NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Farmtrac en Herco Machinery zetten stevig in op CO2-neutrale toekomst
De FT25G heeft, bovenop het ruime vermogen, een kleine draaicirkel.

Farmtrac en Herco Machinery zetten stevig in op CO2-neutrale toekomst

Milieuvriendelijk en comfortabel werken

Dankzij investeringen in onderzoek en innovatie slaagt Farmtrac erin om een uitgebreid en kwalitatief aanbod van compacte tractoren voor de aanleg, onderhoud en beheer van openbare ruimtes en sportinfrastructuur op de markt te brengen. Naast de succesvolle FT25G heeft het bedrijf nu een tweede elektrische tractor gelanceerd: de FT25G HST. Daarmee geven zowel Farmtrac als Herco Machinery, de exclusieve Benelux-importeur, aan dat ze stevig willen investeren in een CO₂-neutrale toekomst.

Beide tractoren blinken uit door hun stille en emissieloze werking, waardoor milieuvriendelijkheid wordt gecombineerd met comfortabel werken. De elektromotoren zijn bovendien krachtig genoeg om zowat elke professionele toepassing aan te kunnen. De batterij is ontworpen voor een werktijd tot 5 uur en kan opgeladen worden via zowel een normale stroomaansluiting als een snellader. De FT25G, gelanceerd in 2019, is nu beschikbaar en de eerste leveringen van de FT25G HST worden normaal gezien mogelijk vanaf november 2022.

De FT25G, gelanceerd in 2019, is nu beschikbaar.

HGO: 100% elektrisch

Ook kunstgrasbedrijf HGO bv doet inspanningen om de klimaatveranderingen te beperken. 

“De overstap naar een volledig elektrisch machinepark vereist heel wat onderzoek”, vertelt Martijn Hartjes, oprichter van HGO. “In onze zoektocht naar een 100% elektrisch, trekkend voertuig kwamen we terecht bij Farmtrac en verdeler Herco Machinery. De FT25G heeft, bovenop het ruime vermogen, een kleine draaicirkel en zorgt ervoor dat we sneller en efficiënter kunnen manoeuvreren. We zijn momenteel de enige in de Europese kunstgrassector met een volledig elektrisch machinepark. Farmtrac zorgt er mee voor dat de overstap naar elektrische tractoren betaalbaar blijft.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details