NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Een nieuwe stek voor vakbeurs GrootGroenPlus

Een nieuwe stek voor vakbeurs GrootGroenPlus

Beurs voor boomkwekers zet in op dynamisch en digitaal

Van 4 tot en met 6 oktober verzamelt de sector van boomkwekerijen opnieuw in Zundert voor de vakbeurs GrootGroenPlus. Die vindt dit jaar voor het eerst plaats op het terrein van het Business Centre Treeport, op de grens tussen België en Nederland. Een gloednieuwe en vlot bereikbare locatie voor meer dan 250 standhouders en duizenden bezoekers. “Deze editie kenmerkt zich nu al als die met het meeste animo ooit. De wachtlijst blijft groeien, maar de vloer is voller dan vol”, zegt beursmanager Chantal van Kuyck.

Al sinds jaar en dag staat GrootGroenPlus met stip in de agenda van professionele boomkwekerijen. Het is dan ook de plek om kennis, nieuws en nieuwe planten uit te wisselen, maar ook om collega-boomkwekers, hoveniers en openbare besturen te ontmoeten. “Je leert er veel kwekerijen in een dag kennen. Dat spaart je heel wat tijd, want je hoeft niet de volledige Lage Landen door te rijden. Bovendien krijg je zo een goed beeld van wat er op de markt te vinden is. Zelfs zaken die nog niet vrij te verkrijgen zijn”, zegt Didier Hermans, Belgisch bestuurslid van de vakbeurs. 

Hij merkt op dat de beurs elk jaar opnieuw heel wat nieuwe geïnteresseerden lokt. De uitverkochte standen zijn daarvan het mooiste bewijs. “De beurs heeft een duidelijke groene insteek. Niet de toeleveranciers maar de bomen en planten staan hier centraal. Dat verklaart mee waarom GrootGroenPlus geliefd is bij onder meer kwekers, handelaren, toeleveranciers, overheden, projectontwikkelaars, groenvoorzieners, hoveniers, tuinontwerpers en tuincentra.”

Zelfde gemeente, andere locatie

De 33ste editie van GrootGroenPlus blijft in Zundert, maar ditmaal op het Business Centre Treeport, vlak bij de E19 tussen Antwerpen en Rotterdam. Daar is een groot agrologistiek centrum voor koeling, herverpakking, doorverdelers en onderzoek, dat de boomteeltsector en de beurs nog extra zal ondersteunen.  

“De nieuwe stek werd al lang aangekondigd en is nu een feit. Het is de ideale uitvalbasis om zowel de deelnemers, partners als bezoekers te verwelkomen”, zegt Chantal van Kuyck. “Dit jaar heeft elke route een eigen hal. We blijven wel werken met gesloten lussen, zodat de looproutes langs elke standhouder leiden.”

Net als op andere beurzen is het contact tussen standhouders, bestaande en potentiële klanten belangrijk. “Een babbeltje kan tot mooie samenwerkingen leiden”, zegt Didier Hermans. “Dit is een relatiebeurs en een gastvrije plek. Je bent hier geen nummer en we zien dat boomkwekers zich hier thuis voelen. Sommigen plaatsen wel bestellingen, anderen kijken vooral naar wat beschikbaar is. Je bouwt een netwerk op. Dat gaat natuurlijk gemakkelijker wanneer je elkaar persoonlijk ontmoet dan wanneer je moet bellen en mailen.”

Dynamisch en digitaal

Het thema van GrootGroenPlus dit jaar is ‘Dynamisch en digitaal’. Dat sluit op allerlei manieren aan bij de beurs en bij de sector. Chantal van Kuyck: “We leven in een digitale wereld, daar kan je niet meer rond. We hebben een beursapp met een interactieve plattegrond, het complete groene aanbod staat digitaal, en we proberen nieuwe ontwikkelingen steeds onder de aandacht te brengen. Dit als een aanvulling op het fysieke deel. Het dynamische aspect vind je dan weer terug in onze nieuwe locatie, maar ook in het internationale karakter dat onze beurs steeds meer versterkt. Kom het vooral zelf ontdekken van 4 tot en met 6 oktober in Zundert.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details