoor dat we sneller en efficiënter kunnen manoeuvreren. We zijn momenteel de enige in de Europese kunstgrassector met een volledig elektrisch machinepark. Farmtrac zorgt er mee voor dat de overstap naar elektrische tractoren betaalbaar blijft.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Thomas Goossens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel je graag meer over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details