Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Nieuws

Efficiënter én zuiniger irrigeren

Atlanta Athletic Club

Tekst | Philip Doutreligne

Beeld | VBS

11 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Zo kunnen tuinaannemers, installateurs en tuinarchitecten een beroep doen op VBS om een leidingschema, inplantingsplan en gedetailleerde materialenlijst te laten opmaken, waarbij de uniformiteit en flexibiliteit van het hele irrigatiesysteem gewaarborgd zijn. Hun zelfontwikkelde druppelslangen en kleppenboxen zijn uitgegroeid tot de referentie in de sector.

Breed gamma

Het VBS-gamma omvat alles wat de groenprofessional nodig heeft om een perfect irrigatiesysteem aan te leggen, en dit zowel voor particuliere tuinen als voor openbaar groen en golfcourts. Tot het aanbod behoren onder andere druppelslangen, sproeikoppen, drippers, leidingsystemen, wortelbevloeiers, controllers, sturingen en geavanceerde kleppenboxen. Alle systemen zijn aangepast aan de beplanting, de bodem en het klimaat.

Voor grote én kleine oppervlakken

Out of the box gedacht

Bestaat de tuin uit verschillende zones, dan zal je ook meerdere stuurkleppen moeten plaatsen. En daar wringt vaak het schoentje. Hoe krijg je al die kleppen netjes gemonteerd? Meestal zitten die kleppen vervat in wat we een Valve Box noemen. Om de kleppen lekvrij in zo’n box te krijgen, is wel wat behendigheid vereist. Hier werd letterlijk en figuurlijk out of the box gedacht.

Deze drempel neemt VBS nu weg met z’n nieuwe, voorgemonteerde kleppenboxen.  Snel, eenvoudig en volledig lekvrij. Zo hoef je zelf de kleppen niet meer te monteren, wat je behoorlijk wat tijd bespaart. Deze boxen zijn verkrijgbaar  met twee of vier voorgemonteerde kleppen, telkens met een handafsluiter. Je kan deze boxen makkelijk combineren met een Rain Bird of VBS hydrant. Ze zijn eveneens beschikbaar met een Bluetooth controller. Enkel nog de batterij installeren, en je beschikt over een volautomatische beregening die je stuurt via je smartphone. Een beter en betrouwbaarder irrigatiesysteem is moeilijk in te denken.

Expertise en ervaring

De expertise van VBS spreekt boekdelen. Zo was zaakvoerder Paul Van Breda de eerste Europeaan ooit die verschillende certificaten behaalde als Irrigation Professional. Precies omwille van die knowhow wordt Paul Van Breda ingezet door PCLT en EDU Plus om groenprofessionals de nodige expertise bij te brengen en op te leiden tot goede installateurs. Al dertig jaar staan ze aan de top op het vlak van duurzaam watermanagement bij professionele beregeningssystemen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Thomas Goossens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel je graag meer over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details