NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
ELIET INNOVEERT MET NIEUWE ZELFRIJDENDE VERTICUTEERMACHINE

ELIET INNOVEERT MET NIEUWE ZELFRIJDENDE VERTICUTEERMACHINE

Door dit model seriematig uit te rusten met een wielaandrijving zet ELIET een nieuwe standaard. Als bijkomende troef slaagt de machine erin tot 30% meer mos en vilt uit het gazon te verwijderen. Tuinaannemers die binnenkort met deze ELIET E550ZR aan de slag gaan, genieten dus extra rendement bovenop het grotere comfort.

Wil je meer weten over dit nieuwe verticuteren? Deze machine is binnenkort te bezichtigen in de showrooms van de erkende ELIET dealer. Vind je dealer in de buurt op  www.eliet.eu .

WAAROM ZELFRIJDEND

Waarom niet? Wat bij grasmachines reeds jaren vanzelfsprekend is, bleek bij verticuteermachens nog niet aan de orde.  Dit comfort is echter geen overbodige luxe.  Het rijden over gazon na de winterstop vraagt immers steeds meer inspanning.   De ELIET E550ZR is achteraan voorzien van een berubberde looprol die aangedreven is.  A rato van 2.2 km/u gaat de tuinaannemer zo het vilt en mos in het gazon te lijf. Met een werkbreedte van 55 cm kan je binnen het uur met gemak 1000 m² verticuteren.  Als bonus wordt het gazon bovendien nog eens gewalst.      

VERTICUTEER GRONDIGER IN MINDER TIJD

Opvallend bij deze E550ZR is dat de messen in omgekeerde richting draaien. Mos en vilt worden zo veel doeltreffender uit de grasmat gelift. Dankzij de rijdaandrijving merkt de bediener helemaal niet dat de messen hierdoor tegen de rijdrichting in draaien. De E550ZR is bovendien uitgerust met ultra dunne messen uit een harde maar elastische staallegering.  Deze Double CutTM messen zijn met een beperkte tussenafstand van 15 mm gemonteerd. In één werkgang wordt elke m² grasmat niet enkel grondiger maar ook intensiever doorkamt. Een tweede werkgang in dwarsrichting is dus absoluut overbodig. Zo win je per gazon vlot de helft aan bewerkingstijd uit. 

MEER GRIJPKRACHT

Bij tuinprofessionals hebben ELIET verticuteermachines een uitstekende reputatie voor hun rendement. De troef schuilt in de unieke technologie van ‘Permanent Puntige Messen™’. Het zelfslijpende effect van deze messen zorgen er immers voor dat de messen nooit hun grijpkracht op het mos verliezen.   Ook de speciale Double CutTM messen van de E550ZR bezitten deze eigenschap. De machine slaagt er dus in de grasmat maximaal te reinigen met een minimale gazonschade.  

GEBRUIKSVRIENDELIJK EN ERGONOMISCH

De luxe van deze zelfrijdende machine wordt nog extra verstekt door zijn uitstekende gewichtsverdeling.  Zelfs het bochtenwerk in kleine tuinen is moeiteloos. De eenvoudige bediening is voorzien op een stuur met dubbele trillingsgedemping die zich bovendien perfect aan je lichaamslengte laat aanpassen.  

OP EN TOP VOOR PRO’S

Wat Pro’s verwachten, krijgen ze volledig ingevuld bij deze E550ZR: een krachtige Honda motor met 6.5 pk, volledig gelast gestel voorzien van stevige wielen, een rubber aandrijfrol met diameter van 15 cm,  dubbele aandrijfriemen en uitgekiende anti-projectie bescherming. De diepte-instelling van de messen gebeurt via een traploze instelling op elk van de voorwielen. Dit laat toe de machine heel precies af te stellen en elke mm van de gegarandeerde messenstandtijd van minstens 100 u optimaal te benutten.

Blijf op de hoogte over nieuwe ELIET producten op www.eliet.eu of volg ELIET op Facebook & Instagram

Kenmerken van de E550ZR :

  • Zelfrijdend
  • Werkbreedte 55 cm
  • Tot 30% meer harkrendement
  • 66 Double CutTM messen
  • Zelfslijpende PPM messen
  • Ideale voorbereiding voor een complete gazonrenovatie

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details